Slik maler du ytterdør og vindu

Nymalte vinduer og en flott dør, er prikken over i-en på huset. Dette er de mest utsatte stedene på huset, og trenger mye vedlikehold. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Dette trenger du:

  • Dør & Vindus maling
  • 2 pensler, smal og bred
  • Maskeringtape
  • Grunning
  • Skrape

Det første du bør starte med er å demontere alle dørklinker, håndtak eller beslag som hindrer deg i å komme til med maling på alle kriker og kroker på vindu eller døren. 

Tips: Før du begynner å grunne/male kan det være lurt å fjerne gamle tetningslister og bytte disse, når man først er i gang med å pusse opp vinduer og dører. Fjern de gamle tetningslistene og vent med å sette på nye til malejobben er helt ferdig. (Har du gamle vinduer med kitt som har sprukket, bør du legge på ny kitt)

Vask

Etter du har børstet vekk løs maling, er det tid for å vaske. Vi anbefaler at du bruker kraftvask, fordi denne har en mattende effekt og preparer underlaget for påfyll av maling. Påfør kraftvasken med en lavtrykksprøyte og skrubb med en vaskekost, tilslutt skylles det av med hageslangen.

Grunning

Hvis vinduet er malt fra før skal det normalt ikke grunnes, men hvis du har skrapt av all maling og sitter igjen med bart treverk anbefaler vi å grunne. Da kan du grunne bart treverket med et strøk Baron Tregrunn. Hvis det er helt nye vinduer skal du alltid grunne hele vinduet.

 

Påføring:

Da er du klar for påføring av malingen, tidligere malte flater trenger to strøk maling for å få et pent resultat. På ubehandlet treverk anbefaler vi tre strøk for å få hele flaten dekket. Bruk Baron Dør&Vindu som toppstrøk, dette er en spesialutviklet ren akrylmaling med kort tørketid slik at du får lukket vinduer og dører få timer etter siste penselstrøk. Denne kan også benyttes på alle vinduets sider om ønskelig, og kan påføres med pensel, rull eller sprøyte. Vi anbefaler at du bruker pensel på vindu og rulle eller sprøyte på dør. Baron Dør&Vindu er støv tørr etter ca 2 timer, og overmalbar etter ca 5 timer. Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Vent til malingen er helt tørr før du monterer på dørhandtak eller andre beslag.