Grønnfarger til stue

Farger til stue

Stuen er det viktigste oppholdsrommet og skal dekke forskjellige behov, noe som kan gjøre det utfordrende å innrede. Fargene i stuen gjør noe med deg. Vi gir deg forskjellige fargetips og stiler.

Tenk over hvilket uttrykk og stil du ønsker at stuen skal ha før du bestemmer deg for fargepalett og materialer. Tenk kontraster som ru og glatt, grovt og fint, silke og ull, eller lyst og mørkt. Ønsker du å fremheve en vegg, mal en kontrastfarge eller legg på en spennende tapet. Bruk gjerne mønster som kan virke lunere enn ensfargede flater. 

Nude

En varm farge inspirert av den vakre solnedgangen i ørkenen. Den varme fargen Wadi er brukt på veggen og flyter sammen med de vakre fargene i interiøret. Fargen Wadi er en ny nude i vårt univers (Teppe-Rund Belize fra InHouse, møbler fra Light & Living, gardiner fra PT).
Farger til stue nude

Eksotisk

Lekre brente og gylne toner som skaper en eksotisk stil. Kombiner fargene med interiørelementer av tre, gulltoner eller grønne planter. (bordlampe/skjerm fra L&L, gardin - Shangari La Desert fra PT, teppe fra InHouse, stoler fra Ellos, møbler fra LG Interiør)
Årets Farge 2020 Timeglass

Økologisk grønn

Økologisk Grønn går inn i den nordiske stilen med fokus på natur og den grønne bølgen. Det er dempet og mykt, og stilen passer like godt på hytta som i leiligheten i byen. Stilen er nordisk og naturlig – et symptom på tiden vi lever i. Bærekraft og bekvemmelighet står i fokus. Livsstil går hånd-i-hånd med interiør og det vi omgir oss med, og hvor mange ønsker seg noe annet enn dekadanse og eleganse.
Grønn stue

Mørkegrønn

Liane er en klassisk og lekker grønnfarge som fremmer alle farger i rommet. Bruk gjerne lysere fargekombinasjoner fra veggfargen som gir en fin balanse. En spennende kontrast kan være å bruke komplementære kontrastfarger, vi har valgt en dyp lillafarge på interiøret. (Pute fra Pagunette, bord fra Light & Living, lampe fra Northern).

Mørk grønn stue

Terracotta

Rødbrune nyanser er i vinden og finnes i mange hjem denne våren. Fargen gir en rustikk stil, varme, og skaper trygge omgivelser. Du kan påvirke fargen ved å velge ulik matthet, kulørtheten i fargen, eller interiøret du velger. (Teppe fra Inhouse Group)
Terracotta farge i stua

Grønn

En lun og myk grønngrå farge som er lett å matche både med det lyse og mørke. Foto: Festival.
Farger til stue Timian

Varm grå

Fargen er en enkel og naturlig farge. Den gir oss en følelse av en tid langt tilbake da vi levde tett på naturen. Det er en enkel farge å kombinere med interiør og tekstiler.
Gråfarger til stue

Mørkeblå

Vil du skape en stue inspirert av fargene fra blåfjell og den blå timen? Denne fargen er lekker med et lyst teppe eller gulv som lysner hele rommet med den mørke blåfargen på veggen. Bruk lyse interiørartikler i sofa, på lampen eller et rustikt trebord.
Mørkeblå stue

Lys beige

Nøytrale nyanser passer alltid inn i din stue, kombiner gjerne med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning. Hvilke farger som fungerer best avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rød, blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger.
Lys beige stue

Greige

Greige gir et varmere uttrykk enn grått, men kjøligere enn beige. Kort forklart har den de beste egenskapene til både grått og beige og er den perfekte bakgrunnsfargen til et lunt hjem. Greige er rett og slett det beste fra to verdener; du får de sofistikerte og elegante egenskapene til grått, uten at det blir depressivt.
Beige stue med blå sofa

Duse farger

Denne duse og søte lavendelfargen gir et herskapelig preg på stuen. Kombiner fargen med antikkmøbler sammen med interiørartikler i gull og kobber. Sammen med fargen Støvete Lavendel kan du bruke andre duse nyanser i tekstiler, puter eller gardiner.
Dus lille stue

Lyseblå

For at grå vegger skal bli sofistikerte, elegante og nøytrale, trenger de å omgi seg med andre farger. Tenk hvilke farger som gjør deg glad og kan være med på å skape det uttrykket du ønsker. Skal det være elegant, rampete, retro, minimalistisk, maskulint eller feminint? Duse farger er mye brukt i norske hjem og gir en rolig atmosfære, kombinert med mørkegrønne interiørartikler. Dette skaper en lekker balanse og løfter frem fargene.
Lyseblå stue med grønn stol

Rød

Er du ute etter en leken og sosial stue som gir mye energi? Da har vi fargen du bør velge - rød! Denne stuen er malt i fargen Granateple. Sofaen er valgt i en annen rødnyanse som balanseres godt sammen. Bruk lyse tekstiler for å tone ned eller fremheve fargen i rommet. Fargen Karri er brukt i bilde over sofaen. Gult og rødt er lekkert sammen.
Rød stue