Slik maler du ytterdør og vindu

Nymalte vinduer og en flott dør, er prikken over i-en på huset. Dette er de mest utsatte stedene på huset, og trenger vedlikehold med maling. Vi viser deg hvordan du enkelt gjør det selv.

Video

Dører og vinduer som lever med vær og vind blir utsatt for hard medfart. Derfor er det viktig å være nøye med vedlikeholdet. Men nytt strøk maling bevarer du dørene og vinduene på huset eller hytta lenge. Eller kanskje du ønsker å skifte farge?  

Å gi ytterdør og vindu ekstra kjærlighet med nye farger er et morsomt prosjekt som vil gi hele huset karakter og identitet. Lurer du hvilken farge du skal velge? Se våre ekstriørfarger.

Baron Dør & Vindu

Baron Dør & Vindu

Spesialutviklet ren akrylmaling med kort tørketid slik at du får lukket vinduer og dører få timer etter siste penselstrøk. Kan brukes som toppstrøk på alle husets detaljer.

0,9 liter
fra 349,-
2,7 liter
799,-
3 liter
799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 266,- pr. liter
Male dør
Sett farge på ytterdøren: Gi inngangspartiet et personlig preg med ny maling og lekne farger.

Slik går du frem:

Det første du bør starte med er å demontere alle dørklinker, håndtak eller beslag som hindrer deg i å komme til med maling på alle kriker og kroker på vindu eller dører. 

Tips: Før du begynner å grunne/male kan det være lurt å fjerne gamle tetningslister og bytte disse, når man først er i gang med å pusse opp vinduer og dører. Fjern de gamle tetningslistene og vent med å sette på nye til malejobben er helt ferdig. Har du gamle vinduer med kitt som har sprukket, bør du legge på ny kitt.

Steg 1 - Forarbeid med skraping

Start med å skrape bort all løs maling, og slip flatene med slipepapir slik at de blir glatte og slette. Børst så vekk alt pussestøv med en støvkost.

Skape
Godt forarbeid er viktig: Vær nøye med å skrape bort all løs maling, da blir sluttresultatet best.

Steg 2 - Vask med kraftvask

Etter du har børstet vekk løs maling, er det tid for å vaske. Vi anbefaler at du bruker kraftvask, fordi denne har en mattende effekt og preparer underlaget for påfyll av maling. Påfør Baron Kraftvask med en lavtrykksprøyte og skrubb med en vaskekost.

Avslutt med å skylle grundig med rent vann fra hageslangen.

Vaske vindu
Vask grundig: Bruk kraftvask for en mattende effekt og preparer underlaget for påfyll av maling.

Steg 3 - Grunning

Hvis vinduet er malt fra før skal det normalt ikke grunnes, men hvis du har skrapt av all maling og sitter igjen med bart treverk anbefaler vi å grunne. Da kan du grunne bart treverket med et strøk Baron Tregrunn. Hvis det er helt nye vinduer skal du alltid grunne hele vinduet.

Male dør og vindu
Alt bart treverk grunnes med pensel: Påfør et strøk Baron Tregrunn.

Steg 4 - Påføring av maling

Nå er det klar for påføring av malingen. Tidligere malte flater trenger to strøk maling for å få et pent sluttresultat. På ubehandlet treverk anbefaler vi tre strøk for å få hele flaten dekket.

Bruk Baron Dør&Vindu som toppstrøk, dette er en spesialutviklet ren akrylmaling med kort tørketid slik at du får lukket vinduer og dører få timer etter siste penselstrøk. Baron kan også benyttes på alle vinduets sider om ønskelig, og kan påføres med pensel, rull eller sprøyte.

Vi anbefaler at du bruker pensel på vindu og rulle eller sprøyte på dør. Baron Dør&Vindu er støv tørr etter ca 2 timer, og overmalbar etter ca 5 timer. Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Vent til malingen er helt tørr før du monterer på dørhandtak eller andre beslag.

Er det på tide å friske opp malingen, eller kanskje du ønsker ny farge på huset?

Utstyr til å male dør og vindu