Båtpuss

Gi båten et pent ytre og god beskyttelse som varer gjennom hele sesongen med yachting-produkter fra Jotun. Her er noen enkle steg-for-steg til en vellykket båtpuss.

Finn det rette produktet til din båt, over og under vannlinjen. Gode forberedelser og produkter er essensielt for å få et vellykket og varig resultat. Se våre enkle arbeidsbeskrivelser for hvordan du pusser din båt til årets sesong på sjøen. 

Vask av båt og motor

Med Boatwash kan du vaske båten enkelt og grundig. Med dette vaskemiddelet kan du vaske glassfiber- og trebåter, innvendig og utvendig. Kan benyttes på malte og lakkede flater, men produktet må tynnes med vann.

Bland 1:50–1:100 med rent vann. På svært skitne flater kan du bland 1:20. Vask med svamp eller vaskebørste, og skyll godt av med ferskvann.

Motor kan vaskes med ufortynnet Boatwash, la virke i 5–10 min og skyll med ferskvann. Bruk en vaskebørste på svært skitne områder.

For fjerning av rur og gulning i vannlinjen anbefaler vi bruk av Waterline Cleaner. Dette er et kraftig rensemiddel basert på saltsyre. Påfør med svamp, og la virke i 5–10 minutter. Skyll grundig med ferskvann.

Yachting Boatwash

Yachting Boatwash

Til bruk som vaskemiddel på glassfiber- og trebåter, innvendig og utvendig. Kan benyttes på malte og lakkede flater, men produktet må tynnes med vann i forholdet fra 1:50 til 1:100 for å unngå nedmatting. Kan brukes til rengjøring av motor og motorrom.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
199,- pr. flaske
Yachting Waterline Cleaner 1 l

Yachting Waterline Cleaner 1 l

Waterline Cleaner er et kraftig rensemiddel basert på saltsyre. La virke 2-5 minutter. Skrubb om nødvendig med skurekost. Skyll godt med ferskvann eller fjern produktet med svamp. Vask med BoatWash og skyll godt. Til slutt behandles vannlinjen med Gelcoat Cleaner og/eller Hard Wax.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
319,- pr. flaske

Rens og polering av båtskrog

Skal du rense båtskroget grundig, anbefaler vi polering med Marine Polish. Kan påføres med både maskin eller forhånd med klut. Marine Polish gir godt med glans til skroget.

Hvis skroget er svært skittent eller for fjerning av oksidering og mindre riper, anbefaler vi bruk av Marine Rubbing. Denne kan også påføres med maskin eller forhånd med klut.

For raskt og enkelt vedlikehold av din båt i løpet av sesongen, anbefaler vi bruk av Shiny.

Selita Lofri Poler Klut 200 gr

Selita Lofri Poler Klut 200 gr

Meget myk poleringsklut, passer til alle typer lakk. Kan vaskes.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
239,- pr. pose

Grunning og mellomstrøk

Tid for å male båten og gi den nytt bunnstoff? Sørg for at overflaten som skal males er hel og tørr. Velg riktig type bunnstoff til din båt (se overmalingstabell i Jotun Yachting brosjyre). Uavhengig av om flaten er ny eller tidligere behandlet vil Jotun sine grunninger sikre et velfungerende og flott toppstrøk. 

Merk opp vannlinjen og dekk til områder som ikke skal males. Unngå å grunne ved svært høye eller lave temperaturer, i sterkt solskinn eller vind. Puss overflaten med medium til grovt sandpapir og fjern pussestøv. Påfør grunning etter tabellen i brosjyren. For bedre heft og vannmotstand anbefales Yachting Vinyl Primer før bunnstoff.

Yachting Vinyl Primer

Yachting Vinyl Primer

En-komponent vinylmodifisert primer med aluminiumspigmenter. For bedre heft og vannmotstand

0,75 liter
249,-
2,5 liter
529,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 212,- pr. liter

Påføring av bunnstoff

For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff, om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer.

Rør opp malingen godt før påføring (spesielt viktig for bunnstoff). Bruk løsemiddelbestandig pensel av god kvalitet. Følg anvisningen på produktet, og påfør anbefalte antall strøk. Det er viktig å ha nok filmtykkelse for å få god beskyttelse gjennom hele sesongen.

Mare Nostrum sikrer en aktiv overflate som kontinuerlig fornyes og gir et rent skrog gjennom hele sesongen. Dette er et selvpolerende bunnstoff egnet for de fleste type båter.

Nonstop Supreme er Jotuns beste selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholds- intervaller. Basert på en unik sammensetning av bindemiddel som sikrer en aktiv overflate som kontinuerlig fornyes og gir et rent skrog gjennom to sesonger.

 

Toppstrøk

Toppstrøket er båtens ansikt utad og gir båten en distinkt karakter. Selv en gammel og slitt overflate kan bli som ny med bruk av riktige produkter. Et skinnende, blankt skrog hever helhetsinntrykket av båten. 

I tillegg er toppstrøket en viktig barriere mot de ytre elementer og skal gi skroget god beskyttelse. Andre viktige egenskaper for disse produktene er høy glans, UV-beskyttelse, overflatens hardhet og god værbestandighet. 

Yachting Shipolin gir en blank overflate og er slitesterk samtidig som den er elastisk. Egnet for alle typer underlag. Shipolin kan blandes over Jotuns Multicolor system med et unikt utvalg av farger.

Yachting Shipolin

Yachting Shipolin

En-komponent skipsmaling med gode påføringsegenskaper og høy glans. Svært slitesterk og elastisk.

1 liter
289,-
3 liter
739,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 246,- pr. liter

Rengjøring av teakdekk og tredetaljer på båt

Teakdekk og andre tredetaljer av teak kan enkelt renses med Teak Cleaner. Påfør produktet med pensel eller rull og la virke i 10 min. Ved behov kan dekket skrubbes med korthåret skrubb. Skyll godt av med ferskvann.

Yachting Teak Sealer 0,5 l

Yachting Teak Sealer 0,5 l

Vannbasert sealer basert på kinesisk treolje. Inneholder flytende voks og UV-filter.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
229,- pr. spann

Rengjøring og impregnering av tekstiler på båt

For å ta godt vare på kalesjen, sitteputer og andre tekstiler ombord i båt, er det viktig med regelmessig rengjøring og impregnering.

For grundig vask av tekstiler i båt anbefaler vi Textile Cleaner. Påfør med svamp eller klut og la virke i ca. 10 min. Ved behov, skrubb lett med svamp og skyll med ferskvann.

Avslutt med å impregnere tekstilene med Textile Watershield som dusjes på med sprayflaske på helt tørt underlag. Husk at sømmer er ekstra tykke og kan kreve noe lenger tørketid enn resten av kalesjen.

Yachting Textile Cleaner 1 l

Yachting Textile Cleaner 1 l

  • Vaskemiddel til utendørstekstiler
  • For oppfriskning og vedlikehold
  • Enkel å bruke
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
219,- pr. flaske
Yachting Textile Watershield

Yachting Textile Watershield

Hurtigtørrende tekstilimpregnering for kalesjer, markiser osv. Gjør overflaten motstandsdyktig mot skitt/vann.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
299,- pr. boks