Fargetrender hus 2022

Fargetrender eksteriør

Vi har lansert nye farger til utemaling, og hentet frem gamle favoritter. Dette er de siste fargetrendene for hus og hytte.

Nøytral grå husfarge

Grått hus er for mange nøytralt og trygt når fargevalget blir vanskelig. Å male huset grått har blitt svært populært, både i by og bygd, og på gamle og nye hus. Nøytralgrå FR5025 er en lys gråfarge som gjør seg godt sammen med hvite detaljer på vindu, dører og terrassen. Tilfør rød på små detaljer og i beplanting for å gjøre uttrykket litt mer spennende. 

TIPS! Velg farge med utgangspunkt i omgivelsene. Bor du i by, ved havet eller på en fjelltopp? Se hva som er rundt deg og la fargene harmonere.

Nøytral grå husfarge

Hvordan velge husfarge

Velg en husfarge som passer stilen og omgivelsene. Har du hus med elementer av betong og stål, kan en kjølig gråfarge være det riktige fargevalget. Klippe FR9146 er en nøytral og trygg gråfarge, som fremstår svært trendy sammen med sorte detaljer på vindu, dører og hagemøbler. 

Klippe husfarge

Velg en mørkere nyanse

Mølengrå FR6180 er en farge som vil oppleves som lun og gyllen. Mørkere gråfarger til hus blir mer og mer populært, og gjør seg svært godt i kombinasjon med hvite nyanser på vindu og staffasje.

Ønsker du at huset skal oppleves nøytral grå, er det lurt å velge en varm gråfarge som er mørkere og mer skitten enn den du i utgangspunktet ville ha på huset. Fargen vil oppleves lysere når den kommer opp på hele fasaden. 

Mølengrå husfarge

Hus i nordisk natur

Et smart tips er å velg en hvit nyanse som heller mot beige eller grå. Da kan uttrykket bli mer harmonisk. Grånyanser kler vår nordiske natur og kan være både vakre og spennende. Lyset har mye å si for hvordan fargene oppfattes. Hvis fargen har litt blått i seg vil fasaden virke blå i grått vær.

Strandgrå husfarge

Populær hvit husfarge

Egghvit FR2010 er en av de mest populære hvite nyansene for hus om dagen, og er en svært anvendelig farge utendørs. Fargen har ørlite gult i seg og passer derfor godt med andre farger som lener seg mot det gule. Resultatet blir et klassisk og tidløst uttrykk, som passer godt til rød takstein og spreke farger på inngangsdøren.

Egghvit husfarge

Hvite husfarger

En lys fasade er et godt valg når man ønsker å fremheve husets detaljer, samtidig som lyse fargetoner får huset til å se større ut. Skal du gå for hvitt hus er det mange ulike husfarger innen hvite nyanser du kan velge.

Sjekk alltid fargekodene på fabrikkmalte detaljer som vindu på ditt hus. Er disse hvite, kan de oppleves gule hvis du velger å male husfasaden i nøytral hvit.

Ren Hvit FR1050 er en klassisk og ren hvitfarge som passer til det meste, og til hus i flere ulike stiler. For å skape et trendy uttrykk kan sorte detaljer på staffasje, dør eller postkasse være en god kombinasjon.

Ren Hvit husfarger

Gulaktig hvitfarge til hus

Iskrystall FR5008 føyer seg inn i familien med populære hvitfarger til hus. En kald hvittone som gjenspeiler vårt nordlige landskap, og kan oppleves litt gul i det nordiske lyset. Et godt fargealternativ om du vil gå et steg bort fra de helt rene, hvite fargene til hus. 

Iskrystall husfarge

Grønt hus

Grønt er en populær farge, både inne og ute. I det nordiske landskapet er det nydelig med grønne toner som harmonerer med naturens egne farger. Grønne ekstriørfarger oppleves som naturlig, organisk og moderne.

Prøv deg frem med å sette sammen flere grønne nyanser i en palett, for å få en mykere overgang til det grønne vi finner i naturen. Skoggrønn FR5011 er en sterk og dyp farge, som gjør seg godt som hovedfarge i en palett med andre grønnfarger og hvit til detaljer på huset.

Skoggrønn husfarge

Mørk eller lys husfarge?

Tradisjonelt er det vanligere med mørke hus i innlandet, og hvite hus ved sjøen. Det kjølige kystlyset passer perfekt til lyse fasader og den mer fargesterke naturen i innlandet harmonerer godt med glødende, brunbeisede husvegger. Laftede hus med torvtak og stabbur er gode eksempler på tradisjonelle, mørke bygninger, mens Sørlandsbyene våre preges av hvitmalte småhus.

Samtidig er ingen regel uten unntak; mørkere gråfarger vokser stadig i popularitet for nybygg langs havet og i hele landet.

