Hvordan bruke SiOO:X

Vi er vant med å dekke over terrassen vår med farger og glatte overflater, mens nå vil vi slippe treverkets naturlige farger tilbake. SiOO:X er en miljøvennlig og annerledes behandling.

Dette trenger du:

  • SiOO:X Trebeskyttelse Steg 1
  • SiOO:X Trebeskyttelse Steg 2
  • SiOO:X Forvask
  • Bred pensel
  • Forlengerskaft
  • Malebøtte

Forhåndsregler

Sjekk værmeldingen før du begynner for å sikre at det ikke regner mens du holder på. Hvis det skulle begynne å regne etter du har påført første steg, og før du har påført steg 2, bør du påføre et ekstra strøk til av steg 1. Unngå også behandlingen i direkte sollys, da tørker behandlingen fortere enn den skal og holdbarheten blir ikke optimal.

Før påføring - vask

Terrassen må være helt ren og fri for tidligere påført olje, beis eller andre behandlinger. Først spyles terrassen med hageslange. For å vaske anbefaler vi at det brukes Sioo:x forvask, denne tynnes ut 1 del forvask og 4 deler vann. Forvasken påføres med pensel, rulle eller svamp og skal virke i ca 10 min. Deretter går man over hele terrassen med en terrasseskrubb, tilslutt spyles terrassen godt ned. En kanne med forvask holder for opptil 50 kvm avhengig av hvor skitten terrassen er.

 

SiOO:X kan brukes både på ny og tidligere behandlet terrasse!

Fargeprosessen

Etter påføring første året vil overflaten få en gulbrun og litt ujevn farge, gråfargen begynner å komme frem etter 2-4 uker, og er ferdig grånet etter ca 1 år. Ved tørr sommer og under overbygg kan gråningen fremskyndes ved å dusje terrassen forsiktig av og til.
SiOO:X gjør terrasen vannavvisende og diffusjonsåpen.

Forbrukstabell

Kvm Forvask konsentrat - ca forbruk Steg 1 - ca forbruk, to strøk. Steg 2 - ca forbruk, et strøk.
4-5 1 liter 1 liter 5 dl
8-10 1 liter 2 liter 1 liter
20-25 1 liter 5 liter 2,5 liter
30-40 1 liter 8 liter 4 liter
40-50 1 liter 10 liter 5 liter
60-75 2 liter 15 liter 7,5 liter
80-100 2 liter 20 liter 10 liter
100-125 3 liter 25 liter 13 liter