Hvordan beise terrassen?

Terrassen er for mange det viktigste rommet i huset på denne tiden av året. Når sommeren kommer vil man være ute og nyte den så mye som mulig, og da på en vakker terrasse. Vi viser deg hvordan du beiser terrassegulvet.

Dette trenger du:

  • Terrasserens
  • Skrubb
  • Forlengerskaft
  • Tykk rulle til rens
  • Terrassebeis
  • Malepad
  • Pensel
  • Klut

Etter vinteren er det ofte mye skitt og løv på terrassen. Før du begynner må du fjerne dette med en kost, og spyle bort de siste restene med en hageslange. En terrasse som er behandlet fra før eller har stått ubehandlet over vinteren må renses med terrasserens før du kan begynne å beise. Terrasserensen klargjør treverket for beising og hjelper til med å fjerne gammel beis eller olje fra terrassen.

En regnværsdag er en perfekt dag for vasking, da er terrassen allerede våt - så hvorfor ikke utnytte det? På med regntøy, vernebriller og hansker, og ta med deg terrasserens og skrubb på forlengerskaft ut i regnet.

Nytt trykkimpregnert treverk skal alltid tørke i minst to måneder før behandling.

Vask med terrasserens

Terrasserensen påføres ufortynnet ved hjelp av en tykk rulle. Når den er påført trenger den 10-15 minutter å virke på. I denne perioden er det viktig at overflaten ikke tørker, bruk rullen til å påføre mer rens hvis den ser ut til å tørke. Når det har gått 10-15 minutter kan du ta frem terrasseskrubben og skrubbe i vei. Spyl tilslutt av rensen med hageslangen. Nå må terrassen tørke i 1-2 dager.
Hvis du har en stor terrasse kan det være lurt å seksjonere opp rensingen, ved hjelp av maskeirngstape eller rørepinner.

Slipe etter vask

Når treverket har blitt vasket vil det ofte oppstå fiberreisninger, disse fjernes ved å gå lett over med ett pussepapir. Fest pussebrettet til et forlengerskaft så går det mye fortere. Børst bort pussestøv med en mikrofiberklut.

Før du påfører beis

Det er veldig viktig at terrassen er helt tørr før du beiser. Hvis den er fuktig når du påfører beisen kan du risikere at den flasser av. Sjekk derfor værmeldingen, og at det ikke er meldt regn det neste døgnet.

Oljebasert terrassebeis

Vi anbefaler at du bruker Baron Extra terrassebeis for påføring, den holder det med ett strøk av. Den er i tillegg oljebasert, i praksis betyr det at beisen har lengre åpentid, altså før den tørker. Det er lettere å få en pen og jevn farge ved bruk av en oljebasert beis enn en vanntynnet, som ofte kan tørke litt fort.

Pensle kanter og skjøt

Terrassebeis er gjennomsiktig, og skal ikke skape en dekkende overflate som ved maling. Begynn med å beise kanter og skjøtene mellom bordene. Her anbefaler vi at du bruker en smal pensel for å komme mellom bordene.

Bruk en pad for påføring

Vi har valgt å påføre beisen med en pad fra Jordan, den er perfekt til påføring av terrassebeis. Du får ingen skjøter og den påfører å glatter ut beisen i samme operasjon. Beis to eller maks tre bord i hele lengderetningen av gangen.