mørke farger soverom

Farger til soverom

Når du skal male soverom er det mange fargevalg å velge mellom. De fleste har lest at en sover best i blå rom. Men stemmer dette for alle? Her har vi samlet noen gode tips til farger på veggene til soverommet.

Lyseblå soverom

Blåfarger til soverom er nordmenns favoritt. Den beroligende fargen gjør at vi faller til ro, sover godt, og gir oss energi når vi våkner opp til en ny dag. Kombiner gjerne med hvite detaljer på lister og vindu. 

Vannboble er en ny farge hos Fargerike i 2022. En lys og delikat farge med et hint av blå, perfekt til soverom.

Teppe Alpen fra InHouse. Sidebord med steinplate og pute fra Light&Living. Pute fra Jakobdals. Gardin Endless Satinwood og sengegavl Wave Peppermint fra Prestigious Textile. Alt hos Fargerike.

Lyseblått soverom

Friske blåfarger

Kildevann FR2302 er en rolig og frisk blåfarge som gir et perfekt bakteppe til alle rom. Soverommet vil oppleves svalt og friskt. Denne fargen passer godt til mørke gulv, interiør i mørkt tre og hvite detaljer. Velg friskt, hvitt sengetøy for et trendy og sofistikert uttrykk på soverommet.

Lyse blå farge soverom

Mørkeblå til soverom

Vi ser en trend med mørke vegger mot lysere gulv og møbler. Slik fremstår rommet som mykere og lettere, det løftes opp, tross den mørke fargen på veggen. August er en varm blåfarge som gir et lunt preg til rommet. Tilfører du tekstiler i rosa og ren hvit får du en sofistikert varme. 

Sengetøy fra Norvigroup hos Fargerike.

August blå farge soverom

Gode farger til soverommet

Blå og blågrønne farger med inspirasjon fra havet gir en helt spesiell ro. Mange slapper godt av i fargenyanser fra naturen, og på soverommet er det ekstra viktig med en rolig og lun atmosfære. Dette er spesielt gode farger å velge til soverom, og du vil oppleve at rommet blir lunt og inviterer til en god natt søvn. 

Seng fra Møbelringen. Hodegavl Wonderland i farge Forest. Sengetøy Nordic Form Botanica fra NorviGroup. Alt hos Fargerike.

Havdyp mørk blå farge soverom

Mørke farger til soverom

Mange sover best i et mørkt rom, og ønsker å unngå lyse farger til soverommet. Gråfarger er slett ikke et kjedelig valg til soverommet, det kan faktisk skape sofistikerte og delikate rom. Dette soverommet er malt i en mørkegrå tone med hint av brunt i seg. Fargen skaper en sval ro som er perfekt til en god natts søvn.

Soverom med mørke farger

Gråfarger til soverom

Dette soverommet har vi malt i fargen Stil med matt maling på panelet. En farge som fremstår luksuriøst og raffinert med et kjølig og elegante preg. Sammen med detaljer i svart, friskt sengetøy i hvit og laminatgulv i grånyanser, skapes en klassisk, nøytral og rolig helhet.

Lampeskjerm fra Light & Living. Sengetøy og grå pute fra Norvigroup. Teppe Charles fra InHouse. Alt hos Fargerike.

Grå soverom panel

Lune brunfarger til soverom

De brune fargenyansene kalles ofte jordfarger og har varme, gule eller rødtoner i seg. Uansett hvilken nyanse av brun du velger, vil du oppleve at de skaper lune og varme soverom. Her har vi malt soverommet i Årets Farge 2024 - Ønsketegn FR2406. Denne fargen er maskulin og mørk med en helt egen dyp kraft. Sammen med hvite toner på detaljer, interiør og tekstiler, blir det et sofistikert uttrykk som gir spennende og tidsriktige rom.

Brun farge soverom

Varme farger til soverom

Dette rommet gir en wow-følelse med en sprek okergul tone med matt maling. Lek deg med interiør i orientalske mønstre og varme tekstiler i kombinasjon med den varme veggfargen. Unngå de sterkeste og lysesete gulfargene til soverommet, og velg de varme og brente fargene. Gult kan føles for urolig til et soverom, mens de varme fargene bidrar mer til å finne hvilepulsen.

Foto: Jotun

jotun lady soverom

Naturlig hvit til soverom

Naturlig Hvit FR1941 er en delikat farge, som gir et lunt soverom. Perfekt i kombinasjon med andre beigetoner på tekstiler og interiør. Sammen skapes et lunt uttrykk på soverommet.

Stol Elegant i beige velour fra Madame Festival. Kurv, glasskrukke med fjær, speil, pute, lampefot, lampeskjerm og taklampe fra Light&Living. Sengetøy Siena Borås fra Norvigroup, gardinstang fra Luxaflex, gardin Endless Satinwood fra PT. Alt hos Fargerike.

Naturlig Hvit soverom farge

Ny farge til soverommet

Det er viktig å skape et lunt og koselig soverom som du kan krype inn i. Bruk tid på å finne din personlige fargepalett og skap en god atmosfære. Er du usikker på hvilke farger du skal velge til soverommet, kan våre eksperter i butikk hjelpe deg med sine beste fagråd. Nå kan du booke interiørkonsulent på nett

På dette soverommet er det brukt en lun gråfarge sammen med en pudderrosa varm rosafarge. En vakker kombinasjon, som gir mye varme til soverommet.

Foto: Jotun

jotun lady grått soverom

Rødt soverom

Rød kan være en god soveromsfarge, men velg de mer dempede rødtonene. Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Den er lun og myk, og lett å bli bergtatt av. Kombiner gjerne med beige farger for å skape en lettere helhet.

Foto: Jotun

Rød soverom farge

Rosa og lilla til soverom

Å omgi seg med rosa og lilla kan dempe følelsen av stress. Dette er farger som ofte oppfattes feminine, men i kombinasjon med for eksempel striper på tekstiler og tøffe elementer i skinn, kan resultatet bli et varmt, lunt og godt soverom.

Rosa soverom