Bærekraftig, Svanemerket og miljøsertifisert gulv

Fargerike har glede av å endelig tilby bærekraftig og svanemerket parkettgulv i vårt sortiment.

Grace parkett Fargerike

Parkettkolleksjon Grace fra Tarkett er et Svanemerket gulv som kombinerer det naturlige uttrykket til et oljet parkettgulv med det enkle vedlikeholdet av et lakkert tregulv.

Grace-kolleksjonen består av blant annet 1-stavsgulv, 3-stavsgulv og rutebord – i varme, naturlige og harmoniske toner. Alle behandlet med en ny, unik ultramatt lakk som gir en silkemyk og lettstelt overflate.

Matte parkettgulv

Vi ser en økende trend av kunder som ønsker seg matte gulv. Dette parkettgulvet har fått en supermatte overflatebehandlingen, med myk børsting som gjør at parkettgulvet holder seg vakkert over tid.

Denne parkettgulvkolleksjonen er behandlet med Proteco ExtraMatt, en ny lakk som gjør gulvene slitesterke og lettstelte i hverdagen. Med denne lakken får gulvet en matt og silkeglatt overflate der verken skinn eller glimmer oppstår i treets tekstur, uansett lysforhold. Gulvets overflate er børstet for å fremheve eikens naturlige årring og karakter.   

Ved naturlig tregulv sliter man ikke på selve treet, men på overflatebehandlingen. Det er derfor viktig at denne er så sterk som mulig, slik at du slipper krevende vedlikeholdsarbeid og å slipe gulvet oftere. Tarkett har jobbet med det nye patenterte lakksystemet i mer enn to år for å sikre de beste egenskapene når det gjelder bærekraft, teknisk ytelse og utseende. 

Parkettkolleksjonen Grace har fått Svanemerket fordi gulvene har en høy andel fornybart materiale, god slitestyrke og oppfyller Svanens strenge krav til helse- og miljøfarlige stoffer. For at et produkt skal bli godkjent, kreves sertifikat og dokumentasjon samt omfattende tester av uavhengige laboratorier.

Lang levetid på gulv

Grace er blant annet testet for å sikre at gulvene oppfyller kravene til lave utslipp og dermed skaper et sunt inneklima. Også Tarketts produksjonsenheter har blitt kontrollerte og godkjente – hvor en viktig faktor for vurderingen er at produksjonen er energieffektiv. 

Grace er også sertifisert med bærekraftsmerkingen Cradle to Cradle®, og hele kolleksjonen er PEFC (PEFC / 05 – 35 -125) sertifisert for bærekraftig skogbruk. Les mer om miljø og bærekraft hos Fargerike her.

En grunnleggende egenskap ved et bærekraftig gulv er at det er av så god kvalitet at det varer lenge. Et Grace-gulv har derfor lang levetid og kan få nytt liv når det eldes gjennom sliping og lakkering. Et parkettgulv som eldes naturlig og holder seg vakkert uten komplisert vedlikehold.

Grace Era Oak
Grace Era Oak
Grace Grey Chiffon Oak
Grace Grey Chiffon Oak
Grace White Canvas Oak
Grace White Canvas Oak
Grace White Lace Oak
Grace White Lace Oak

Parkett hos Fargerike