Bestemor interiør

Nostalgiske hjem

Har du hørt om grandmacore? Denne sommerlige stilen går viralt om dagen. Med vakre tapeter, romantiske tekstiler og riktige farger kan du enkelt skape stilen. Vi viser deg hvordan!

Bestemorinteriør

Bestemorstilen har en spesiell plass i interiørtrendene for 2024, i følge ifi.no. Og du kan se den hyppig på både Instagram og TikTok.

Noen ganger trenger alle den trygge følelsen av at de er hjemme hos mormor, kanskje spesielt i tider hvor verden føles ekstra mørk. Det er kanskje derfor stilen grandmacore har blitt så populær de siste årene? 

På bildet: Tapet Swedish Grace 5525 fra Boråstapeter, en hyllest til det sprudlende 1920-tallet, og stilen som satte svensk design på verdenskartet.

Bestemor interiør

Møbler med historie

Møbler med historie vil fremheve stilen, her har vi malt et gammelt kjøkkenbord i fargen Ønsketegn FR2406. Sammen med den duse fargen på veggen, søte detaljer i rosa ruter og den klassiske kafégardinen, får denne kjøkkenkroken den riktige bestemorstemningen.

På bildet: Vegg og benk malt i Grå Ara FR1129, bord og bilderamme malt med Baronesse Fløyel i Ønsketegn FR2406. Rutete pute sydd av Arlington Blossom Prestigious Textile, blomstrete pute sydd av Bibury Petal og benkepute i grå quilt fra Texdecor. Vase malt i fargen Nymåne FR1338.

Bestemorstil interiør

Dempet rosa

Pudrete farger og dempet rosa er perfekt til et soverom hvor du ønsker å skape bestemorstilen. Det organiske mønstret gir en naturlig ro og skaper en landlig, litt rustikk følelse i rommet. Her ser du Molly’s Meadow i dempet rosa, med innslag av brunt og krembeige. Tapetkolleksjonen Cottage Garden byr på flere vakre tapeter, perfekt til å skape grandmacore eller søsterstilen cottagecore

Tapet soverom

Hekletepper og broderte puter

Du trenger ikke bo i et gammelt tidsriktig trehus for å skape denne stilen i ditt hjem. Med tapet, farger og interiør kan du like gjerne skape denne stilen i en moderne leilighet. Velg naturlige materialer som tre, bomull og lin for å understreke den hjemmekoselige følelsen.

På bildene: Svaneapet og rutete tapet fra kolleksjonen Newbie fra Boråstapeter. Tapet med olivenmønster fra kolleksnonen Orangeri fra Boråstapeter. Og myk tepper fra InHouse.  

Grandmacore bestemor stil

Arv og gjenbruk

Velg deg en miks av arvede gjenstander, gjenbruk, noe nytt og noe gammelt. Slik kommer hjemmekosen frem, med en varm og hyggelig atmosfære. Akkurat som hos bestemor. Den arvede lenestolen blir supertrendy igjen med nytt stoff, og mormors søte lampe passer perfekt inn i stua. 

På bildene: Tapeter fra Boråstapeter i kolleksjonen New Heritage, Falsterbo III og Cottage Garden. 

Spisestue bestemor

En bestemorstue

For å lykkes med denne stilen skal du legge fokuset på at hjemmet ditt skal være bærekraftig, nostalgisk og rustikt.

I motsetning til den hvite og romantiske stilen shabby chic, er det i grandmacore rom for miks av tidsepoker, mønster, tekstiler, farger og former. Med bestemorstilen skal hjemmet ditt se ut som du har bodd der i lange tider! 

Denne harmoniske bestemorstuen har fått en mix av fargene blå, rød og hvit. Her er det mixet mønstre på tapet, puter og tekstiler, samt møbler av både nye og gammel årgang. Rutete gingham er et must til denne stilen. 

Grandmacore stue tapet rød og blå

Den personlige touchen

Det er viktig at bestemorstilen ikke bikker over til å bli herskaplig. Grandmacore handler om det romantiske, hjemmekoselige, nostalgiske og å innrede med gjenstander du allerede har. Her er det ikke meningen å skape et eksklusivt utrykk, med lukseriøst intriør og herskaplig atmosfære. Tvert imot! 

På bildet: Lysekrone fra Light & Living. Gardiner sydd i tekstil fra Morris & Co.

Bestemorstil