Grønt kjøkken

Farger til kjøkken

Kjøkkenet er i mange hjem husets hjerte, her legger vi til rette for god mat og sosialt samvær. Hva med å være litt vågal og prøve seg på noen spreke farger?

Delikate farger

Denne kombinasjonen er enkel å like, tidløse, naturlige farger med i behagelige fargetoner. De vakre, sarte naturfargene fremhever de rene linjene, og understreker både form og funksjon. Som et raffinert og spennende innspill til sandfargene, er fargen sort marmor, tatt inn. Dette gir rommet et moderne og sofistikert preg.

Lyst kjøkken

Den lekre fargen Ikaria FR1031 fremhever dørenes mønster, og blanke overflater i fliser og tak gir materialene en spenning. For å fornye kjøkkenet kan man enkelt male kjøkkenfronter, som gir en følelse av nytt kjøkken.

Lyst grønt kjøkken

Det blå kjøkkenet

Ludvig Karsten malte et av våre mest kjente motiver: «Det blå kjøkken». Kjøkkenet har lenge vært blått, fra gammelt av hadde blåfargen litt arsenikk i seg, og hindret derfor fluene å surre rundt maten. Vi velger derfor en ny og moderne variant av det gamle tradisjonelle blå kjøkkenet i innredningen, men fargene og assosiasjonene er der ennå - med den dype blå bunnklangen.

Blått kjøkken

Grønne kjøkkenskap

Rommet der livet leves i hverdagene. En farge som passer til den første kaffekoppen om morgenen, til minstemann som gjør lekser på kjøkkenbordet, til lukten av en etterlengtet middag og et glass vin, eller med avisen om kvelden. Ved å male vegger og kjøkkeninnredning i samme farge, skapes en ryddig helhet. Her er både vegg og kjøkkenfronter malt i Stillhet FR1466.

Grønne kjøkkenskap

Spennende kontraster

Overdimensjonerte fabrikklamper som henges opp i kjetting, bidrar til den industrielle looken, og sammen med benkeplaten i hvitt høyglans skapes en spennende kontrast mot de store mørke mattlakkerte taklampene. Med et ellers så mørkt kjøkken kan det være praktisk med hvite benkeplater, da de ikke sluker så mye lys.

beige og svart kjøkken

Grått

Ønsker du farge på kjøkkenet, men beholde det klassiske? Her har vi kombinert grå kjøkkenskap fra Ikea med en lys blå farge på veggen - Sukkulent FR1180. Bruk tekstiler i striper eller beige duse farger som setter lys på rommet, sammen med grønne planter eller friske urter. Vi har også malt om den gamle stolen i fargen Heksetimen FR1143.

Grått kjøkken med blå vegg

Rødt kjøkken

Pulsen øker i røde rom, og kan være et godt alternativ til deg som ønsker mer energi. Røde farger er ekstroverte, glade og intense og gir rommet en sterk personlighet – og er en perfekt farge til kjøkkenet. Rødt kan være både kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg. Rødt kan være farlig og pikant, men også dempet og rolig. Fellesnevneren er at rød er en farge med sterk kraft og energi!

Rødt kjøkken

Moderne rødt

Skap et sosialt kjøkken med en øy hvor familie og venner kan samles. Vi har malt veggen i en moderne og klassisk rødfarge - ruststøv. Kombiner dette med hvite kjøkkenskap så fargen på veggen kommer godt frem i rommet. Det er også brukt rustikke elementer som betong med laminatet på kjøkkenøya. Har du detaljer av gull eller kobber gir det en eksklusiv stil til rommet.

Moderne rødt og hvitt kjøkken

Gult kjøkken

Visste du at gult har en appetittvekkende effekt? Frisk sitrongul gir en sommerlig følelse i rommet og er perfekt til kjøkkenet. Dette er en utadvendt farge, sin gir energi og får oss i godt humør. Detaljer i sort og brunt gir rommet karakter og ro. Overskapene på kjøkkenet er malt i fargen Sitrondrops FR1176.

Gult kjøkken

Gult og grønt

Slipp solen inn på kjøkkenet med en nydelig gultone som gir lysten til å lage god mat. Å male kjøkkenfronter i grønt kan dra naturen inn på kjøkkenet. Her er det malt med grønnfargen Furu, inspirert av furutrær i skogen utenfor.

Gult kjøkken med grønne skap