Hvordan sprøytemale

Med malersprøyte kan du effektivt male store og små områder i en fei. Vi viser deg hvordan du kommer i gang med å sprøytemale.

Video

Malingsprøyter er for både fagfolk og gjør-det-selv entusiaster. En malersprøyte er for mange en investering, men som igjen vil spare deg for tid og mye tungt arbeid med malerkosten eller malerrulle. 

Med Wagner malersprøyte 150 HEA Airless System får du en allsidig malersprøyte du kan bruke til både store og små prosjekter, vegger, tak, møbler, kjøkkeninnredning, olje og beis. En lett og hendig maskin som ikke krever forkunnskaper.

Med HEA-teknologi (High Efficiency Airless) har den redusert sprøytetrykk for maksimal kontroll, lengre levetid og opp til 55 % mindre sprøytetåke. Det medfølger 7,5 meter slange, sprøytehåndtak og 2 dyser.

Her er det bare å sette i gang med å male i rekordfart. I videoen øverst i artikkelen kan du se smarte tips og råd til hvordan du kommer i gang.

-15%

Wagner Malersprøyte 150 HEA Airless

Malersprøyte 150 HEA Airless

Wagner 150 HEA er en malesprøyte av proff -kvalitet for gjør-det-selveren Enkel maskin og håndtere uten mange forskjellige innstillinger. Krever ingen forkunnskaper. Maleprojektene vil gå mye fortere. Medfølger 7,5 metrer slange, sprøytehåndtak og 2 forskjelige dyser.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ 4 499,- pr. stykkFør 5 299,-
Wagner Malesprøyte Forlenger til Wagner Malesprøyte

Wagner Malesprøyte Forlenger til Wagner Malesprøyte

Wagner malesprøyte forlenger tilpasset "Click & Paint" håndtak. Passer til Wagner W575 og W590. Wagner malesprøyte forlenger er et ergonomisk forlengelseshåndtak tilpasset sprøyter med "Click & Paint" håndtak, slik som Wagner W575 og W590. Gjør jobben lettere ved at man unngår å bøye seg eller bruke stige. Ideell til gulv og tak. Enkel montering mellom håndtak og dyse. Like enkel å holde ren som de andre produktene fra Wagner. Mål (LxHxB) 34,6x28,2x7,8 cm. Vekt 839 g

Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
699,- pr. stykk

Steg 1: Forberedelser før sprøytemaling

Dekk til områder du ikke ønsker å få maling på. Bruk Easy Cover og maskeringstape. Samt dekkpapp eller dekkfilt på gulvet. Utstyr deg selv med støvmaske, gjerne også med hansker og vernebriller

Du kan trygt bruke alle våre Baronesse interiørmaling med malersprøyter. Velg deg maling, olje eller beis som ikke er kalkmaling, mineralmaling, to komponent maling eller visse typer kvist og sperregrunn. Er du usikker på hvilken maling du kan sprøytemale med, spør gjerne våre flinke fagfolk i din nærmeste Fargerike-butikk.

Montering av malersprøyte

Når du skal skru på slangen på maskinen så er det viktig at du bruker to fastnøkler. Dette er for å ikke ødelegge innmaten på pumpen. Skru deretter på dyseholder, og stram til for hånd. 

Ikke skru på maskinen før det er vann eller maling i beholderen. Og husk å teste maskinen før du setter i gang. Du kan teste ved å bruke vann som du sprayer på en papplate, da vil du enkelt se om det er lekkasjer i det du har skrudd sammen.

Steg 2: Sprøytemale

Rør maling godt før bruk. Malingen helles direkte i beholderen. NB! Følg nøye med på mengden maling i beholderen, så sprøyten ikke kjøres tørr.

Husk at Wagner Malersprøyte 150 HEA Airless System kommer med hvitt filter som brukes sammen 515 dyse for rullekvaliteter. Hvis du skal bruke penselkvaliteter er det viktig at du bytter til rødt filter med 311 dyse.

Hold sprøytepistolen vinkelrett på det du skal male, og pass på at du holder samme avstand hele veien mens du maler. 

Ønsker du struktur, kan du gå over med malerrull etter sprøyting. Eller gå over med pensel om du har sprøytemalt panel. 

Baronesse Matt

Baronesse Matt

Veggmaling av styrenakryl som gir en fantastisk matt og skjoldfri overflate selv i slepelys. Core Shell teknologi, der kjernen har høyere smeltepunkt enn skallet, sørger for at man etter 2-3 uker oppnår en meget hard, vaskbar og ripefast overflate. Baronesse Matt kan også benyttes i tak der man ønsker en vaskbar flate. Svanemerket.

1 liter
fra 199,-
3 liter
749,-
10 liter
1 899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 190,- pr. liter

Steg 3: Rengjør malersprøyten etter bruk

Alltid rengjør malersprøyter grundig etter bruk. Dette forlenger levetiden på maskinen og du vil få glede av den lenge. 

Rengjør innsiden av beholderen med vann og en pensel. Bruk også pensel for å rengjøre dysene, pass på at du ikke bruker skarpe gjenstander. Husk også å rengjøre filteret etter bruk. 

Et godt tips er å bruke litt nøytral matolje i rengjøringen. Dette sørger for at du får litt fett i pumpesystemet. Den viktigste huskeregelen er å deretter lagre malersprøyten frostfritt. 

Andre malersprøyter hos Fargerike