Farger kjøkken grått

Farger til kjøkken

Kjøkkenet er i mange hjem husets hjerte, her legger vi til rette for god mat og sosialt samvær. For hvilken farger passer til svart eller hvit kjøkkeninnredning?

Svart detaljer og marmor på kjøkkenet

De vakre, sarte naturfargene fremhever de rene linjene, og understreker både form og funksjon. Som et raffinert og spennende innspill til sandfargene, er svarte detaljer tatt med. Dette gir rommet et moderne og sofistikert preg. Legg også til interiørdetaljene i messing, som understreker den tidløse stilen. 

Delikate farger kjøkken

Blått drømmekjøkken

Ønsker du et rent og tidløst utrykk på kjøkkenet? Da kan fargekonbinasjonen av hvit og dyp blå være perfekt for deg. Dette drømmekjøkkenet i en mørk blå kjøkkeninnredning, er fargesatt med ren hvit på tak, vegger og kjøkkenbenk. Legg merke til håndtak og andre detaljer i gull. Med den rene fargekombinasjonen, får gulldetaljene virkelig skinne! 

Blå hvit kjøkken

Gulldetaljer på kjøkkenet

Blått og hvitt er et tidløst fargevalg. Ønsker du et mer moderne og stramt utrykk kan du enkelt skape dette ved å velge hvit benkeplate og rene hvittoner på veggene. Blått er også enkelt å kombinere med både kalde og varme farger. 

Detaljer i gull gir varme. Men hadde detaljene vært i svart, hadde utrykket vært mer maskulint. 

På bildet: Duette solskjerming fra Luxaflex i hvit. 

Blå og hvit kjøkken

Varme farger til kjøkken

Skap et sosialt kjøkken med en øy hvor familie og venner kan samles. Vi har malt veggen her i Årets Farge 2024, fargenyheten Varm Rust FR2404.

De dempede tonene i grå og svart gjør den varme rustrøde fargen mild. Kombiner gjerne med interiør i lyse detaljer og hvite tekstiler.

På bildet: Liftgardin sydd av Pagunette i tekstil Marrakesh Antracite 235720.

Moderne rødt og hvitt kjøkken

Harmoniske fargekombinasjoner

Varme farger gir lune og trygge rom. Gylne farger, puddernyanser, krydder og jordtoner er helt perfekt om man vil skape en intim atmosfære. Fargen Varm Rust FR2404 tilfører mye varme til et rom, og skaper en myk kontrast mot den moderne svarte kjøkkeninnredningen og kjøkkenbenken i betong. 

Jordfarger kjøkken

Blå og grønn til kjøkken

Ludvig Karsten malte et av våre mest kjente motiver: «Det blå kjøkken». Kjøkkenet har lenge vært blått, fra gammelt av hadde blåfargen litt arsenikk i seg, og hindret derfor fluene å surre rundt maten. Vi velger derfor en ny og moderne variant av det gamle tradisjonelle blå kjøkkenet i innredningen, men fargene og assosiasjonene er der ennå - med den dype blå bunnklangen.

Perfekt i kombinasjon med en lysere grønntone på veggene. Legg merke til plisségardinen i blå fra Luxaflex. 

På bildet: Vegger malt i Flaskepost FR2519.

Blått kjøkken

Grønnfarger til kjøkken

Flaskepost FR2519 er den er perfekte grunnfargen når du ønsker en luftig, nordisk stemning. Nyansen er frisk men samtidig dus med et blålig skjær. Perfekt som veggfarge om du drømmer om blå kjøkkeninnredning. 

Hold utrykket rent og luftig ved å velge hvite detaljer på benkeplate, tak, vindu og andre detaljer. 

Blå grønn kjøkken

Gult kjøkken

Slipp solen inn på kjøkkenet med en nydelig gultone som gir lysten til å lage god mat.

Visste du at gult har en appetittvekkende effekt? Gul er en utadvendt farge, den gir energi og får oss i godt humør. Kombiner gjerne med detaljer i tre, svart og brunt, som gir rom karakter og ro. Varme gule toner kan fint brukes på store flater uten at det blir for intens. Har du møbler du ønsker å male, kan du la de skinne ekstra ved å velge en ulik nyanse fra vegg til møbel i gult. 

På bildet: Vegg Vårtegn FR2276, skap og kjøkkenøy Engblomst FR2274.

Gult kjøkken

Farger på kjøkkenet

I rom med høyt aktivitetsnivå som kjøkken, passer det perfekt med utadvendte og glade farger. Kjøkkenet er et rom for sosialt samvær og hyggelige stunder sammen med god mat. Gult er en glad og energisk farge som gir oss en energiboost.  

Velg støvete og dypere nyanser av gult, som holder seg trendmessig godt år etter år. Disse nyansene passer både til eldre, rustikke kjøkken, men også til de mer minimalistiske nyere kjøkken. 

På bildet: Vegg Vårtegn FR2276. Skap og kjøkkenøy Engblomst FR2274.

Gult kjøkken

Brunt og svart på kjøkkenet

Du har kanskje hørt at svart og brunt egentlig ikke passer sammen. Dette kjøkkenet er et eksempel på at dette ikke stemmer. Et svart kjøkken gjør seg godt sammen med bruntoner på vegger og interiør. Sammen med en dose grå, blir utrykket balansert, rolig og tidsriktig. Skap din egen skjulte perle på kjøkkenet med en dempet fargepalett med få farger. 

På bildet: Vegg malt i Gåtefull FR2405. Barkrakk malt i Nøytral Grå. Veggplater fra Fibo i Golden brown Marble.​ Glassvase fra Light & Living.

Brunt kjøkken

Brunt kjøkken

Skap denne stilen ved å holde deg til noen få farger på ditt kjøkken. Utrykket blir rolig og behagelig, og gir en sømløs effekt. Her er det ikke plass til forstyrrelser fra andre kontrastfarger, bare behagelige bruntoner sammen med detaljer i grå, svart og brun. En perfekt palett til et hjem hvor det er godt å trekke seg tilbake til sin private skjulte perle. 

Les mer om Årets Farge 2024 her.

Grå brun kjøkken