Ravnsvart husfarge

Farge som harmonerer med omgivelsene

Før du skal velge ny farge til huset er det viktig å stille seg spørsmålet; Vil det masse med lyst, mørk eller kulørsterkt? Jo større huset eller hytta som skal males er, jo viktigere er det med farge som harmonerer med omgivelsene. 

Brunt og sort er høyt oppe på listene over populære farger de siste årene, og tar over etter hvitt og grått. Heldekkende maling med mørke farger begynner å ta over for beisede farger. Balanse FR6085 er en gyllen og lysere brunfarge som nesten oppleves som beis, men vil oppleves litt lettere enn de mørkeste brunfargene. 

Ballanse husfarge

Male huset mørkt

Brunbjørn FR5019 er en dyp og mørk bruntone som passer til både eldre og moderne hus. Skap et trendy uttrykk i kombinasjon med blåfarger på detaljer, vinduskarmer og dør. 

Flere og flere ønsker mørker farger til sine hus, og det er mange gode grunner til å velge mørkebrune nyanser. Store hus som er malt mørke, fremstår mindre ruvende i landskapet. Ta hensyn til omgivelsene og naturen, hvor mørkere farger vil gi en mykere overgang til naturen rundt huset ditt. 

Brunbjørn brun husfarge

Klassisk og nøytral husfarge

Lyse og hvite farger har sterke tradisjoner på norske hus. Ønsker du å male huset i lyse gråtoner, lys beige eller hvitfarger, er det viktig å ta hensyn til farger på vindu og andre detaljer. 

Med ferdigmalte hvite vinduer, i det som ofte kalles standard hvit, vil du oppdage at det ofte er 1001 Egghvit/0502-Y eller 1453 Bomull/S0502-Y. Disse hvittonene vil da oppleves som gule mot enkelte andre lyse fargetoner. 

Lys Antikk FR2055 er en klassisk og nøytral nyanse som er enkel å kombinere med andre farger.

Lys antikk husfarge

Lun husfarge

Antikk Hvit FR6100 er en lys klassisk husfarge, med et hint av beige. Fargen er lun og varm, og et perfekt fargevalg om du ønsker å gå et steg bort fra ren hvit og tilføre forsiktig farge til husveggene. Dette er en farge som gjør seg godt sammen med hvite detaljer på dør og vindu, og grønne vekster om sommeren. 

Antikk hvit husfarge

Beige husfarger

Skap et moderne, harmonisk og behagelig uttrykk ved å velge en fargetone som nesten går mot beige til ditt hus. Horn FR5192 er en tidløs farge som passer til mange ulike hus og stiltyper. Beige husfarger er gode i kombinasjon med både hvit og mørkere brunfarger nesten mot svart. 

Horn beige husfarge

Røde husfarger

De fleste hustyper kler en tradisjonell rødfarge. Rød som husfarge går aldri av moten, og fortsetter som en trend blant kundene hos Fargerike. Å male huset rødt er for deg som ønsker at huset skal skille seg ut fra omgivelsene og vegstasjon, men samtidig oppnå et klassisk og tidløst resultat. 

For å gjøre uttrykket mer trendy og moderne kan du velge å bruke rødt å hele huset. Unngå å bruke en kontrast på staffasjefarger, og heller la husets form og proporsjoner få all oppmerksomhet. Kanskje en kombinasjon av matt og blank i samme farge vil kle huset best?

Rørosrød hus

Rød og hvit til hus

Rød husfarge bryter opp, samtidig som den føles naturlig. Den nordiske tradisjonen med røde trehus er et typisk eksempel på hvor det er valgt en farge som er i kontrast med omgivelsene, men fremdeles gir et vakkert sluttresultat.

Villarød husfarge

Glans og farge til hus

Velg kvalitetsmaling med fargepigmenter som holder på glans og farge, da falmer den røde husfargen minimalt.

Vi anbefaler Baron Brilliant, en lettstrøket eksteriørmaling som gir et ekstremt slitesterkt resultat og maksimal glans- og fargestabilitet. Spesielt utviklet for nordisk klima med en ny unik hybridkombinasjon av polyuretanalkyd og akryl.

Jevnlig vask av huset vil også friske opp fargen.

Magi rød husfarge

Rosa detaljer på hus

Det er ofte lettere å være fargerik på mindre flater. Du vil kanskje ikke ha knallrosa hus, men hva med en fargerik dør eller inngangsparti? Dette setter stemningen for hjemmet og her kan du virkelig leke deg med farger. Finn en farge som harmonerer med både fargepaletten på huset og personligheten til de som skal bo der.

Vinduskarmer og staffasje kler også farge, eller kanskje du bare vil male postkassen i en morsom farge? Sett ditt eget preg på huset, og husk; blir du lei av rosafargen, kan du alltids male små detaljer i nye farger enkelt og raskt. 

Majavatnet husfarge rosa