Farger tekstiler gardiner

Farger på gardin

Farger på gardiner skaper stemning og gir helhet til et rom. Gardiner er lette å bytte ut, og er en av de raskeste måtene å fornye stilen i et rom. Se hvordan du kan fargesette med ulike farger og teksturer på gardiner til ditt hjem.

Lange lingardiner

Gi stuen eller soverommet et løft med lange gardiner ton-i-ton med fargene i rommet. Vakre lingardiner fra Pagunette gir en luksuriøs følelse i rommet. Lange lingardiner har blitt svært trendy og skaper en lun stemning. Det svale stoffet demper for sollys og innsyn, samtidig som det er en flott interiørdetalj. 

Hos Fargerike kan du få veiledning og skreddersydde gardiner etter dine ønsker og behov. Slik får du perfekt tilpasset gardiner til ditt hjem og dine vindu. Ta kontakt med din nærmeste Fargerike-butikk for å se hele utvalget og få hjelp med dine mål. 

Beige gardin

Tynne lingardiner

Lingardiner gir et sofistikert og elegant uttrykk. Lin er en tekstil som egner seg godt til gardiner, da den faller og folder seg pent. Lingardiner fra Pagunette kommer i både tyngre og lettere versjoner. Tynne lingardiner gjør seg veldig fint i en stue, spesielt ved verandadør, da de beveger seg fint i vinden når døren åpnes.

Beige gardin stue

Lyse gardiner

Gardiner skaper stemning og tilfører mye farge til rom uten at du trenger å male. Det er også lett å bytte de ut, og derfor en av de raskeste måtene å forandre og fornye stilen i et rom. 

Pagunette-gardiner finnes i ulike tekstiler, strukturer, lengder og modeller. Du kan få tekstiler sydd i både kanallengder, liftgardiner og mye mer. Pagunette AS ble etablert i 1960 og er i dag en av Skandinavias ledende på kvalitetstekstiler til private hjem og offentlige rom.

Lys lin gardin stue

Florlette gardiner

Florlette gardiner i gulvlengde er svært populært. På soverommet kan lange gardiner skape følelsen av å være på et elegant hotellrom. Skjerm for innsyn og skap vakkert lys i rommet med florlette gardiner i vakre farger. Man trenger ikke alltid fargesette alle vegger i et rom, men la gardinene være en sentral del av fargepaletten i et rom. 

TIPS! Har du plass, kan du gjerne henge tekstilene så høyt som mulig, gjerne med takskinne. Dette gir inntrykk av at rommet er større. La gardinskinnen være så lang som mulig, så tekstilene kan henge ved siden av vinduene når de er trukket fra.

Florlette gardiner soverom

Doble gardiner

Skap kontraster fra vegg og vindu ved å velge en mørkere farge. Med doble gardiner i to lag kan du skape den deilige hotellfølelsen til både stue og soverom. Med tynne, lyse og transparente gardiner innerst kan du hindre innsyn, men samtidig beholde lyset utenfra.

Disse vakre gardinene i grønn, blir et blikkfang i rommet. Grønt er en nydelig organisk farge som kler godt å være på tekstiler i et rom med mye varmt og naturlig treverk. 

Grønne gardiner stue Pagunette

Blå gardiner til soverom

Blåfarger er en favoritt til soverommet. Ta gjerne igjen farger fra gardinene på andre elementer i rommet. I dette flotte soverommet er taket malt i blå, med gardiner i samme fargevalør. Et spennende uttrykk, som tilfører mye farge til rommet selv med hvite vegger. 

Om du skal ha gardinskinne i taket, er det lurt å la den være så lang som mulig. Et moderne og trendy uttrykk er å la skinnen gå langs hele veggen. Hos Fargerike finner du både oppheng og annet utstyr du trenger til dine gardiner. Vi hjelper deg gjerne med løsninger etter dine ønsker.

Gjennomsiktig blå gardin soverom

Lengde på gulvlange gardiner

La gardinene "stå" på gulvet, og unngå at de avsluttes opp på veggen. Med rynkebånd og riktige kroker vil gardinene henge pent i det lange lengdene.

De tykkere gardinstoffene vil henge fint av seg selv, men bruk gjerne blybånd nederst i sømmen i de tynne stoffene. Da unngår du at de krøller seg oppover, men blir stående i gulvet.

Gardiner svart grå

Gardiner og solskjerming

Gjennomsiktige og florlette gardiner skaper vakkert lys i rom, samtidig som de er et trendriktig og dekorativt interiørelement. Ønsker du ekstra solskjerming eller mørklegging, kan du kombinere de lette tekstilene med rullegardin, plissé eller annen solskjerming. Heng for eksempel persienner inne i vinduskarmen.  

Hvite lange gardiner stue

Hvordan henge opp gardiner?

For å skape illusjonene av at vinduet er midtstilt i rommet, kan du henge gardinstangen utover vinduskarmen på den ene siden. Med dekorative gardiner, vil hovedinntrykket være at gardinene er et flott interiørelement i rommet.

Ønsker du å skape illusjonen av et stort vindu, må mest mulig av vinduet synes. Heng en lang gardinstang et godt stykke utenfor listen så gardinene dekker mer vegg enn vindu. Til et lite vindu passer det best med stilrene og ensfargede tekstiler, men våg å velge store mønstre til større vindu.

Pagunette-gardiner og tekstiler kan måltilpasset alle typer vindu. Få god hjelp til løsninger og oppmåling i din nærmeste butikk. 

Mørk gjennomsiktig gardin stue

Blomstrete gardiner

Gardiner med blomstermønster er en evig klassiker og gir et tidløs stiluttrykk. Disse lingardinene er florlette med diskré blomstermønster harmonere godt med den mørkegrønne fargen på veggene, og tilfører varme til det klassiske hvite panelet.

Lys gardin stue

Lange fløyelsgardiner

Tykke fløyelsgardiner med mykt fall skaper en lun og luksuriøs stemning i rommet. Dette er gardiner som egner seg like godt i stue som på soverommet. Med riktig oppheng får gardinene jevne bølger som faller fint mot gulvet, og skjermer godt for sollys. 

Mørk gardin soverom

Blå fløyelsgardiner

Match gardinene ton-i-ton med farger på interiør. Med tykke, blå fløyelsgardiner blir fargen fra taket elegant overført til tekstilene i rommet. Resultatet blir et balansert, men likevel fargerikt rom, til tross for hvite vegger. 

Fløyelsgardiner er en evig klassiker og et godt valg til soverom, da de gir godt med mørklegging i et rom. 

 

Har du spørsmål om gardiner og Pagunette? Ta gjerne kontakt med vår kundeservice på chat eller besøk din nærmeste Fargerike-butikk for god veiledning på sortiment, tekstilprøver, oppmåling, skreddersøm og priser.

Blå gardin soverom