Interiørtrender 2024

Interiørtrender for 2024

I 2024 ønsker vi oss det naturlige, lune, bærekraftige, vakre skatter fra bestemor og et hint av Japan. Trenden for neste år er varige og personlige hjem som kan gi rom for mye kos uten at det koster for mye.

Sjokoladebrune farger

I 2024 tror vi selvsagt på den sjokoladebrune trenden. Vi i Fargerike har kåret Ønsketegn FR2406 som Årets Farge 2024, og gleder oss til å se hvordan den dype brunfargen blir brukt i de norske hjem i tiden som kommer. En varm og mystisk farge som kler flere ulike stiler, og som gir gode rom uansett hvordan du velger å bruke den.

På bildet: Vegg malt i Baronesse Flyt i Ønsketegn FR2406. Sengetøy Sky Beige fra Borås.

Sjokoladebrun farge

Luksuriøs og varm brun

Brunfargene er virkelig tilbake, og er langt på vei til å ta over for den grå, hvite og beige interiørtrenden vi har sett de siste årene. Det er ikke bare i motebransjen sjokoladebrun er på vei tilbake, disse naturfargene i brunt kommer også for fult på både vegg, tekstiler, møbler og interiør i 2024. Det er varmt, luksuriøst, delikat og innbydende. Nesten til å spise opp! 

På bildet: Vegg malt i Baronesse Fløyel i fargenyheten Gåtefull FR2405. Gulv  Saga Hardwood Oksøy. Brett og pute Bellano fra Rebell/Norvigroup.

Brun farge vegg trend

Gardintrender

Lange, tunge og eksklusive gardiner blir en viktig interiørtrend i 2024. Gulv-til-tak-gardiner gir en luksuriøs følelse til rommet, og gjør rommet komplett. Bruk av materialer som ull og kunststoffer gir et mykt og sofistikert utseende, som kan passe godt sammen med andre interiørstiler. Hos Fargerike finner du et bredt utvalg tekstiler til dine drømmegardiner, og vi tilbyr ferdig søm, oppheng og montering.

Kom innom din nærmeste Fargerike-butikk for å få hjelp av eksperter på gardiner. 

På bildet: Gardiner, oppheng og solskjerming fra Luxaflex.

Gardin luxaflex tak

Miljøvennlige materialer

Fokuset på bærekraft i interiørdesign blir stadig viktigere. Dette innebærer bruk av miljøvennlige materialer, gjenbruk, resirkulering og energieffektive løsninger. Vi i Fargerike ønsker gjerne å hjelpe deg å ta bærekraftige valg av materialer og produkter når du skal pusse opp. 

Vi vårt gulvsortiment finner du bærekraftig og Svanemerket parkettgulv. Kolleksjonen Grace fra Tarkett blir produsert under strenge miljøkrav, bestått strenger miljøsertifiseringer og er et parkettgulv som vil holde seg godt over lang tid i ditt hjem. Les mer om Svanemerket gulv her.

Hos oss finner du også et bredt utvalg korkgulv. Kork er et materiale som har en negativ CO2-effekt, da det ikke krever at man feller trær, fordi det kun er barken som høstes. Les mer om korkgulv hos Fargerike her.

Ruter gulv parkett trend

Bærekraftige trender

Hos oss finner du flere gode alternativer til å ta et bevisst valg av materialer. Visste du at vår egen serie med Baronesse-interiørmaling har strenge miljøsertifiseringer? Les mer om miljø og bærekraft hos Fargerike her.

PS! Bambusspiler har blitt et populært produkt blant våre kunder, og er en fornybar ressurs. Bambus er derfor et smart valg for miljøet, mennesker og et bærekraftig valg av materialet når du skal pusse opp i ditt hjem. Og vi har stor tro på at spiler er en trend som er like aktuell i 2024!

Bambus spiletapet bærekraft

Japandi

Har du hørt om Japandi? Skandinaviske design fokuserer på enkelhet, funksjonalitet og naturlige materialer, mens den japanske estetikken legger vekt på minimalisme og harmoni. Hvis du kombinere disse to stilene, vil du få et moderne og balansert interiør i ditt hjem. Vi i Fargerike har stor tro på trenden som henter inspirasjon fra det skandinaviske og det japanske. Hos oss finner du flere vakre tapeter og farger som enkelt kan understreke japandi-stilen i ditt hjem i årene som kommer. 

På bildet: Tapet Tahiti fra Storeys, Treasured fra Boråstapeter, Riviera Maison fra Stpreys, Zen fra Wall Concept. 

Brunt interiør sengetøy Halvor Bakke

Grandmacore

Grandmacore er kanskje bedre kjent som bestemorstilen på norsk. Denne stilen har en spesiell plass i interiørtrendene for 2024, i følge ifi.no. Og du kan se den hyppig på både Instagram og TikTok. Noen ganger trenger alle den trygge følelsen av at de er hjemme hos mormor, kanskje spesielt i tider hvor verden føles ekstra mørk. Det er kanskje derfor stilen grandmacore har blitt så populær de siste årene? Les mer om bestemorinspirerte hjem her.

Grandmacore bestemorstil

Romantisk og lun

Sammen med Grandmacore, står det romantiske sentralt i 2024. Romantisk interiørdesign fokuserer på myke farger, blomstermønstre og detaljer som gir en følelse av romantikk og kos. Resultatet er et varmt og innbydende miljø, som gir rom det er godt å oppholde seg i. Mal brukte skatter fra loppemarked, kombiner med vakre tapeter, myke tekstiler, nytt og gammelt i en romantisk harmoni. 

På bildet: Tapet New Heritage fra Boråstapeter. 

Romantisk og lun

Mønster på gulv

Differensierte gulvmønstre i stedet for ensartede gulv fra rom til rom gir rommene mer karakter og individualitet. Dette kan bidra til å skape unike romopplevelser. At flere velger unike mønstre til sine gulv, og ulike gulv fra rom til rom, er noe vi tror blir en økende trend inn i 2024. 

Hos Fargerike finner du både populære fiskebeinsgulv, retro rutegulv og andre vakre mønstre. Se hele vårt brede utvalg av gulv her. 

På bildet: Grace Era Oak, Noble Art Deco Eik, Noble Skandinavia, rundt teppe fra InHouse.

Ruter parkettgulv trend