Årlig vask av terrasse

Klar for den årlige vasken av terrassen? Før du kan ta i bruk terrassen for fullt, er det litt forberedelser man bør gjøre først. Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt vasker terrassen.

Baron Husvask

Baron Husvask

Egner seg meget godt til den årlige husvasken av malte vegger utendørs. Effektiv til fjerning av svertesopp. Fjerner smuss, fett og forurensing med mer. Kan brukes til de fleste overflater uten å skade. Tynnes 1 del Husvask til 30 deler vann når benyttet utvendig. Bruksområder som den er spesielt egnet til er: Utvending malte flater som skal rengjøres for svertesopp og andre forurensinger uten å skade malingsfilmen samt spesielt forurensede flater innvendig før overmaling.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 119,- pr. flaske

Steg for steg: 

  1. Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss.
  2. Følg anvisningen på produktet, og bland ut Absolutt Husvask.
  3. Skrubb i vei på terrassen med vaskemiddelet og en vaskekost. 
  4. Skyll av med rent vann fra hageslange.
  5. La tørke.

Steg 1: Fjern smuss og løv

Etter en lang vinter er det ofte mye skitt, grønske og løv på terrassen. Rydd bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange. 

Skal du beise etter vaskejobben? For å få et godt resultat med ny terrassebeis, er det viktig å rense med terrasserens. Les hvordan du enkelt renser og beiser terrassen. 

Koste terrasse
Første oppgave er å rydde bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange.

Steg 2: Følg anvisningen på produktet, og bland ut

Baron Husvask er et godt produkt til årlig utevask, med langtidsvirkende effekt. Den fjerner forurensning og svertesopp på husvegger og terrasse.

Husvask kan også brukes til vask av hagemøbler. Jern, mur, betong og takstein. Skal ikke brukes på båt, bil eller campingvogn. Jotun Husvask og soppfjerner kan brukes på malt eller beiset treverk, jern, mur, betong og takstein. Produktet skal ikke brukes på båt, bil eller campingvogn.

Bland vaskemiddelet etter anvisning på produktet. For best mulig resultat påfører du utblandet vaskemiddel med en trykksprøyte. Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-5 minutter før du setter i gang med skrubbing.

Du kan også blande vaskemiddelet i en bøtte, og påføre med en vaskekost. 

Vaske terrasse
Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-5 minutter før du setter i gang med skrubbing. Foto: Jotun As

Steg 3: Skrubb i vei

I regnvær er det optimalt å vaske fasade, gjerder, terrasse og platting. Husk å bruke vernebriller og hansker for å beskytte deg mot søl. Rygg unna bilen og husk å lukk alle vinduer.

Vaskemiddelet er ikke farlig for planter og vekster rundt terrassen.  

Når det har gått 3-5 minutter kan du ta frem en egnet vaskekost og skrubbe i vei på terrassenbordene. Ønsker du en hardere kost til skrubbing, anbefaler vi Jordan Terrasseskrubb.

Bruk gjerne forlengelsesskaft på kosten, da vasking av terrasse er hardt arbeid for ryggen din. 

Vaske terrasse
Årlig rengjøring forlenger levetiden på terrassen din.
Vaske terrasse kost
Bruk en egnet kost etter hvor skitten din terrasse er. Foto: Jotun As

Steg 4: Skyll av

Skyll grundig av med rent vann fra hageslange. Det anbefales aldri høytrykkspyler til dette arbeidet, det er fort gjort å ødelegge treverket med for høyt trykk. 

Steg 5: La tørke

Etter at du har spylt av terrassen grundig, må du la den tørke opp ordentlig før du tar den i bruk. 

Når solen titter frem, terrassen er ren og tørr, da er det tid for å nyte utesesongen. Ønsker du å beise terrassen i år? Bli inspirert av vårt nye fargekart for beis. 

Nyvasket terrasse
Skinnende rent: For et pent og varig resultat anbefaler vi årlige vask av terrasse og platting.

Produkter til terrasse