Stol på lyst laminatgulv

Gulvtrender

Gulvet har blitt et viktig interiørelement i våre hjem, og har stor betydning for innemiljøet og som påvirker uttrykket og atmosfæren i et rom. Det er mange gode grunner for å bytte ut det gamle gulvet. Utvalget av gulv er stort, og kan derfor tilpasses både smak og bruk når det gjelder overflater, farger og mønster, slik at du får din personlige stil. Vi har tatt en titt på gulvtrendene for 2019. Er det behov for et gulv som er enklere å rengjøre, dempe trinnlyd, eller fornye utseende før salg?

Et nytt gulv vil gi hjemmet ditt et verdiløft. Skal du selge boligen kan det være smart å legge nytt gulv. Gulvet er noe av det første en kjøper ser, og førsteinntrykket har alt å si. Over tid vil gulvet i boligen din utsettes for slitasje og påkjenninger som gjør at det bør oppgraderes. En gammel parkett som har gulnet med årene vil ikke gi et særlig godt inntrykk for en kjøper. Gulvet er den flaten i boligen som slites mest, og ved å legge nytt gulv endres hele rommets utseende og karakter. 

Lyse gulv

De lyse, hvitpigmenterte gulvene passer perfekt til de nordiske fargene, som lenge har vært en sterk trend. Farger som går fra det svale gråblå til det friske grønne. Naturlige farger og materialer spiller godt sammen og gir rolige rom å oppholde seg i. Lyse gulv som Liåsen parkett danner en vakker kombinasjon sammen med for eksempel Beatle FR1461 på veggene.
Bøker stablet på lyst parkettgulv

Malte gulv

Maleteknikker er igjen i vinden. På samme måte som vi ser mer og mer av mønstrede tregulv, benytter vi oss også oftere av intrikate og spennende gamle maleteknikker til gulv. Vi i Fargerike applauderer dette! Det er flott å se at gamle tradisjoner holdes levende, i modernisert drakt. Vårt gulv er malt i ruter med Perfekt Hvit FR1400 og Tropisk Natt FR1450.
Tropisk grønn gang

Mørke gulv

Etter flere år med lyse gulv slår nå pendelen den andre veien. Mørke gulv velges oftere og oftere. Struktur, røffhet og mønster er i fokus. Til de lyse og delikate fargene gir dette spennende kontraster. Også her er det naturen som er i fokus. Laminatgulvet Moskus 12 har nydelige enstavsoverflater som gir følelsen av et naturlig tregulv.
Lite bord med kopp og kanne på mørkt gulv

Vinylgulv

Vinylgulv er ikke hva det en gang var. Du får alt fra trendy fiskebensmønster til herskapelige flisdesign i flotte strukturer og farger. Her kan du skape ditt drømmerom! Vinylgulv er også veldig praktiske, slitesterke og barnevennlige.
Gang med vinylgulv med mønster

Teppe

Hos Fargerike finner du et stort utvalg av måltilpassede tepper, vanlige tepper og ikke minst vegg-til-vegg-tepper. Et mykt teppe luner rommet, demper lyd, og med farger eller mønster kan det gjøre mye med romopplevelsen. Tepper gir også en unik mulighet til å lage soner i rommet.
Lyst vegg-til-veggteppe

Barnevennlige gulv

De forskjellige rommene i huset brukes på forskjellige måter. I en gang behøver du et helt annet gulv enn det du har i stuen. Det perfekte stuegulvet for en småbarnsfamilie hvor aktivitetsnivået er høyt og det er mye som skal utforskes, krever et annet gulv enn for de som bor uten barn og husdyr. På et kjøkken bør en velge gulv som tåler fuktighet, og gulvet på barnerommet bør være en lun, men solid lekeplass. Og bor du i blokk, bør du tenke på naboen under og velge et gulv som demper trinnlyd.
Lyst parkettgulv i barnerom

Romfølelse

Et gulv skal være godt å gå på, det skal være pent å se på, og det skal være med på å skape den stilen du ønsker i hjemmet ditt. Legg det gulvet som passer til ditt bruk, det er ikke sikkert at du skal bruke rommet på samme måte som forrige huseier. Det som tidligere ble brukt til kontor, kan være at du skal bruke til for eksempel soverom. Det handler om godfølelsen når du går over gulvet, og at du får den gode romfølelsen i dine rom, til ditt bruk. Å ha et gulv som oppleves varmt å gå på og samtidig demper romklangen i et rom — gir oss en god romfølelse.
Soverom med teppe

Hva skal du velge?

Å ta en beslutning om hvilket gulv du skal ha, kan være vanskelig. Vi i Fargerike hjelper deg å velge riktig materiale og farge for ditt hjem. Mulighetene er mange og begrensningene er få. Vi kjenner behovene til folk i ulike livs faser. Vi kommer gjerne hjem til deg, og hjelper deg med å skape det hjemmet du ønsker deg.
Interiør-konsulent