blå stue

Blåfarger

Blåfarger er en evig favoritt. En farge som er elsket i lang tid, passer til flere ulike stiler og en enkel farge å kombinere med andre farger. La deg inspirere til hvordan du kan bruke blå til ulike rom og i ulike kombinasjoner.

Klar blåfarge

Blåfarger topper bestselgerlisten hos Fargerike stadig vekk, men hvilke blåvalører som folk ønsker seg mest skifter stadig med tiden. Alt fra mørke og dype blåfarger, fargesterk blå, gråblå, grønnblå og lys blå farger har vært populære i lang tid.

I 2022 ser vi at fargesterke blåfarger og støvete blåfarger er en ny favoritt for mange. To farger som passer til alle rom i hjemmet og som skaper en god atmosfære det er enkelt å trives i. 

Denne stuen er malt i Vespa FR2507, en frisk og klar blåfarge. Uttrykket blir moderne sammen med blånyanser i ton-i-ton, og kontraster fra naturmaterialer i tre og gyllent skinn.

Vespa blå fargerike

Herskaplig blå

Blåfarger til å fargesette vegger med var opprinnelig svært dyrt, og mange forbinder derfor blå med rikdom og herskaplighet. Pigmentet Indigo ble svært populært blant kunstnere og allmennheten i resten av Europa, særlig mellom 1300-1800-tallet. Denne vakre spisestuen på det franske slottet Château Castelrey er nylig malt i fargen Due FR1371. Sammen med lister og dører i Perfekt Hvit FR1400 skapes et sofistikert og tidsriktig uttrykk til det vakre slottet.

Due blå spisestue

Mild blå nyanse

Den blå fargen ble opprinnelig utvunnet fra planter. Denne naturlige varianten forsvant da den tyske kjemikeren Adolf van Baeyer utviklet et syntetisk indigo-pigment under den industrielle revolusjonen. Takket være dette kan vi nå velge og vrake i et bredt utvalg blåfarger til hjemmene våre.

Havis FR1350 er en fargestekt med samtidig mild blåfarge, som skaper behagelige rom. Den har et hint av grått i seg, og passer godt til både soverom og stue.

Havis blå fargerike

Blå kjøkken

Vi eksponeres og omgir oss med blåfarger i naturen fra både hav og himmel. Det er kanskje derfor naturlig for mange å velge blåfarger som basisfarger på veggene i hjemmet. Blåfarger oppleves som kjente og kjære, og skaper ro i hjemmet.

Dråpe FR1346 er en varmere blåfarge som gjør seg godt på store veggflater. Dersom blåtonen er litt rødlig og varmere i fargetonen, vil den noen ganger oppleves mot lilla. En god farge til de som drømmer om et blått kjøkken.

Les mer om farger til kjøkken.

Dråpe blå fargerike

Blå som himmelen

Ønsker du at resultatet skal bli skikkelig blått, er Blånedslag FR1143 en farge for deg. Dette er en klar blåfarge, inspirert av den intense blå himmelen på en vakker sommerdag. Den gjør seg svært godt i det nordiske lyset, og er en inspirerende farge til både kontor, soverom og andre oppholdsrom.

Den er en god kontrast til ren hvit på detaljer i rommet, som Perfekt Hvit FR1400.

Blånedslag blå fargerike

Sterke blåfarger

Det kan være vanskelig å lykkes med kulørsterke blåfarger på store veggflater. Noen ganger kan den beste løsningen være å velge de sterkeste blåfargene til interiøret eller detaljer. Velge heller en lysere blåfarge til vegger og tak. Da slipper du at uttrykket blir for intenst, og blåfargene sammen oppleves mer harmonisk. Ønsker du å tilføre trendfargen Kobolt FR1615 i interiøret, er Havis FR1350 en god farge til vegger.

Havis blå fargerike

Elektrisk blå

Knall blå, elektrisk blå eller kobolt blå er en farge som har preget både motebildet og interiørtrender den siste tiden. Den er fargesterk og intens, og kan få interiøret i hjemmet ditt til å virkelig poppe. Prøv deg fram med å tilføre knallblå i små eller litt større doser i hjemmet ditt, og opplev selv den vakre tilstedeværelsen denne fargen gir.

