Vegg-til-vegg-teppe

Teppegulv er stille, mykt, renslig, og skaper følelsen av eksklusive hotellrom. Vegg-til-vegg-tepper har blitt svært populært igjen, og hos Fargerike finner du et unikt og bredt sortiment av ulike design, kvaliteter og farger.

Legge vegg-til-vegg-teppe

Tenk deg følelsen av å våkne om morgenen, og sette beina på et lunt og varmt, teppekledd gulv. I tillegg til å være veldig myke å gå på, binder teppegulv svevestøv i rommet, og gir god akustikk. Kanskje ingen dum idé om du har små barn som leker på gulvet? 

Teppegulv på soverom er en drøm for mange, er enkelt å oppfylle med vegg-til-vegg-teppene fra Fargerike. Men teppegulv egner seg også godt til barnerom, stue, kjellerstue, hytte, gang og entré, her er det bare fantasien som setter grenser.

I det brede sortimentet til Fargerike finner du tepper laget av ull, sisal og nylon. Vi har også tepper laget av SmartStrand-garn, hvor teppegulvet har livstidsgaranti mot flekker. Våre tepper kommer på rull med ulike bredder, men du finner også teppeflis i vårt sortiment.

De svært positive sidene med å velge teppegulv til ditt hjem, er den svært enkle monteringen og at gulvet vil kreve minimalt med rengjøring utenom støvsuging. 

Lyst teppegulv soverom
Lounge 890: Trendy lyst teppe, perfekt til soverom.
Lounge
Lounge 460: Robust teppe med livstidsgaranti mot flekker. Velg mellom et bredt utvalg farger.
Celeste teppe soverom
Celeste 830: Hvis du ønsker deg hotellstilen på soverommet, passer Celeste perfekt.
Boheme 240
Boheme 240: Boheme er produsert med den mykeste garnvarianten SmartStrand Silk.
Teppegulv gang
Tahiti Pine: Et teppegulv som gir en eksklusiv følelse. Perfekt for å tilføre myke elementer i en liten gang.
Hit teppegulv
Hit 072: Hit er et teppe med lave løkker og praktisk melering, og kan brukes i de fleste rom.
Marquesa Wave
Marquesa Wave: Utseende som et sisalteppe, men har det enkle vedlikeholdet.

Salongtepper og teppegulv etter dine mål

Lag ditt unike teppe etter dine mål og ønsker til ditt hjem. Fargerike tilbyr kantsøm på alle tepper produsert av Danfloor, bortsett fra designet Nature Rib

Teppet blir sydd med kantsøm i matchende garn. Du betaler normal kvadratmeterpris, men må kjøpe teppet i full bredde på 4 eller 5 meter. I tillegg betaler du 200,- pr løpende meter kantsøm. Velg mellom ulike fasonger i ønsket størrelse. Til runde eller ovale tepper kommer et tillegg på 1500,- per teppe for arbeid med tilskjæring av form. 

Kanting søm salongteppe
Skreddersøm av kanting: Teppet blir produsert med kantsøm i matchende garn.
Bakside salongteppe
Skreddersøm med kanting: Sklisikkerbakside til salongteppe.

SmartStrand-teppe

Du kan også lage unike salongtepper etter dine personlige mål av teppegulvene med SmartStrand-teknologi. Velg mellom designene og kvalitetene InCasa, Lounge, Lior, Celeste og Boheme. Velg mellom to ulike avslutninger på kantene, Pure og Elegance. (Se forklaring under bilder)

Med SmartStrand får du tepper som er mykere og med sterkere garn med sin unike sammensetning hvor tepper ikke vil legge seg flatt. Teppene er laget av øko-vennlig hybridfiber med 37% organisk fornybart materiale. Disse teppene har 60% mindre utslipp av Co2 i produksjonen i forhold til andre helt syntetiske tepper, samt at de er ISO-Green sertifisert. Med SmartStrand-tepper får du livstidsgaranti mot flekker, og skulle det skje et uhell, kan du enkelt fjerne flekkene med varmt vann. 

