mørke farger soverom

Farger til soverom

Hvilken farge skal en velge til soverommet er det mange av våre kunder som undrer. De fleste har lest at en sover best i blå rom. Men stemmer dette for alle? Her har vi samlet noen gode tips til farger på veggene til soverommet.

Lyseblå soverom

Blåfarger til soverom er nordmenns favoritt. Den beroligende fargen gjør at vi faller til ro, sover godt, og den gir oss energi når vi våkner opp til en ny dag. Kombiner gjerne med hvite detaljer på lister og vindu. 

Vannboble er en ny farge hos Fargerike i 2022. En lys og delikat farge med et hint av blå, perfekt til soverom.

Teppe Alpen fra InHouse. Sidebord med steinplate og pute fra Light&Living. Pute fra Jakobdals. Gardin Endless Satinwood og sengegavl Wave Peppermint fra Prestigious Textile. Alt hos Fargerike.

Lyseblått soverom

Mørkeblå til soverom

Vi ser en trend med mørke vegger mot lysere gulv og møbler. Slik fremstår rommet som mykere og lettere, det løftes opp, tross den mørke fargen på veggen. August er en varm blåfarge som gir et lunt preg til rommet. Tilfører du tekstiler i rosa og ren hvit får du en sofistikert varme. 

Sengetøy fra Norvigroup hos Fargerike.

August blå farge soverom

Gode farger til soverommet

Blå og blågrønne farger med inspirasjon fra havet, gir en helt spesiell ro. Mange slapper ekstra godt av i fargenyanser fra naturen, og på soverommet er det ekstra viktig med en rolig og lun atmosfære. Dette er spesielt gode farger å velge til soverom, og du vil oppleve at rommet blir lunt og inviterer til en god natt søvn. 

Seng fra Møbelringen. Hodegavl Wonderland i farge Forest. Sengetøy Nordic Form Botanica fra NorviGroup. Alt hos Fargerike.

Havdyp mørk blå farge soverom

Mørke farger til soverom

Mange sover best i et mørkt rom, og ønsker å unngå lyse farger til soverommet. Gråfarger er slett ikke et kjedelig valg til soverommet, men kan skape sofistikerte og delikate rom. Dette soverommet er malt i en mørkegrå tone med hint av brunt i seg. Fargen skaper en sval ro som er perfekt til en god natts søvn.

Soverom med mørke farger

Gråfarger til soverom

Dette soverommet har vi malt i fargen Stil med matt maling på panelet. En farge som forsterker det luksuriøse og raffinerte med sitt kjølige og elegante preg. Sammen med detaljer i svart, friskt sengetøy i hvit og laminatgulv i grånyanser, skapes en klassisk, nøytral og rolig helhet.

Lampeskjerm fra Light & Living. Sengetøy og grå pute fra Norvigroup. Teppe Charles fra InHouse. Alt hos Fargerike.

Grå soverom panel

Ny farge til soverommet

Det er viktig å skape et lunt og koselig soverom som du kan krype inn i. Bruk tid på å finne din personlige fargepalett og skap en god atmosfære. Er du usikker på hvilke farger du skal velge til soverommet, kan våre eksperter i butikk hjelpe deg med sine beste fagråd. Vi tilbyr også interiørkonsulent på video eller hjemmebesøk.

På dette soverommet er det brukt en lun gråfarge i kombinasjon med en pudderrosa varm rosafarge. En vakker kombinasjon, som gir mye varme til soverommet.

Foto: Jotun

jotun lady grått soverom

Naturlig hvit til soverom

Naturlig Hvit FR1941 er en delikat farge, som gir et lunt soverom. Dens kittede utseende gir en vakker patina. Perfekt i kombinasjon med andre beigetoner på tekstiler og interiør. Sammen skapes et lunt utrykk på soverommet.

Stol Elegant i beige velour fra Madame Festival. Kurv, glasskrukke med fjær, speil, pute, lampefot, lampeskjerm og taklampe fra Light&Living. Sengetøy Siena Borås fra Norvigroup, gardinstang fra Luxaflex, gardin Endless Satinwood fra PT. Alt hos Fargerike.

Naturlig Hvit soverom farge

Lyse farger til soverom

I denne stilen er vi inspirert av den patinerte franske stilen, som er romantisk, sofistikert, tilbakelent og nesten monokrom. Sølvgrønn handler om å trekke seg tilbake og få ro. Velg deg en stil ton-i-ton med interiør, tekstiler og veggfarge. Eller tilfør små doser av grønt eller blått for å understreke den franske stilen.

Soverom sølvgrønn

Lune farger til soverom

Golden Bronze er en gulaktig bruntone, som gir mye varme til rommet. Liker du ikke at det skal føles for kaldt på soverommet, er disse varme fargene et godt valg. I kombinasjon med hvitt og friskt sengetøy, og lune tekstiler skapes en vakker helhet på soverommet.

Foto: Jotun 

Golden bronze soverom

Varme farger til soverom

Dette rommet gir en wow-følelse med en sprek okergul tone med matt maling. Lek deg interiør i orientalske mønstre og varme tekstiler i kombinasjon med den varme veggfargen. Unngå de sterkeste og lysesete gulfargene til soverommet, og velg de varme og brente fargene. Gult kan føles for urolig til et soverom, mens de varme fargene bidrar mer til å finne hvilepulsen.

Foto: Jotun

jotun lady soverom

Rødt soverom

Rød kan være en god soveromfarge, men velg de mer dempede rødtonene. Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Den er lun og myk, lett å bli bergtatt av. Kombiner gjerne med beige farger for å skape en lettere helhet.

Foto: Jotun

Rød soverom farge

Rosa og lilla til soverom

Å omgi seg med rosa og lilla kan dempe følelsen av stress. Dette er farger som ofte oppfattes som en veldig feminin farge. Det mange ikke vet er at den sammen med striper på tekstiler og tøffe elementer i skinn, kan den gi et varmt og godt soverom.

Rosa soverom