Blå kontor

Støvete blåfarger

Støvete blåfarger er tidløse farger, som er enkle å like og som skaper rolige rom. Lys blå og støvete blå er populær farger vi stadig vender tilbake til. Denne hyggelige spisestuen er malt i Støvete Blå FR1430, som gjør seg svært godt sammen med gulv og møbler i lys eik. Denne blåfargen gir et moderne skandinavisk stiluttrykk.

Støvete blå spisestue

Lyseblå vegger

Lyse og duse blåfarger er gode å omgi seg i. Og passer til både på soverom, stue og på sommerhytta. Denne veggen er malt i Tåke FR1370, som gir en følelse av luftighet og gir godt med lys i rommet. Fargen gir inntrykk av morgendis og oppleves sval. En god farge for de som ønsker et kjølig og lyst soverom.

Tåke blåfarger

Blågrønne farger

Linblå fra Jotun er en dempet og litt grønnlig blåtone. Blåfarger mot pastell og grønn er alltid populære, og skaper rolige rom det er behagelig å oppholde seg i. Dette er derfor gode farger om du ønsker en harmonisk stemning i stua eller soverommet. Det blågrønne i fargene kommer ekstra godt fram i kombinasjon med klare hvite farger.

Foto: Jotun As

Linblå jotun fargerike

Blågrå farger

Serene Blue fra Jotun oppleves harmonisk og vakker. Fargen er myk, men gir likevel en tydelig signatur. Tonen er blågrå, med klare hint av grønt. Den vil oppleves som en dempet og rolig farge som er god å omgi seg med. Et godt fargevalg om du ønsker å tilføre diskre blå til hjemmet ditt. 

Foto: Jotun As

Serene blue jotun fargerike

Avslappende blåfarge

Kosmos FR1955 er en farge som trekker tankene til mystikk og verdensrommet. Den er dyp og mørk, og oppleves svært ulikt i lyset igjennom dagen. Et godt fargevalg for de som ønsker et mørkt og avslappende soverom.

Kosmos blå

Sofitstikert blå

Statement Blue fra Jotun kan enkelt beskrives som knallblå. Uttrykket blir kraftfullt, det er ingen tvil om at denne blåtonen vil utpeke seg. Samtidig som den skaper spennende rom, og tilfører hjemmet et karakteristisk og personlig uttrykk.

Foto: Jotun As

Statement Blue blå stue

Klassisk blå

Nattens fløyelsmyke mørke finner du i disse dype blåfargene. Fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringen. De dype og blå fargene er en god base sammen med møbler i interiør i brunt, svart og mørkt treverk.

Natthimmel blåfarger

Blå som sommernatt

De dype og blå fargene er en god base sammen med møbler i interiør i brunt, svart og mørkt treverk. De litt tunge blåtonene gir et hint til fordums tid og flotte salonger, men med stramme, moderne møbler får den en ny vri.

Sommernatt blåfarger

Mørk blå til soverom

Vi ser en trend med mørke vegger mot lysere gulv og møbler. Slik fremstår rommet som mykere og lettere, det løftes opp, tross den mørke fargen på veggen. Havdyp FR2515 er perfekt som et bakteppe til alle farger, og et enkelt valg til soverommet for mange. Ofte slapper vi ekstra godt av i mørke fargenyanser fra naturen.

Havdyp soverom

Blå soverom

Tusenogennatt JOTUN 4454 er en elegant og dempet blåfarge som er perfekt til soverommet. Fargen oppleves som en behagelig veggfarge og enkel å kombinere med interiør og tekstiler i andre blåvalører.

Foto: Jotun As

blått soverom

Lys blå til soverom

Soverommet er et sted vi skal hvile og henter krefter. Støvete Blå FR1430 på soverommet gir en sval og avslappende atmosfære. Den blasse gråblå farger oppleves dempet og harmonisk som et godt bakteppe sammen med interiør og tekstiler i farger som står nær hverandre i tone og valør.

Støvete blå soverom

Fargerikt soverom

Liker du de fargesterke blånyansene best? Det er ingen dum idé å være litt ekstra vågal når du velger deg blåfarger. For å mykne inntrykket av de sterke fargene, kan du gjerne gjøre som på dette soverommet. Legg til en lysere blå i fargepaletten, slik vil fargene komme til sin rett.

Se hvordan du lager Masking tape art på veggen selv.

Blå soverom