Hvordan male trapp

Ta vare på trappen din med nye strøk maling og samtidig gi den en slitesterk overflate som holder seg fin lenge. Gjør stas på trappa, og fremheve den til husets midtpunkt med en ny frisk farge!

Video

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling har svært god vedheft og slitestyrke og kan i tillegg til tre- og parkettgulv anvendes på laminatgulv, vinylbelegg og betong. Den er enkel å bruke, og krever svært lite forarbeid. Malingen er vanntynnet og lukter lite. Trestjerner Gulvmaling fås i glansgradene blank, halvblank og matt og kan blandes i mange farger.

0,75 liter
379,-
3 liter
899,-
10 liter
2 599,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 260,- pr. liter

Gjør stas på trappa, og fremheve den til husets midtpunkt med en ny frisk farge! Å bytte ut hele trappen er ikke alltid nødvendig og en dyr investering. Med noen enkle steg kan du forvandle en litt sliten trapp, til et flott møbel i hjemmet. Vi viser deg hvordan: 

Dette trenger du

 • Gulvrens
 • Maskeringsteip
 • Slipepapir
 • Pensel
 • Malerulle
 • Grunning
 • Gulvmaling

Steg 1: Forarbeid - Vask og slip trappen

Husk at trappen er et område som skal tåle mye belastning og være slitesterk i mange år. Derfor er det viktig å vaske og slipe bort gamle rester før du påfører. Her er en god huskeliste til forarbeidet: 

 1. Rengjør trappen med gulvrens 
 2. Slip alle overflater med pussepapir
 3. Legg tresparkel på hull eller skader
 4. Støvtørk med en klut
 5. Legg maskeringstape mot veggene

Steg 2: Grunning av trapp

Det er viktig å grunne trappen for å skape god heft for malingen. Trappen er et område med mye gangtrafikk og må tåle stor belastning. 

Påfør grunning etter anvisning på spannet. Bruk gjerne pensel og rull, og se til at du kommer godt til med grunning alle steder. Følg tørketiden på spannet, og påfør strøk nummer to etter ca. 12 timer. 

Steg 3: Påføring av gulvmaling i trapp

Når grunningen har tørket kan du begynne med malingen. Vi anbefaler Trestjerner gulvmaling til trapp. Dette er en svært slitesterk maling som er lett å påføre og er hurtigtørrende. Malingen kan blandes i et stort utvalg farger. 

Bruk gjerne malerull på de store flatene for å få en bedre finish, og pensel der det er vanskeligere å komme til. 

Ønsker du ekstra slitestyrke, kan du bruke klarlakk i tillegg til malingen som et siste steg. 

Male trapp
Før og etter maling av trapp. Farge på trapp er TreStjerner Gulvmaling 992 Lava, og på vegg Butinox Interiør 937 Havdis. Foto: Erik Hannemann / Trestjerner
Male trapp
Før og etter maling av trapp. Farge på trapp er TreStjerner Gulvmaling 992 Lava, og på vegg Butinox Interiør Stue&Sov matt 953 Riddergrå. Foto: Erik Hannemann / Trestjerner

Male trappegelender

Hvis du ønsker en liten forandring i trappen, kan du male gelenderet i en ny farge. Dette kan forvandle trappen stort og gi den et nytt og moderne utseende.

Vask trapperekkverket og spiler godt. Slip alle overflatene med sandpapir. Følg anvisning på spann og påfør grunning i to strøk. Følg tørketiden.

Du kan også male gelender med Trestjerner gulvmaling, da gelender som skal brukes mye trenger maling med høy slitestyrke. Trenger du ikke altfor høy slitestyrke, anbefaler vi Baronesse Flyt for tre, panel og interiør.

Påfør malingen i lengderetningen og bruk en liten pensel som kommer til i alle områdene. Påfør minst to strøk, og eventuelt et tredje strøk med klarlakk om du trenger ekstra slitestyrke på gelenderet.

Alt du trenger for å male trappen