Slik beiser du terrassen

Det er ekstra hyggelig å tilbringe våren og sommeren på en vakker og nybeiset terrasse. Vi viser deg hvordan du beiser terrassegulvet raskt og enkelt.

Video

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis er en vannbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse og gir en meget pen beiseffekt selv på tidligere behandlede flater. Nytt og tidligere behandlet treverk må vakses grundig før påføring av terrassebeis.

3 liter
499,-
10 liter
1 499,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 150,- pr. liter
Baron Extra Terrassebeis

Baron Extra Terrassebeis

En ekstremt dypt-penetrerende silikonalkydbasert terrassebeis som fremhever treets naturlige utseende og sikrer en vannbestandig beskyttelse uten å bygge sjikt. Nytt og tidligere behandlet treverk må vaskes grundig før påføring av terrassebeis.

3 liter
649,-
9 liter
1 699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 189,- pr. liter

Trinn for trinn

  1. Bruk en hageslange, spyl bort løv og smuss fra terrassen.
  2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
  3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
  4. La middelet virke i 10-15 min, deretter skrubber du terrassen.
  5. Når terrassen er tørr, kan du påføre ett godt strøk med terrassebeis.

Steg 1: Fjern smuss og løv

Terrassen er for mange det viktigste rommet i huset når solen titter frem. Etter en lang vinter er det ofte mye skitt og løv på terrassen. For å få et godt resultat med ny terrassebeis, er det viktig å gjør en god rengjøringsjobb.

Rydd bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange.

Steg 2: Dekk til 

Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen. Rensemiddelet er etsende, så her er det viktig å benytte riktig verneutstyr. I tillegg til å utstyre deg selv med riktig verneutstyr, må du dekke til områder du ikke vil at skal falme. Bruk maskeringstape og plastfolie.

Steg 3: Terrasserens

En terrasse som er behandlet fra før eller har stått ubehandlet over vinteren, må renses med terrasserens før du kan sette i gang med å beise. Terrasserensen klargjør treverket for beising og hjelper til med å fjerne gammel beis eller olje fra terrassen.

Se guide: Slik renser du terrassen på 1-2-3

En regnværsdag er en perfekt dag for vasking, da er terrassen allerede våt - så hvorfor ikke utnytte det? Kle deg opp i regntøy, vernebriller og hansker. Gå ut i regnet med terrasserens og skrubb på forlengerskaft.

masker plastfolie
Dekk til veggene i sprutsonen med plastfolie og fest med maskeringstape.
maskeringstape terrasse
Vær nøye med å dekk alle kriker og kroker.
rens
Etter rensen er påført, bruk en terrasseskrubb for å fjerne tidligere beis eller olje.
Nytt trykkimpregnert treverk skal alltid tørke i minst to måneder før behandling.

Steg 4: La middelet virke

Terrasserensen påføres ufortynnet ved hjelp av en tykk rulle. Når den er påført, har rensen en virketid på 10-15 minutter. I dette tidsrommet er det viktig at overflaten ikke tørker, bruk rulle til å påføre mer rens hvis den ser ut til å tørke. Når det har gått 10-15 minutter kan du ta frem en hard terrasseskrubb, og skrubbe i vei på terrassen. Spyl tilslutt av rensen med hageslangen. La terrassen tørke i 1-2 dager.

Hvis du har en stor terrasse kan det være lurt å seksjonere rensingen, ved hjelp av maskeringstape eller rørepinner. Du kan også påføre terrasserensen med en lavtrykksprøyte med samme fremgangsmåte.

Når treverk nettopp har blitt vasket vil det ofte oppstå fiberreisninger, dette fjernes enkelt ved å gå lett over med et pussepapir. Fest pussepapiret på et pussebrett som kan brukes sammen med et forlengerskaft. På denne måten sparer du både tid og ryggen din for hard belastning. Børst bort pussestøv med en mikrofiberklut.

Oljebasert eller vanntynnet terrassebeis?

Vi anbefaler at du bruker Baron Extra Terrassebeis for påføring. Ett strøk er nok og denne beisen har en holdbarhet på ca. 3-4 år. Den er oljebasert, som betyr at beisen har lengre åpen tid, altså før den tørker. Det er enklere å få en pen og jevn farge ved bruk av en oljebasert beis.

Vanntynnet terrassebeis tørker mye fortere enn en oljebasert beis. Dette kan være et godt valg om tidsklemma kommer,  og du bare ønsker å bli raskt ferdig. Vanntynnet beis holder i ca. 3 år.

verktøy
Rør godt i spannet med terrassebeis før påføring.
pensel kanter
Start med å påføre beis med en smal pensel langs alle kantene.
dekk kantene
Ved å pensle langs kantene først, får du en "ramme" på terrassen som det er enklere å rulle etter.

Steg 5: Slik beiser du terrassen din

Det er veldig viktig at terrassen er helt tørr før du beiser. Hvis den er fuktig når du påfører beisen kan du risikere at den flasser av. Sjekk derfor værmeldingen, og se til at det ikke er meldt regn det neste døgnet.

Terrassebeis er gjennomsiktig, og skal ikke skape en dekkende overflate slik som maling. Det er viktig at beisen trekker inn i treverket, vi anbefaler at du har en mikrofiberklut tilgjengelig for å kunne tørke av mellom strøkene. Beis som blir liggende på overflaten av terrassebordene vil bli klissete og du risikerer at du må gjenta hele prosessen.

Start beisningen med en pensel som du bruker på alle kanter og skjøter mellom terrassebordene. Vi anbefaler at du bruker en smal pensel for å komme godt til mellom bordene. Vi har valgt å påføre beisen med en terrassepad fra Jordan, den er perfekt til påføring av terrassebeis. Den gir ingen skjøter, påfører og glatter ut beisen i en og samme operasjon.

Beis to eller maks tre bord i hele lengderetningen av gangen. Du kan også bruke en malerulle for påføring av beisen, men holde seg til 1-2 rullebredder av gangen. Bruk en mikrofiberklut mellom strøkene, for å tørke av overflødig beis som ikke har trukket inn.

Avslutt med å fjerne maskeringstapen. Vi anbefaler å gjøre dette før beisen rekker å tørke.

beis pad
Benytt en terrassepad til påføring av beisen, denne legger et jevnt og fyldig lag med beis.
fjern tape
Fjern maskeringstapen med en gang du er ferdig å beise.

Produkter til terrasse