Varme farger fra rom til rom

Varme farger i harmoni

Varme farger virke oppløftende. Kanskje det er på tide å skifte ut de hvite og identitetsløse veggene? Ved hjelp av ulike gylne farger i harmoni, kan du skape varme og gode rom for hele familien.

La veggfargen få hovedfokus i rommet og skap en lun atmosfære i fargepaletten gul, rød, oransj, rosa og lilla. Mens lyse farger bidrar til at et rom fremstår som luftig, trekker mørke farger veggene tettere sammen. Og nettopp det skader vel ikke under den lange mørketiden?

Fra rom til rom

Tenk på helheten før du setter i gang. Få en fin flyt på fargene gjennom hele leiligheten eller huset ved å tenke hvorvidt nyansene passer sammen fra rom til rom. Dette er et viktig punkt for å skape en god atmosfære.

Du trenger ikke ta for deg hele fargesirkelen, men velg deg en del av fargekartet som kan være en kombinasjon av stille og rolig, varmt og hyggelig. Tenk på hvilke farger som passer sammen, veggfarger, farge på vindu, dører, valg av gulv, lister, tak og innredning. 

Vase fra Broste og pute fra Pagunette.

Varme farger fra rom til rom

Rødlige toner i stuen

Stuen er det viktigste oppholdsrommet og skal dekke ulike behov. Stuen er et rom for aktivitet, men samtidig et sted man kan senke skuldrene. I et stuerom kan det være fint å finne en farge som balanserer både det energiske og skaper en følelse av ro.

Rødbrune nyanser skaper varme, ro og trygge omgivelser. Samtidig er røde toner ekstroverte, glade og skaper energi. Derfor kan røde toner til stuen være et godt valg, da dette er en farge som passer rom som må kunne balansere ulike bruksbehov. 

Gardiner fra Lottie Auburn, teppe Rund Belize i sennep fra InHouse. Møbler i rotting fra Light&Living. Hvit trepersienne fra Luxaflex.

Rødlige toner i stuerom

Rød som kontrast

Syns du det kan virke mye eller mørkt å male alle veggene i røde toner, kan det være fint å begynne med en kontrastvegg. Dette er en myk start om du føler det er vanskelig å invitere nye farger inn i stuen din. Har du et avlangt stuerom vil det å farge en kort endevegg få rommet til å virke mer harmonisk og gi følelsen av at rommet er mer kvadratisk.

Med rødlige toner på veggene, er det viktig å harmonere dette med gulvet. En tommelfingerregel er å velge gulv som ikke er i samme undernyanse som veggfargen.

Velger du rødlige toner på veggen, bør du for eksempel unngå gulv i kirsebærnyanset tre. Kombiner gjerne rødlige toner med gulv med kjølige toner.

Møbler i rotting fra Light & Living.

Wadi vegg

Lilla på soverommet

Det er viktig å skape et lunt og koselig soverom som du har lyst til å krype inn i. Det er populært å velge mørke farger til soverommet, og blåtoner har vært et trygt valg for mange. Men visste du at rosa toner kan dempe angst og stress? Rosa og lilla er for de fleste en feminin farge, men med litt røffere interiør kan rommet få en fin balanse. 

Teppe fra Charles Rabarbra InHouse. Skap malt med Tropisk Natt FR1450. Bord, speil, vase og lykt fra Light & Living.

Lilla soverom

Kjølige nyanser

Ønsker du at rommet skal være ekstra lunt, kan du velge mørke nyanser av rosa og lilla. Varme nyanser av lilla inviterer til intimitet og kreativitet, mens de kjøligere nyansene kan virke beroligende og avslappende. 

Mørke vegger kan være fint å balansere med lyst gulv. Velg gulv som er lettstelt, eller velg lyst vegg-til-vegg-teppe for å få en herlig hotellromfølelse.

Teppe fra Charles Rabarbra InHouse.

Lilla soverom

Vågale farger i entréen

Entréen gir førsteinntrykket av hvem det er som bor der og skal ønske gjester velkommen. Det er også et rom med høy aktivitet om morgenen, og det første rommet som møter oss når vi kommer hjem igjen. 

Samtidig er gangen et rom vi ikke oppholder oss like mye i som en stue eller et kjøkken, og gir derfor rom for å velge mer vågale farger. Gangen er også med på å sette tonen for resten av hjemmet, og et rom som bør være funksjonelt med plass til mye oppbevaring.

Farger til gang

Gi døren en spenstig farge

Har du en smal gang som du ønsker at skal oppleves bredere, kan endeveggen males i en mørkere farge enn resten av veggene. Utnytt også dørens store flate i rommet, og våg å gi døren en spenstig farge. Denne døren er malt i Kanel FR1329.

Tapeten i denne gangen heter 17654 Design for Living fra Storeys. Kommoden er malt i Franskbrent FR2506 og garderobeskapet er malt i Mars FR1330.

Tips! Velg slitesterkt laminat til gangen. Laminat egner seg godt til gangen fordi det tåler mye aktivitet, fukt og slitasje.

Vågale farger i entréen

Gult på kjøkkenet

I rom med et høyt aktivitetsnivå passer det med mer energiske og sterke farger enn i rom vi søker ro og rekreasjon i. Kjøkkenet er gjerne et rom med mye aktivitet, og et rom for sosialt samvær. 

Velg støvete og dypere nyanser av gult, som holder seg trendmessig godt år etter år. Disse nyansene passer både til eldre, rustikke kjøkken, men også til de mer minimalistiske nyere kjøkken. 

Gul kjøkken

Energisk gul

Visste du at gult har en appetittvekkende effekt? Gul er en utadvendt farge, den gir energi og får oss i godt humør. Prøv gjerne med detaljer i sort og brunt, som kan gi rommet karakter og ro. 

Tregulv med undernyanser av gult harmonerer ikke like godt mot gule vegger. Eik og ask har gule toner, mens tregulv i valnøtt har undernyansen brun og kirsebær har rødt. Gulvene kan behandles for å få en grålig, hvitaktig eller grønnaktige undertone som kan passe fint til støvete gult på veggene. 

Puter fra Pagunette, vase og stol fra Broste.

gult på kjøkkenet