Mønster parkettgulv

Det flotte og utfordrende med tregulv er at det er et levende materiale. Våre forventninger til hvordan et parkettgulv skal se ut er svært forskjellig, noen vil gjerne ha mye spill og liv i gulvet, mens andre vil ha det så rolig og ensartet som mulig.

Sortering parkett

Det vanligste treslaget som brukes i Norge til parkett er eik. Her finnes det mange ulike overflatebehandlinger, innfarginger og pigmenteringer. Gulvet kan enten være ferdig lakkert fra fabrikk eller må oljes /vokses etter montering.

Mønster parkettbord

Treets utseende spiller også en stor rolle. Dette kaller vi sortering i gulvet. Er det mye kvist og mønster i treverket, eller er det nesten fritt for kvist og uten noe særlig mønster? Her er det stor variasjon mellom de ulike seriene men det kan også være store variasjoner fra parkettbord til parkettbord.

Uttrykket på det ferdige lagte gulvet er vanskelig å se før det er lagt. Sortering av planker under legging av gulvet påvirker også det ferdige uttrykket - det er viktig å legge ut flere planker og fordel dem utover, slik at det blir det resultatet man ønsker seg. Parkett kommer fra trær - med kvister og mønster, slik naturen har skapt dem. For å gjøre det lettere for deg er de ulike seriene derfor delt inn i 3 ulike visuelle sorteringsklasser.

Rolig sortering

Her får du et rolig utseende med kun noen små kvister og mindre fargevariasjoner.

Livlig sortering

Her får du et mer livlig utseende på gulvet med kvister, og variasjoner i farge og struktur.

Uttrykksfull sortering

Her får du et mye røffere utseende med store kvister og sprekker. Spennende variasjoner i farge og struktur.