gulvtrender

Gulvtyper

Å ta en beslutning om hvilket gulv du skal ha, kan være vanskelig. Vi hjelper deg å velge gulv som best passer ditt behov av materiale, vedlikehold og farge for ditt hjem.

Det handler om det som er ekte, autentisk og sjelfullt. Det handler om levd liv – med sine furer og linjer, det handler om kvist og struktur, årringer og fargespill – om å være der du er, uansett hvor du er i livet. Det handler om godfølelsen når du går over gulvet. Her kan du se vårt store mangfold av gulvtyper, enten du er interessert i parkett, laminat, tepper, vinyl eller utegulv.

Parkett

Parkett er gulvet som eldes med verdighet. Liker du at gulvet utvikler sjel og vokser i takt med både deg og huset – da har du truffet blink. Parkett er rent tre, lunt og godt, og siden ingen trær er like blir heller ingen gulv helt like. Den mer eksklusive varianten enstavsparkett har hele deler av treet skåret ut, og gir et stilrent uttrykk. I den klassiske 3-stavsparketten er tre staver satt sammen til ett bord, og gir variasjon og nyanser.

Se alle våre parkettgulv her.

Parkett Fargerike

Herdet tregulv

Med herdet tregulv får du en solid og bestandig overflate i ekte tre. På bildet ser du enstavs tregulv med varm og naturlig overflate, og brede gulvbord, som samtidig dekker behovet for en ekstra sterk slitestyrke. 

Herdet tregulv har etterlengtede kvaliteter for alle som ønsker et vakkert tregulv med varm og naturlig overflate, men som samtidig dekker behovet for en sterk sliteflate hvor høye hæler, hundeklør eller vilter barnelek ikke skader gulvet. Herdet tregulv er vesentlig mye mer slitesterkt enn vanlig parkett eller andre typer tregulv.

Les mer om herdet tregulv hos Fargerike her.

Herdet tregulv Fargerike

Laminat

Tenk holdbart, tenk slitesterk og stilig når du velger nytt gulv. Med laminat kan du leke, søle og gå inn med sko uten å bekymre deg for riper eller hakk. Det perfekte gulv for en småbarnsfamilie, hvor aktivitetsnivået er høyt og det er mye som skal utforskes. Med klikksystemet kan du legge det selv, og det har enorme muligheter med utseende og finish. Her er det bare å velge og vrake!

Se alle våre laminatgulv her. 

Laminat Fargerike

Vegg-til-vegg-teppe

Få en myk start på dagen. Tenk deg følelsen av å våkne om morgenen, og sette beina på et lunt og varmt, teppekledd gulv. I tillegg gjør det noe med akustikken. Kanskje ingen dum idé der poden sitter og banker med klosser og leker? Vegg-til-vegg-tepper har fått en ny vår, med nanoteknologi som gjør at det bare er å tørke av med en fuktig klut dersom du skulle søle noe. Flekkene vil ikke feste seg, og Smartstrand-systemet gjør det enkelt å holde rent. For å rengjøre teppegulv eller frittstående gulvtepper kan du også kontakte din nærmeste Fargerike-butikk for mulig utleie av tepperenser.

Se alle våre teppegulv her.

teppegulv soverom

Korkgulv

Med kork får du et overlegent gulv med høy gangkomfort, meget god støyreduksjon og varmeisolasjon, støtmotstand og ikke minst et vakkert og holdbart gulv i mange år fremover.

Kork er et materiale som har en negativ CO2-effekt. Gulvet krever ikke at trærene felles, fordi det kun er barken som høstes. Barken vokser ut igjen og kan høstes på nytt, og hyppigheten er strengt regulert. Korkens ekslusive egenskaper bidrar til et renere inneklima, og fremstår som et av de beste økologiske valgene du kan ta i hjemmet ditt.

Les mer om korkgulv hos Fargerike her.

Korkgulv Fargerike

Klikkvinyl

Klikkvinyl har skutt opp som en rakett i markedet. Siden det tåler fuktighet er det perfekt i gangen, hvor støvler og dryppende jakker parkeres. Klikkvinyl er så tynt at det er enkelt å legge nytt gulv på gammelt gulv. Det oppleves varmt å gå på og gir en god romfølelse. Her trenger du heller ikke fagfolk for å få gulvet på plass.

klikkvinyl

Vinylgulv

At vinyl på rull er gammeldags? Tenk igjen! Her kan du velge og vrake i spreke farger og livlige mønstre. Vinyl på rull er perfekt på kjøkken, siden det er et produkt som ikke trekker til seg vann, og det er enkelt å holde rent. Til mindre rom kan du legge gulvet selv, men til store flater anbefaler vi fagfolk.

Les mer om gulv til bad her.

vinylgulv baderom marmor

Utegulv

Bergo er multifunksjonelle gulvfliser som kan brukes både inne, i garasje, på terrasse og balkong. Enten du har en liten balkong, eller en stor hage, er uteområdet et sted for forlystelse og hverdagsflukt. Grip muligheten der du er til å skape det som passer for deg med praktiske utegulv som er tilnærmet vedlikeholdsfrie.

Gulvplater passer også godt i kjeller, hobbyrom, bod, garasje eller ved et svømmebasseng. Noe av det beste er at dette er gulv du enkelt kan legge selv uten noen form for spesialverktøy.

Les mer om Bergo her.

Gulvplater på terrasse