Korkgulv

Korkgulv er på vei til å bli en populær nykommer på markedet. Bli kjent med de mange gode egenskapene til korkvinyl og hvorfor det er et godt deg og miljøet.

Korkgulv egenskaper

Med kork får du et overlegent gulv med høy gangkomfort, meget god støyreduksjon og varmeisolasjon, støtmotstand og ikke minst et vakkert og holdbart gulv i mange år fremover.

Kork er et materiale som har en negativ CO2-effekt, da det ikke krever at man feller trær, fordi det kun er barken som høstes. Barken vokser ut igjen og kan høstes på nytt, og hyppigheten er strengt regulert. 

Korkens ekslusive egenskaper bidrar til et renere inneklima, og fremstår som et av de beste økologiske valgene du kan ta i hjemmet ditt.

Korkgulv er naturlig lydisolerende

Korkkjernen til korkgulvet gjør gulvet mykere å gå på, har høy støyreduksjon og varmeisolasjon. Cellestrukturen i kork ligner en bikube, dette gir kork naturlig lydisolerende egenskaper og absorberer støt. Med lyddempende kork på baksiden, får du et lunt og behagelig gulv, som tåler barnelek, hundeklør og en aktiv familie. 

Høy gangkomfort og slitestyrke! Med lyddempende kork på baksiden, får du et lunt og behagelig gulv - perfekt for lek og moro!
Wood Resist Eco Golden Coast
Wood Resist Eco Golden Coast
Wise Contempo Rust
Wise Contempo Rust
Wood Go Pastel Oak
Wood Go Pastel Oak
Wood Resist Eco Quarts Oak
Wood Resist Eco Quarts Oak

Korkgulv gir høy slitestyrke

Korkvinyl tåler en god del fuktighet og egner seg derfor godt på kjøkken, i gangen, entré, på hjemmekontoret eller barnerommet.

Siden korken har så god varmeisolasjon i seg selv, egner det seg meget godt der du har et kaldt undergulv. Kork er derfor et godt valg til barnerommet, hvor det gir naturlig isolasjon og varme til små barn som leker på gulvet.

Korkgulvet har en kjerne av HDF og det er i denne kjernen det solide 2G klikksystemet sitter. Korkgulv er like enkelt å legge som laminatgulv og klikkvinylgulv, ved å klikke bord for bord på plass. Les mer om hvordan du legger korkgulv her.

Korkvinyl kan legges på gulvvarme - følg alltid montering/leggeanvisningen for det gulvet som skal installeres.

Enkel rengjøring og vedlikehold

Korkgulv krever ingen annen type vedlikehold enn vanlig rengjøring. Tørrmopp eller stuvsuger anbefales, men det går også fint å vaske gulvet med en godt oppvridd klut og egnet såpe for gulvvask. Med andre ord et lettstelt gulv for en travel barnefamilie, på hytta hvor rengjøring bør være effektiv og så videre.

Korkgulv hos Fargerike