Legging og vedlikehold av laminat

Når du har bestemt deg for et laminatgulv, når kvalitet og utseende er en perfekt match, da må du sjekke hvilke krav som stilles for en perfekt installasjon. Laminatgulvene du får kjøpt hos Fargerike har meget enkel installasjon og skal legges flytende.

legge laminatgulv

Laminat er det slitesterke gulvet, som ofte er et prisgunstig alternativ. Det finnes i dag i mange tykkelser og varianter, og designet på laminat har virkelig blitt meget naturtro. Passer best til: gang, kjøkken, barnfamilier og dyrhold.

Det aller første du gjør er å sjekke luftfuktigheten i rommet der gulvet skal legges! Anbefalt luftfuktighet er ikke under 35 % og ikke over 60 % før materialer tas inn i rommet. Det nye gulvet må akklimatiseres før legging. Plasser pakkene uåpnet, godt ut fra veggen, i rommet det skal legges, med en temperatur på mellom 18 og 22C. Om sommeren må gulvet ligge i minst 48 timer.2

Ikke glem underlaget

Før du setter i gang å legge laminatgulvet er det også viktig å sjekke underlaget! Underlagets planhet skal være +-3 mm på et 2 meters strekke. Ujevnheter i undergulv kan utbedres ved sparkling. Riktig bruk av underlag er en meget viktig del av et vellykket resultat. Er det betonggulv, eller gulv med varme, skal du alltid bruke underlag med fuktsperre! Ellers trenger du ikke fuktsperre i underlaget. Fargerike  har et godt utvalg av underlag i sortimentet, både med og uten fuktsperre. Med våre UltraPro underlag vil du oppleve mer komfort i gulvet ditt. Samt at det demper lyd i rommet du er i og rommet under og du vil få mer glede av gulvet.

UltraPro Gulvunderlag Silent

UltraPro Gulvunderlag Silent

Dette underlaget er spesiallaget for å redusere trinn- og trommelyd. Trommelyden er lyden i eget rom, mens trinnlyd er den lyden som går mellom etasjer. UltraPro Silent er et av markedets beste på lydisolering. 20 db reduksjon av trinnlyd i rommet under. 30% reduksjon av trinnlyd i rommet. 1,4 mm utgjevning av underlaget 40 m vanndampdiffusjonsmotstand. 15 kvm pr. rull.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 1 635,- pr. rull
UltraPro Gulvunderlag Basic

UltraPro Gulvunderlag Basic

Dette underlaget er en god allrounder. Det har gode trinnlydsdempende egenskaper, gir god utjevning av underlaget og er mange hakk opp fra vanlig ullpapp og underlagsskum. Dette underlaget kommer med en fuktsperre som er påkrevd ved legging av gulv på betong. 19db reduksjon av trinnlyd i rommet under. 15% reduksjon av trinnlyd i rommet. 1,3 mm utgjevning av underlaget. 200 m vanndampdiffusjonsmotstand. 15 kvm pr. rull.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 735,- pr. rull

Bruk riktig verktøy

Pakkene med laminat skal ligge i rommet minimum 48 timer med en romtemperatur på 18-22C før det legges, dette for å akklimatisere seg før montering.Kontroller at du har riktig verktøy for jobben FØR du begynner! Du trenger en kapp- og gjærsag eller en god håndsag og avstandsklosser, en gummihammer kan også være lurt å ha for hånden.

 

Laminat legges "flytende"

Husk at avstanden gulvet skal ha til vegg når det legges flytende må være 8-10 mm. Gulvet må ikke låses av faste installasjoner som for eksempel kjøkkeninnredning eller kjøkkenøy. Hvis du skal installere kjøkkenøy må denne plasseres direkte på undergulvet. Gulvet legges rundt, med en ekspansjonsfuge mot kjøkkenøyen, for at gulvet skal kunne fortsette å flyte. De fleste av våre gulv kan også hellimes, noe som gjør at kjøkkenøyen kan installeres rett på gulvet.

Festival Gummihammer Med Treskaft - Hvit 450 gr

Gummihammer Med Treskaft - Hvit 450 gr

Skånsom gummihammer med treskaft, perfekt til å banke på gulvskjøter og andre sensitive overflater.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
199,- pr. stykk

Gulvvarme

Alle våre laminatgulv tåler varmekabler, men det er et par ting du bør tenke på først. Unngå å dekke til laminatgulvet med store tepper eller lignede hvis du har gulvvarme. Temperaturen kan bli veldig høy under et tykt teppe noe som kan føre til at laminaten sprekker. Gulvets overflatetemperatur skal ikke overstige 26 °C. Følg alltid monteringsanvisningen fra produsenten av gulvet.

Rengjøring og vedlikehold

Gulvene krever ingen annen type vedlikehold enn vanlig rengjøring. Tørrmopp eller støvsuger anbefales. Hvis gulvet begynner å bli skittent, vaskes det forsiktig med en godt oppvridd klut. Bruk bare rent vann eller et pH-nøytralt rengjøringsmiddel for gulv.

Søles det f.eks. mat, vann eller andre drikkevarer må dette fjernes omgående slik at gulvet blir helt tørt igjen.

Selv om laminat tåler mye, anbefaler vi likevel å sette filtputer under møbelben, myke gummihjul på kontorstoler og å legge dørmatter ved inngangsdører.