Male panel soverom

Farger til panel

Bli inspirert til hvordan du velger farger når du skal male panel, og hvordan du setter de sammen i et rom.

Mørke farger til panel

Panel er både klassisk og trendy, og er et kjent og kjært materialvalg i mange norske hjem. Med panel på veggene får du en overflate som kan fargesettes på mange ulike måter. Å male panel er en enkel oppgave og en fargeforandring kan utgjøre stor forskjell i ditt hjem eller hytte.

Med store vinduer kan en fint velge mørke toner til vegger. I denne stuen har vi malt panelveggene med Tavle FR1230, som gir rommet et friskt pust av trendy sort. En mørk farge som skaper kontraster til vinduet malt i Perfekt Hvit FR1400, lyst parkettgulv og lyse tekstiler på møbler. Sammen blir uttrykket moderne og røft. 

Sofa, puff og sort pute fra Jakobsdals. Bord Madame fra Festival. Gardin fra Prestigious Textiles. Rundt lite bord fra Light & Living. Alt hos Fargerike.

Tavle sort panel stue

Klassiske kontrastfarger

Skap en innbydene gang i romantisk og klassisk stil i sort og grått. Ved å bruke kontraster i mørke og lysere nyanser kan du enkelt fremheve det du ønsker skal skinne ekstra i rommet.

Trappens skulpturelle form i en mørk kontrastfarge gjør den til fokuspunktet i rommet. Med klassisk panel og nøytrale farger fremheves de geometriske linjene i rommet. Ved å tilføre varme elementer i tekstiler og mørkt treverk på møbler, oppleves rommet som lunere. Med et lekkert gråbrunt klikkvinylgulv skapes en flott sammenheng i rommet.

Trapp malt i Tavle FR1230, vegg i Platinum FR1126 og døren er malt i Sommerdrømmer FR1228.

Gulvteppe Charles fra InHouse. Gulv Essential Oak Grey. Lampe og vase fra Light & Living. Alt fra Fargerike.

Panel farger gang trapp

Rolige farger til soverom

Dette soverommet har vi malt panel i Stil FR1540 med matt maling på panelet. En farge som forsterker det luksuriøse og raffinerte med sitt kjølige og elegante preg. Sammen med detaljer i svart, friskt sengetøy i hvitt og laminatgulv i grånyanser, skapes en klassisk, nøytral og rolig helhet.

Lampeskjerm fra Light & Living. Sengetøy og grå pute fra Norvigroup. Teppe Charles fra InHouse. Alt fra Fargerike.

Stil panel soverom

Panel på kontor

Treverk, strå, stein og skinn i interiørdetaljer er alt med på å gi de grå fargene det naturlige og delikate uttrykket. Denne vakre kontorkroken er malt i Stil FR1540, en rolig farge som gir gode arbeidsforhold på hjemmekontoret.

Legg merke til detaljen ved å male gulvlisten i samme farge som veggen, som gir et stramt og ryddig uttrykk. Dette gir et pent uttrykk med færre inndelinger, og dermed et mer helhetlig rom.

Skrivebord fra Festival. Klokke og svart vase fra Light & Living. Alt fra Fargerike.

Stil panel kontor

Matt maling til panel

Panelveggene trenger en behandling og maling som er spesielt tilpasset underlaget. Men å male panel er likevel en enkel oppgave som alle kan gjøre, og som vil gi en stor forvandling i et rom.

Husk at du alltid må vaske panelet før du skal male, og la det tørke. Har du ubehandlet panel bør du gå over veggene med kvistlakk på kvistmerker for å unngå gjennomblødning fra kvist. 

Panel skaper lune rom, og her har vi tilført varme oransje toner i kombinasjon med Stil FR1540 på veggene. En fargepalett som oppleves lun og varm i høstmørket.

Rust pute i bouclé fra Jakobsdals.

Stil soverom panel

Matt maling til panel

Den kalde tiden av året er den beste tiden å male panel. Når det blir kaldt ute og vi fyrer i vedovnen inne, krymper panelen på veggene. Panelbordene sklir fra hverandre og du får rom til å male pent i alle sprekker. Når temperaturen og fuktigheten stiger igjen, trekker panelet seg sammen igjen.

Med Supreme Finish kan du velge mellom flere ulike glansgrader: Pure Matt, Silkematt, Halvblank og Superblank. Et eksperttips er å velge matt maling til panel, da dette i større grad vil skjule ujevnheter i panelet. Prøv deg frem med å kombinere ulike glansgrader fra vegg, til list, til møbler du ønsker å male. Dette skaper en spennende effekt i rommet.

Her malt i Krydder FR1073, en herlig mørk blanding av rosa og beige som gir et elegant preg på panelet.

Stol og pute fra Jakobsdals hos Fargerike.

Farger panel stue

Varme farger til panel

Nøytral toner i beige og grått gir rommet en egen lunhet. Ton-i-ton og vakre kontraster mellom det varme og kalde gir rom og vegger en egen sofistikert atmosfære. I denne stuen har vi malt panelet i Serengeti FR1066, en lett og enkel beigetone som i kombinasjon med Perfekt Hvit FR 1400 gir et forfriskende og rent uttrykk. 

Konjakk-fargede tekstiler gir en varm og sensuell tone til interiøret. Med detaljer i gull på bord og lampeskjermer gir alt en lekenhet.

Møbler og rust pute i bouclé fra Jakobsdals.

Serengeti stue panel

Nøytrale farger til stue

Strukturer, teksturer og lag på lag. Mykt og delikat gir akkurat den rette balansen. Skap en sval og nøytral palett som innbyr til kos og hygge med Lun Greige FR1422 på panelveggene. Denne gir et godt bakteppe til å tilføre andre farger på tekstiler og interiør til de ulike årstidene. 

Stol Madame fra Festival og puter fra Jakobsdals. Alt hos Fargerike.

Lun greige panel

Grå nyanser til panel

Myke skulpturelle møbler kledd i bouclé gir rommet en egen varme. Sammen med de litt kalde og nøytrale fargene på panelveggen, skapes likevel en lunhet.

Dette rommet er malt med Sommerdrømmer FR1228, en herlig nyanse av grått som lett kan kombineres med andre farger. Selv om navnet lyder Sommerdrømmer er den like vakker i vinterlyset. Tekstiler luner og gir en egen mykhet til rom i nøytrale toner. Enten det er puter i en gang, for å gi den et innbydende preg, eller myke tepper med vakre strukturelle mønstre. 

 

Sommerdrømmer panel

Kalde farger til soverom

Kalde toner i grå og hvit er perfekt til soverom. Disse skaper opplevelsen av svale rom, og gjør seg svært godt på panel som underlag. Her er veggene malt i Berlin FR1021, Stil FR1540 og i kombinasjon med Perfekt Hvit FR1400 på lister og dør. Dette skaper en forsiktig kontrast. 

Panel farger soverom