Våre tapettyper

Alt du trenger å vite om de ulike tapettypene.

Det finnes veldig mange forskjellige tapeter å velge mellom. Blant alle strukturene, mønstrene og fargene du blar deg gjennom, må du også tenke på bruksområdet og hvilket rom tapeten skal legges i. Her gir vi deg en oversikt over våre ulike typer med tapet og deres egenskaper.

Fibertapet

Fibertapet er kanskje den mest solgte og brukte typen tapet. Den er enkel å jobbe med og sette opp på veggen. Den blir laget av en kombinasjon av cellulose (fremstilt av trefiber) og polyester (kunstfiber). Fiberne er bakt sammen til et materiale som er tykt og stabilt, og ikke vil krympe eller strekke seg når det kommer i kontakt med vegglimet. For å sette opp en fibertapet påfører du et jevnt lag med lim på veggen. 

Fibertapeten har overtatt for den eldre papirtapeten, da den er sterkere og mer vaskbar. For å se hvor vaskbar din tapet er kan du se på symbolene på pakningen.

  • 1 bølge: Kan tørkes med tørr klut.
  • 2 bølger: Kan vaskes med fuktig klut eller svamp.
  • 3 bølger: Kan vaskes med lett såpevann (OBS! For mye vann og såpe kan fremdeles skade tapeten).

Den er godt egnet for alle tørre rom i hjemmet ditt.

Overflaten på tapeten avgjør om det kan tapetseres eller males over. Med en slett fibertapet kan du enkelt male og tapetsere over. 

Bostik Vegglim Hernia Non Woven

Bostik Vegglim Hernia Non Woven

Spesiallim til Non woven tapeter. Bruksområde: Til oppsett av dimensjonstabile tapeter med Non woven bakside i tørre rom. Underlag: Gipsplater, sponplater, betong og murpuss, sparklede vegger, malte underlag samt tapetserte flater. Tørrinnhold 20 +/- 2%. Arbeidstemp: ikke mindre enn +18 grader. Prouktet har M1 miljøsertifisering. Eks på tapeter er Borås Moment og EASY UP med non-woven bakside. Limet kan påføres med rull eller tapetmaskin. Non woven limet har lengre åpningstid for å jobbe med nonwoven tapeter , som skal ligge inntil hverandre. Ved et raskere lim, kan det oppstå sprekker i tapeten. Non woven limet har STB kode (3 stk sorte trekanter). Følg alltid STB koden som skal stå på tapetrullen eller anbefaling fra tapetprodusenten.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 119,- pr. stykk

Vinyltapet

Vinyltapeten passer godt til rom som blir utsatt for mer slitasje. Denne type tapet kan både vaskes og skures. Vinyltapet er derfor den beste tapeten å bruke til kjøkken, over kjøkkenbenk eller til yttergangen. Den kommer også i en rekke ulike farger, mønstre og strukturer. Her trenger du ikke ofre estetikken for kvalitet.

Vi vil ikke anbefale å male over vinyltapet, men de er ofte spaltbare. Det betyr at det er et vinylsjikt, og enten papir eller fiberbakside. Hvis du ønsker å male over kan du spalte tapeten, dra av vinylsjiktet, så det kun er papirbaksiden igjen. Grunn først med Grunning for tapet, så kan du male over med ønsket toppstrøk.

Våtromstapet

Med våtromstapet kan du skape et personlig utrykk på bad og vaskerom. Et raskere og rimeligere alternativ til flis. Det er laget av ekstra slitesterk vinyl, og har en bakside som tåler vann. Den slitesterke overflaten gjør tapeten svært god å vaske på og enkel å holde ren. 

NB! Det er ikke anbefalt å bruke våtromstapet i dusjsone eller steder hvor vannet står rett på veggen.

Våtromstapet krever et eget vegglim spesielt for våtrom. Rull limet på veggen med en malerrulle. Så setter du tapeten opp kant i kant, og stryk ut tapeten for å fjerne luftbobler og ujevnheter. De fleste våtromstapeter må sveises i skjøtene og mot gulvbelegget. Dette gjøres for å forsegle skjøtene og hindre vanninntregning. Vi anbefaler å ta kontakt med en håndverker for å sette opp tapet på våtrom, da kan du være helt sikker på at resultatet blir vanntett. 

Bostik Vegglim Våtrom 4048 1 l

Bostik Vegglim Våtrom 4048 1 l

Wet Room er et ferdigblandet, vannbasert våtromstapetlim. BRUKSOMRÅDE: Limet er egnet for oppsetting av tynne våtromstapeter, skummede og homogene våtromstapeter opp til 0,6 mm tykkelse i våte rom på sugende og tette underlag. Tykkere materiale og vinyl på vinyl limes med Gulv- og vegglim. Passer bra for liming av tapetbord på vinyltapeter. Påføres med rull. UNDERLAG: Gipsplater, Sponplater, Betong og pussede vegger, Veggsparklede flater, Malte underlag, samt tapetserte flater. Tørrinnhold 35 +/- 2 vekt %, Arbeidstemp: ikke mindre enn +18 grader . STB kode: Halvfull Sirkel (våtrom).

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
169,- pr. stykk

Veggfornyer

Har du en ujevn vegg eller et gammelt strietapet du skulle ønske var en slett vegg? Da er veggfornyer en god erstatning for sparkling av veggene. Hos Fargerike har vi flere typer veggfornyere som du kan bruke til å skjule den gamle stria. Slik blir oppussingen enklere og mer effektiv.

Våre veggfornyere består av flere lag av et forsterkende glassfiberstoff, som gir en stabil og sterk tapet. Dette betyr at tapetene er svært holdbare, og vil ikke krympe av lim eller maling. Du kan enkelt tapetsere eller male over når tapeten og limet har tørket. Veggfornyerne trenger ingen grunning.

Bostik Vegglim Recover 5 l

Bostik Vegglim Recover 5 l

Recover er et lim for renoveringstapeter på underlag med grovere ujevnheter. Bruksområde: Til liming på ulike veggbekledninger som glassfibervev for å få en glatt overflate før tapetsering. Tidsbesparende arbeidsmåte sammenlignet med bredsparkling. Underlag: Tidligere tapetserte flater. Monteringstid 0-15 min. Arbeidstemp: Ikke mindre enn 15 grader. Tørrinnhold 75 +/-2%.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
1 099,- pr. stykk

Hvor mye lim skal du bruke til tapet? 

Limet skal rulles i et jevnt lag på veggen. Test gjerne om du har nok lim ved å skrive bokstaven 'S' i limet. Du vet du har nok lim når du kan tegne i limet.