Legging og vedlikehold av klikkvinyl og korkvinyl

Klikkvinyl og Korkvinyl er begge meget enkle å legge. Som hovedregel legges gulvet i lysets retning. Bruk gjerne avstandsklosser for riktig klaring til vegg og påse at første rad blir helt rett. Gulvene er ferdig overflatebehandlet og skal ikke slipes eller etterbehandles.

hvordan legge klikkvinyl

Legge klikkvinyl fra Aspecta

Aspecta Klikkvinyl legger man enkelt ved å bruke en gummihammer og en slagkloss. Den første raden legges, bord for bord, flatt og tilpasses i lengderetning mot vegg. Pass på at bordene på hver side av rommet er minst lengre enn 10 cm. Endeklikken låses ved å dunke med en gummihammer ovenfra og ned til bordene ligger jevnt.

Den andre raden legges bord for bord og disse vinkles inn i klikklåsen på rad 1 før de legges ned. Den siste biten dunkes på plass med en slagkloss. Endene låses på samme måte som rad 1 og slik fortsetter man til gulvet er ferdig lagt.

Vær forsiktig med klikksystemet på kantene, i møte med slagklossen kan disse være skjøre.
Festival Gummihammer Med Treskaft - Hvit 450 gr

Gummihammer Med Treskaft - Hvit 450 gr

  Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
  199,- pr. stykk
  Absolutt Slagkloss Gulv

  Absolutt Slagkloss Gulv

  Det er viktig å bruke riktig verktøy for å installere gulvet på en effektiv og riktig måte. Dette sikrer et godt sluttresultat og effektiv montering. Vi har alt du trenger for installasjon og vedlikehold av ditt gulv.

  Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
  499,- pr. stykk
  Endeklikken låses ved å dunke med en gummihammer ovenfra og ned til bordene ligger jevnt.

  Legge klikkvinyl fra Gerflor

  I motsetning til Aspecta, skal du ikke bruke slagkloss og hammer ved montering av Gerflor Klikkvinyl. Her skyves første rekke sammen horisontalt, monter bordene sammen fra venstre mot høyre med not-spore ut. Start neste rad med den delen som ble igjen etter første rekke (minimum 40 cm). Vinkle neste bord inn i langsiden og press den tett inntil foregående bord. Press så ned kortsiden i hele bordets bredde for korrekt låsing av skjøt. Forskyv skjøtene minimum 40 cm i forhold til foregående rad. Bordene kan løsnes ved at hele siste raden løftes opp og bordene skyves fra hverandre horisontalt.

  Stanley Håndsag 7TPI - 550 mm

  Stanley Håndsag 7TPI - 550 mm

  STANLEY håndsag med dobbeltslipte tenner som skjærer under trykk og induksjonsherdet blad - for lang levetid. Håndtak i bi-materiale med gummideksel. Bladet og håndtaket er sveiset sammen for god styrke i blad og håndtak. 550 mm sag med 7 TPI, egnet for skjæring i en rekke materialer som tømmer, harde tresorter, sponplater. 45° og 90° vinkel med hurtigreferanse for snittene.

  På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
  299,- pr. stykk

  Hvordan legge kork

  Korkgulvet har en kjerne av HDF og det er i denne kjernen det solide 2G klikksystemet sitter. Gulvet er enkelt å legge og man gjør dette ved at man i første raden legger bord for bord flatt og tilpasser lengden mot vegg. Endeskjøtene vinkles inn for å komme i lås. Neste rad legger man bord for bord og vinkler disse så inn i låsen på rad 1. Enden til neste bord låses sammen før man så legger bordene flatt. Man kan med fordel bruke en slagkloss for å dunke bordene den siste biten på plass.

  Rengjøring

  Gulvene krever ingen annen type vedlikehold enn vanlig rengjøring. Tørrmopp eller støvsuger anbefales for «daglig rengjøring». Men det går også fint å vaske gulvet med en godt oppvridd klut og egnet såpe for gulvvask.

  Video