Grønnfarger til stue

Farger til stue

Stuen er det viktigste oppholdsrommet og skal dekke forskjellige behov, noe som kan gjøre det utfordrende å innrede. Se våre fargefavoritter til stue og la deg inspirere.

Ny farge til stuen?

Ønsker du en forandring i stua med en ny farge? Å male et rom er en enkel sak, og vil gi en stor forandring.

Tenk over hvilket uttrykk og hvilken stil du ønsker at stuen skal ha før du bestemmer deg for fargepalett og materialer. Tenk kontraster som ru og glatt, grovt og fint, silke og ull, eller lyst og mørkt.

Vi i Fargerike hjelper deg gjerne med å finne drømmefargen til din stue! Book møte med en av våre flinke interiørkonsulenter i dag. 

Lyse blå stue farge vegg

Blåfarger til stue

Duse farger er mye brukt i norske hjem og gir en rolig atmosfære. Kombinert med interiør i kontrastfarger, skapes et spennende og levende rom. Å velge en dus lyseblå farge er et godt alternativ mot grå, for å tilføre diskré farge til veggene i stuen. Blåfarger er dessuten lett å like, og gir et tidløst utrykk. 

Fargenyheten Kildevann FR2302, er en dus blåfarge som kler store stuerom. En rolig farge som er et perfekt valg for de som vil ha en lys stue med en farge på veggen som oppleves behagelig og rolig.

Lyseblå stue

Lyse farger til stue

Lyse farger til stue er alltid en sikker vinner. Fargene er enkle å kombinere med interiør og tekstiler. Hvite og lyse farger reflekterer mest lys, og du kan derfor skape følelsen av at stua er større ved å velge lyse farger. 

Flanell FR1061 er en lun lys beige nyanse, nesten som nydelig fløyel. Perfekt bakteppe til stueveggene om du ønsker å skape en lys stue, men som også skal oppleves som lun.

Lyse farger til stue

Beige farger til stue

Nøytrale nyanser passer alltid inn i stuer og hverdagsrom. Du kan gjerne male stua kombinert med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning. Hvilke farger som fungerer best, avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rød, blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger.

I denne stuen med malt panel i fargen Serengeti FR1066, har vi valgt oss innslag av rustrød i interiøret. Se flere populære beigefarger hos Fargerike her.

Lys beige stue

Brunfarger til stue

Tør du velge en mørk og utradisjonell farge? Brunt gir et varmere uttrykk enn grått. Brune fargenyanser har de beste egenskapene for å kombinere med både grått og beige. Det er en perfekt bakgrunnsfargen til et lunt hjem. 

For å unngå at uttrykket blir for mørkt, kan du legge til små fargedryss i interiøret og med tekstiler. I denne trendy stuen har vi tilført små mengder med rustrød, som mykner opp inntrykket.

Les også: Årets Farge 2024 - Ønsketegn

Brunfarger stue

Varme farger til stue

Tenk hvilke farger som gjør deg glad, og hvilke som kan være med på å skape det uttrykket du ønsker. Skal det være elegant, rampete, retro, minimalistisk, maskulint eller feminint? Varme farger i naturens egen fargeskala er alltid et trygt valg, som vil gi et lunt uttrykk i stuen gjennom alle årstider.

Varm Rust FR2404 er en farge med dybde og tidløs glød, en farge som passer til det moderne i kombinasjon med kjølige gråtoner. De dempede tonene gjør den mild og det dekadente i fargen trer frem. Kombiner gjerne med interiør i lyse detaljer og hvite tekstiler.

Farger til stue varm rust

Trendy i gult

Gul er en utadvendt farge, den gir energi og får oss i godt humør. Både varme og lyse gulfarger har vært en stor trend de siste årene. Kombiner gjerne med detaljer i tre, svart og brunt, som gir rom karakter og ro.

Varme gule toner kan fint brukes på store flater uten at det blir for intens. Har du møbler du ønsker å male, kan du la de skinne ekstra ved å velge en ulik nyanse fra vegg til møbel i gult. 

På bildet: Stue malt i fargen Ørkensand FR1336.

Gul stue

Lyse gulfarger til stue

Våger du å hive deg på den gule fargetrenden, men ønsker å tone inntrykket litt ned, kan du velge deg de lyse og duse gulnyansene. Slik kan du skape et mer dempet og et rolig inntrykk. Den gjør seg godt på store veggflater, og skaper et lunt bakteppe. Dette gir rom for å bringe inn lekne farger på tekstiler og interiør. Myk opp rommet med kombinasjonsfarger i dus rosa, lyse blåtoner eller med trendy mørkt tre på interiør. 

På bildet: Dør malt i Humle FR2281 og vegger i stue Stråleblink FR2272. Gulv Saga Exclusive Parkett Pearl Oak.

Gul farger stue

Grønnfarger til stue

Grønnfarger er en naturlig del av den nordiske stilen, med fokus på nærheten til naturen og det rene uttrykket. Med duse grønnfarger blir uttrykket dempet og mykt, og stilen passer like godt på hytta som i leiligheten i byen.

Naturlige grønnfarger et godt valg til stuerommet, om du ønsker å skape et balansert rom som gir hvilepuls i hverdagen. Grønt er også en perfekt veggfarge i stuen i kombinasjon med grå sofa. 

Sofa og andre møbler fra Møbelringen.

Grønn stue

Mørkegrønn til stue

Behagelig og frodig grønn stue med mørkere farger. Ønsker du en skikkelig lun hule å krype inn i, er de mørke grønnfargene et perfekt valg. Mørke grønnfarger er nydelig sammen med flere ulike tresorter, og passer godt i kombinasjon med lyse og hvite detaljer på interiør.

Bruk gjerne lysere fargekombinasjoner fra veggfargen som gir en fin balanse. I denne stuen har vi valgt et stort og deilig hvitt gulvteppe, sammen med den lyse sofaen. 

På bildet: Vegger malt i Mynte FR1155. 

Les også: Male inne? Dette er utstyret du trenger

Mørk grønn stue