Årlig vask av terrasse

Klar for den årlige vasken av terrassen? Før du kan ta i bruk terrassen for fullt, er det litt forberedelser man bør gjøre først. Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt vasker terrassen.

Absolutt Husvask

Absolutt Husvask

Absolutt Husvask er et effektivt rengjøringsmiddel basert på biologisk nedbrytbare råvarer for årlig vask av hus utvendig. Den fjerner forurensning og svertesopp på husvegger og kan også brukes til vask av biler, båter, maskiner og containere. Kan benyttes i industrien, verksteder, landbruk og offentlige bad.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 129,- pr. flaske

Steg for steg: 

  1. Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss.
  2. Følg anvisningen på produktet, og bland ut Absolutt Husvask.
  3. Skrubb i vei på terrassen med vaskemiddelet og en vaskekost. 
  4. Skyll av med rent vann fra hageslange.
  5. La tørke.

Steg 1: Fjern smuss og løv

Etter en lang vinter er det ofte mye skitt, grønske og løv på terrassen. Rydd bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange. 

Skal du beise etter vaskejobben? For å få et godt resultat med ny terrassebeis, er det viktig å rense med terrasserens. Les hvordan du enkelt renser og beiser terrassen. 

Koste terrasse
Første oppgave er å rydde bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange.

Steg 2: Følg anvisningen på produktet, og bland ut

Absolutt Husvask er et effektivt rengjøringsmiddel basert på biologisk nedbrytbare råvarer for årlig vask utvendig. Den fjerner forurensning og svertesopp på husvegger og terrasse. Husvask kan også brukes til vask av hagemøbler, biler, båter, maskiner og containere.

Bland vaskemiddelet etter anvisning på produktet. Måleforholdet på Absolutt Husvask er 1:10. 

For best mulig resultat påfører du utblandet Absolutt Husvask med en trykksprøyte. Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-5 minutter før du setter i gang med skrubbing.

Du kan også blande Absolutt Husvask i en bøtte, og påføre vaskemiddelet med en vaskekost. 

 lavtrykksprøyte
Du kan påføre husvask med en lavtrykksprøyte. Absolutt Trykksprøyte brukes for enkel påføring av vaskemidler som for eksempel Husvask, Kraftvask, Soppdreper, og andre ikke petrobaserte vaskemidler.

Steg 3: Skrubb i vei

I regnvær er det optimalt å vaske fasade, gjerder, terrasse og platting. Husk å bruke vernebriller og hansker for å beskytte deg mot søl. Absolutt Husvask er ikke farlig for planter og vekster rundt terrassen.  

Når det har gått 3-5 minutter kan du ta frem en egnet vaskekost og skrubbe i vei på terrassenbordene. Ønsker du en hardere kost til skrubbing, anbefaler vi Jordan Terrasseskrubb.

Bruk gjerne forlengelsesskaft på kosten, da vasking av terrasse er hardt arbeid for ryggen din. 

Vaske terrasse
Årlig rengjøring forlenger levetiden på terrassen din.

Steg 4: Skyll av

Skyll grundig av med rent vann fra hageslange. Det anbefales aldri høytrykkspyler til dette arbeidet, det er fort gjort å ødelegge treverket med for høyt trykk. 

Steg 5: La tørke

Etter at du har spylt av terrassen grundig, må du la den tørke opp ordentlig før du tar den i bruk. 

Når solen titter frem, terrassen er ren og tørr, da er det tid for å nyte utesesongen. Ønsker du å beise terrassen i år? Bli inspirert av vårt nye fargekart for beis. 

Nyvasket terrasse
Skinnende rent: For et pent og varig resultat anbefaler vi Absolutt Husvask for din årlige vask av terrasse og platting.