Kantet salongteppe
Pure: Kantene på teppe er brettet inn, og baksiden er utstyr med et sklisikkert og fuktighetsbestandig underlag som også er bergent for gulv med varmekabler.
Salongteppe kantet
Pure: SmartStrand-teppe med diskre kanter og livstidsgaranti mot flekker.
Kantet salongteppe
Elegance: Kantene er avsluttet med et bånd i matchende farge. Baksiden er utstyrt med et sklisikkert og fuktighetsbestandig underlag som også er beregnet for varmekabler.
Salongteppe med kant
Elegance: SmartStrand-teppe som kan lages i runde former.

Få gode tips til måling av tepper, kanting og skreddersøm av tepper og bestill i din nærmeste Fargerike-butikk.

Vedlikehold og rengjøring av tepper og teppegulv

Dagens tepper er konstruert slik at de krever minimalt med vedlikehold ut over jevnlig støvsuging. Overflatene har blitt mer motstandsdyktige mot smuss og søl. Hvis du følger noe enkle råd har du gleden av teppe ditt i mange år fremover. 

Vi anbefaler å støvsuge det nye teppet rett etter legging for å fjerne overskytende fibre samt støv og smuss som har kommet til under transport og legging av gulvet. 

Har du hund eller katt i hjemmet ditt, bør du støvsuge teppet hver dag i de rommene dyr oppholder seg. Normalt vil støvsuging et par ganger i uken være nok. 

Husk å bruke riktig munnstykke til støvsugeren. Vi anbefaler å bruke munnstykke med roterende børster til SmartStrand tepper med kuttet luv. Børstene hjelper til å enkelt fjerne smuss dypt i teppet, og å gjenreise luven. Parkettmunnstykket skaper ofte vakuum og teppet oppleves som tungt å støvsuge.

Fjerne søl og flekker fra teppe

Hvis det oppstår søl eller flekker på teppet må disse fjernes så raskt som mulig. Jo raskere flekken fjernes, jo lettere blir det å få teppet helt fint igjen. Ofte er det nok med kun rent vann for å få bort flekker, men bruk så lite være som mulig. 

Hvis teppet eller teppegulvet ditt trenger mer grundig rengjøring anbefaler vi å leie en profesjonell rensemaskin for teppet. I våre Fargerike-butikker kan du leie rensemaskin enkelt og greit. Les mer om leie av tepperensemaskin her.

Rensemaskinene er enkle i bruk og du vil få en kort opplæring av personalet i butikken om hvordan du best får rengjort dine tepper og hvilke renseprodukter du skal bruke til ditt teppe eller teppegulv. Rensemaskin rengjør bedre enn å støvsuge da den renser teppet i dybden. 

Vi anbefaler å rense teppet en gang i året ved normalt bruk og etter behov noe oftere på mer trafikkerte områder.

Rensemiddel renser og rengjør, og etterlater en ren overflate hvor fibre og farger gjenoppfrisker og fornyes. Rensemiddelet fjernes også støvmidd, bakterier, lukt, støv, skitt, søl enkelt og effektivt. 

tepperesnamskin
Vask og rengjøring av teppegulv: Lei smart tepperensmaskin i din nærmeste Fargerike-butikk.

Hvordan legge teppegulv

En stor fordel med vegg-til-vegg-tepper er den enkle monteringsjobben. Vegg-til-vegg-tepper blir levert på rull, og den vanligste bredden er fire meter. Du kan enkelt montere teppegulv selv, og det kreves ingen eller minimalt med forarbeid på underlaget for å legge vegg-til-vegg-teppe. Det er ikke behov for eget gulvunderlag. Sørg for at gulvet du skal legge teppe over er rent og fritt for støv. 

Legg teppegulv med eller uten tape

De fleste teppegulv i vårt sortiment har tekstilbakside, hvor du kan legge teppegulvet fritt eller ved å bruke tape.For best resultat anbefaler vi at du tar av gulvlister før du legger teppegulv, men dette er ikke et must. Dette gjør at det vil være enkelt å fjerne teppegulvet igjen når det er behov for det.

Husk å beregne ca 5 cm skjæremargin, og sørg for at du har riktig verktøy til montering.

Vegg-til-vegg-tepper egner seg også svært godt til å legges i trapp. Med riktig målinger og verktøy kan du legge teppe i trapp selv. Spør våre gulveksperter i butikk for gode råd før du setter i gang.

Vegg-til-vegg-tepper hos Fargerike