Hvordan male panel

Vi viser deg hvordan du går frem når du skal male panel og hvordan du oppnår et varig og pent resultat.

Video

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt er en vanntynnet oljemaling til innendørs bruk på tre, panel og interiør. Produktet gir en hard, slitesterk, klebefri, elastisk overflate som er tilgjengelig med matt, silkematt eller halvblank glans. Baronesse Flyt brukes på panel, skap, innredninger, dører, vinduer, karmer, listverk eller grunnet jern innendørs.

0,75 liter
299,-
3 liter
799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 266,- pr. liter

Steg 1: Forarbeid til maling av panel

Start med å rengjøre. Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget. Det er viktig å få bort såperester etter vask, bruk derfor godt med vann. Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt.

Dekk til gulv med papp, og vær nøye med maskering. 

Steg 2: Grunning av panel

Om panelet er umalt må man grunne, også for å begrense kvistgjennomslag.

Etter at grunningen er påført, bør spikerhoder, hammerslag, ujevnheter og store kvister sparkles med sparkel for treverk.

Slip bort overskytende sparkel og vask bort støv. Sparkle og slip inntil ujevnhetene er helt jevnet ut. Etter sparkling og sliping lønner det seg å grunne en gang til for å få et jevnere underlag og for å begrense kvistgjennomslag. Da vil du få et pent og varig resultat.

Treverk utvider og trekker seg sammen avhengig av årstiden. For å minimere striper pga krymping er vinterhalvåret gunstig tidspunkt for å male eller beise panel.

Steg 3: Maling av panel

For å få godt dekke og best holdbarhet må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi at du sliper lett med et fint sandpapir (for eksempel 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som eventuelt har festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling