Rens av terrasse

Klar for å sette i gang med terrassesesongen? Å rense og beise terrassen er det første på lista av mange gjøremål når utesesongen starter. Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt renser terrassen.

Steg for steg: 

  1. Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss.
  2. Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen.
  3. Påfør terrasserens ved hjelp av en rulle.
  4. La middelet virke i 10-15 min.
  5. Skrubb terrassen skinnende ren.

Steg 1: Fjern smuss og løv

Etter en lang vinter er det ofte mye skitt, grønske og løv på terrassen. Rydd bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange. 

Skal du beise etter vaskejobben? For å få et godt resultat med ny terrassebeis, er det viktig å vaske ordentlig først. Les hvordan du enkelt beiser terrassen. 

Koste terrasse
Første oppgave er å rydde bort hagemøbler og blomsterpotter. Bruk en kost til å fjerne løv og smuss, og spyl bort de siste restene med en hageslange.

Steg 2: Dekk til 

Dekk til vegg og andre ting som kan ta skade av terrasserensen. Rensemiddel er etsende, så her er det viktig å benytte riktig verneutstyr. I tillegg til å utstyre deg selv med riktig verneutstyr, må du dekke til områder du ikke vil at skal falme.

Bruk maskeringstape og plastfolie, da det er viktig at middelt ikke kommer i kontakt med planter, malte flater, aluminium og glass. Eventuelt søl kan spyles bort med rent vann.

Steg 3: Påfør rens

En regnværsdag er en perfekt dag for vasking, da er terrassen allerede våt - så hvorfor ikke utnytte det? Kle deg opp i regntøy, vernebriller og hansker. Følg anvisningen på produktet, gå ut i regnet og sett i gang med vaskingen.

Påfør rens med en rulle. Bruk gjerne forlengelsesskaft på både rulle og skrubb, da vask av terrassen kan være tungt for ryggen din.

En terrasse som er behandlet fra før eller har stått ubehandlet over vinteren, må renses med terrasserens før du kan sette i gang med å beise. Terrasserensen klargjør treverket for beising og hjelper til med å fjerne gammel beis eller olje fra terrassen.

Terrasserens kan du også brukes på hagemøbler. Absolutt Terrasserens gjenoppfrisker trefargen på terrassen og hagemøbler. 

Påføre rens
Du kan også påføre terrasserensen med en lavtrykksprøyte.
Tips! Dropp høytrykkspyleren. Det er fort gjort å ødelegge treverket med for høyt trykk. En skurekost og hageslange er snillere mot treverket.

Steg 3: La middelet virke

Terrasserensen påføres ufortynnet ved hjelp av en tykk rulle. Når den er påført, har rensen en virketid på 10-15 minutter. I dette tidsrommet er det viktig at overflaten ikke tørker, bruk rulle til å påføre mer rens hvis den ser ut til å tørke.

Virketid rens
Terrasserens har en virketid på 10-15 minutter. La virke før du skrubber.

Steg 4: Skrubb i vei

Når det har gått 10-15 minutter kan du ta frem en hard terrasseskrubb, og skrubbe i vei på terrassenbordene. Spyl over med en hageslange, og la terrassen tørke i 1-2 dager. 

Tips! Hvis du har en stor terrasse kan det være lurt å seksjonere rensingen, ved hjelp av maskeringstape eller rørepinner. Du kan også påføre terrasserensen med en lavtrykksprøyte med samme fremgangsmåte.

Skrubbe terrasse
Når det har gått 10-15 minutter kan du ta frem en hard terrasseskrubb, og skrubbe i vei på terrassen. Spyl tilslutt av rensen med hageslangen.

Puss ned ved behov

Når treverk har blitt vasket vil det ofte oppstå fiberreisninger, dette fjernes enkelt ved å gå lett over med ett pussepapir. Fest pussepapiret på et slipebrett som kan brukes sammen med et forlengerskaft. På denne måten sparer du både tid og ryggen din for hard belastning. Børst bort pussestøv med en mikrofiberklut.

På tide å vaske huset også? Les hvordan du tar den årlige vasken av huset utvendig