Vaske hus med skumkanon

Med skumkanon blir husvask en enkel og artig jobb. Vi viser deg utstyret du trenger og hvordan du vasker huset på 1-2-3.

Video

Det er ikke alltid så morsomt å vaske huset utvendig hvert år, men hvis du bruker en skumkanon kan det bli det. Dette produktet legger på et tykt skum som henger godt på husveggen, og som rengjør i dybden. Det tar bort skitt, sot, fett, grønske, alger og sopp på fasader av mur, betong, stein og tre, samt gjerder og levegger. Vi viser du hvordan du enkelt gjør dette selv.

Dette trenger du:

  • Høytrykksspyler
  • Skumkanon
  • Skumvask
  • Koplingspakke til høytrykksspyler
  • Vernebriller, hansker og gode klær som tåler å bli fuktig

Steg 1: Oppkobling av skumkanon

Rydd vekk blomsterpotter, hagemøbler og annet du ikke ønsker at skal bli med i vaskingen.

Du trenger en høytrykkspyler for å bruke skumvask, og du trenger en kopling eller en overgang. Dette fins til de fleste høytrykkspylere og er enkle å bruke. Du finner kobling som passer til din høytrykkspyler hos Fargerike. 

Følg instruksen som medfølger din koblingspakke. 

Karcher Koplingspakke

Karcher Koplingspakke

Kopling, gjengeovergang og gjengetape til Selaclean skumkanon

Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
339,- pr. stykk

Steg 2: Blandingsforhold

Stabil Skumvask er et biologisk nedbrytbart rengjøringsmiddel. Dette vaskemiddelet er konsentrert, derfor må du tynne ut med 1 del såpe og 3 deler vann. Du finner instruks til blandeforhold på vaskemiddelet.

Dette produktet er velegnet for påføring av utvendig vegg med beis og/eller maling, eller som generell rengjøring utendørs. Den motvirker også ny fremvekst av sopp, alger, mose og mye mer.

Utstyr skumkanon
Blandingsforhold
Skumkanon vegg
Skumkanon vegg
Skyll av

Steg 3: Påføring

Velg deg en dag med grått vær. Om det regner litt er det en ypperlig dag for å vaske huset. Kle på deg godt med klær, og beskytt deg selv med hansker og vernebriller

For å unngå at såpen renner nedover husveggen og lager skjolder og striper, bør skummet legges nedenfra og opp. Pass på at overflaten ikke er varm fra solen slik at såpen tørker under virketiden.

Ingen behov for stige eller stilas

En skumkanon har god rekkevidde, og rekkevidden kan justeres ved å stille på dysen. Dermed er det stort sett ikke behov for bruk av stige eller stilas.

Tykkelsen på skummet kan også justeres på skumkanonen. Ved å åpne for mer vann, blir skummet mer rennende. Velg en konsistens som henger godt på veggen, slik at såpen trenger godt inn i alle porene og får virke i dybden.

Steg 4: Skyll av med rent vann

La skummet virke i 3-4 minutter før du skyller det av med rent vann fra hageslange. Vær nøye med å skylle vekk all såpe fra områder du har vasket. Unngå å bruke høytrykkspyler med kraftig vannstråle på trefasade.

Vask terrasse og hagemøbler med skumkanon

Skumvask er også genialt til å vaske utemøbler av for eksempel plast eller rotting. La produktet virke i 3-4 minutter, men ikke la det tørke. Skyll av med rent vann.

Du kan også bruke skum til å vaske terrassen. Skummet går i dybden og fjerner blant annet alger som man ofte ser på terrasser. Noen flekker sitter bedre og her bør du gå over med en vaskekost eller børste på terrassen. La såpen virke, før du skyller av med rent vann fra hageslange. 

Hagemøbler vask
Vask terrasse
Skrubb terrasse