Brunt hus med beis

Beisfarger til hus

Med beisfarger får du frem den vakre strukturen i treverket. La deg inspirere av våre anbefalte beisfarger til morderne og tradisjonelle hus og hytter.

Beise huset

I Norge har vi lange tradisjoner med transparente overflater, da spesielt utendørs på hus og hytter. Fra gammelt av laget mange midlene de behandlet treverket med selv. Pigmenter man fant i naturen skapte vakre overflater og nydelig patina.

Men tidene forandrer seg, og vi setter strengere og strengere krav til omgivelsene våre. Både når det gjelder holdbarhet og miljøkrav. Våre farger og produkter er utviklet med dette i tankene. Her kan du se vår vakreste beisfarger og anbefalte produkter som får jobben gjort. Les mer om hvordan du beiser hus og hytte her.

Hytte beiset i Grå Or FR9140 og vinduer malt i Bomull FR2065.

Brun hytte med beis

Mørke farger til hus

Beis gir treverket ekstra glød, slik at treverket får muligheten til å skinne og vise fargespillet i strukturen. Effekten er ganske annerledes enn med dekkende maling.

Mørkere beisfarger gir et dempet og diskré uttrykk som passer godt inn i ulike omgivelser. De mørke husfargene har blitt svært populære, og passer like godt til moderne som tradisjonell arkitektur. Her har vi malt husveggen i en mørk brun farge som har mye sort i seg og oser av nostalgi!

Husvegg beiset med fargen Peer Gynt FR5003.

Brun beis farge hus

Svarte beisfarger

Mørke hus og hytter passer inn i omgivelser med skog og tett, grønn vegetasjon. Hyttegrender beiset i mørke farger skaper en helhet og harmoni i landskapet. Uttrykket kan likevel bli moderne og sofistikert, særlig når du bruker de mørkeste fargenyansene.

Husvegg beiset med fargen Stølen FR9070.

Svart beis husvegg

Brun beis

Når man velger utendørsfarge er det viktig å tenke på omgivelsene og at fargen skal passe inn. Da må man ta hensyn til arkitekturen på huset, fargene i nabolaget og naturen rundt som hele tiden er i endring og skifter farger. Hvilken farge kler ditt hus?
 
Brune beisefarger går godt overens med fargene vi finner i den norske naturen, fra grønn skog, til blått hav og himmel. Det er de mest tradisjonsrike beisfargene, og oppleves naturlige, gylne og varme.
Edeltre beisfarge hus

Velge mørk eller lys beis

Det har blitt svært populært å velge beis på nybygde hus i moderne arkitektur. Moderne, og nye funkispregede hus og hytter trenger ofte en farge som sklir godt inn i naturen. Naust er en farge som oppleves som en varm grå tone, perfekt til moderne arkitektur i nærheten av sjø, vann og svaberg.

Vegg beiset i Naust FR5004.

Naust lys beisfarge

Lys beis til hus

Hos Fargerike finner du også et utvalg lyse beisfarger. Nøytrale, lyse farger løfter husets form og detaljer på en subtil og elegant måte. Naturlig lys og skygge fremhever strukturer i treverket, og den varme gløden fra beisen gir et vennlig preg. 

Husvegg beiset i Antikk FR5002.

Lys beisfarge hus

Sandfarget beis

De nøytrale fargene tilpasser seg bygget som en kameleon, og er derfor like godt egnet til klassiske som moderne hus. Velger du husfarger i beis eller dekkende maling som er mot sand og varm hvit, oppleves den renere mot den kalde snøen som legger seg rundt huset eller hytta på vinteren.

Husvegg beiset i Kvikksand FR9201.

Kvikksand lys beis hus