Parkettgulv

Parkett hos Fargerike

Liker du at gulvet utvikler sjel og vokser i takt med både deg og huset? Da skal du velge parkett som ditt nye gulv.

Naturlig parkettgulv

Parkett er et gulv som eldes med verdighet. Parkett er ekte håndverk, som produseres av ekte naturmaterialer. Det er rent tre, lunt og godt, og siden ingen trær er like blir heller ingen gulv helt like.

Det vanligste treslaget som brukes i Norge på parkett er eik. Til eikeparkett finnes det mange ulike overflatebehandlinger, innfarginger og pigmenteringer. Gulvet kan være ferdig lakkert fra fabrikk eller oljes og vokses etter montering. Treets utseende spiller også en stor rolle for sluttresultat og design. Det er store variasjoner av kvist og mønster i de ulike parkettgulvene.

Lyst parkettgulv

Lyse og matte parkettgulv

Bestselgeren Storhaug er en pen og slank enstavsparkett i eik. I dette parkettgulvet kombinerer det tradisjonelle med det moderne, spesiallaget for norske hus og hytter. Matte tregulv har blitt svært populært. Denne parketten er mattlakkert gulv med en robust overflate som takler høy aktivitet og mye liv. Den eksklusive enstavsparketten har hele deler av treet skåret ut, som gir et stilrent uttrykk. Gulvet kommer i såkalt "miks sortering" der bordene har ulike nyanser, noe som gjør at du får et vakkert fargespill.

Parkettgulv stue

Rutete parkettgulv

Det klassiske rutemønsteret på parkettgulv fra 1950-tallet har blitt en ettertraktet egenskap igjen for nye gulv. Tregulv og parkettgulv med mønster som ruter eller fiskebeinsmønster er virkelig tilbake i de norske hjem. Gulvet gir en eksklusiv og moderne følelse, og er det perfekte tilbehøret til den skandinaviske stilen i hjemmet. 

Kolleksjonen Grace er ansvarlig produsert, Svanemerket, og sertifisert i henhold til PEFC. Dette er bærekraft på ekte.

parkettgulv rutemønster

Fiskebensparkett

Klassisk fiskebensmønstret gulv er en drøm for mange, og er nå svært oppnåelig med parkettgulv i klikksystem som kan legges i ruter eller fiskebein (herringbone). Ekte tregulv med tidløst design som forsterker et genuint og fasjonabelt uttrykk i både moderne hjem og bygninger med lange tradisjoner.

Vi ser en økt etterspørsel etter fiskebensmønster til gulv, og hos Fargerike har vi flere varianter med forskjellige fargedesign både i parkett og i laminatgulv

Herringbone

Eksklusiv sortering

Parkettgulvet Ådnøy fra Tarkett, er en parkett av eksklusiv sortering, med lite kvist og et roligere uttrykk. Ådnøy har vakre planker som er preget med en lys og subtil patinering. Parketten passer like godt til nordisk interiør som andre tradisjonelle interiørstiler.

Les mer om mønster og sortering i parkettgulv her.

Lyst parkettgulv kjøkken

Naturlige farger

Parkettgulvet Shade fra Tarkett har et bredt utvalg av elegante tregulv i plank forsterket med lasurer i naturlige farger. En kolleksjon med parkettgulv som både er trendy, funksjonelt og holdbart.

parkettgulv eik

Grå parkett

Parkettgulvet Lyefjell er ekte håndverk av høy kvalitet. Overflaten er hardvoksoljet, og det vakre naturlige spillet med kvister og struktur gjør dette til et førstevalg for den stilsikre. De vakre plankene bringer naturen inn i rommet med sitt eksklusive uttrykk.

parkettgulv mørk eik

Trestavsparkett

Parkettgulvet Landås er også designet av Fargerike, et gulv som harmonerer lekkert med de nordiske interiørtrendene. 3-stavs parkett er et klassisk gulv hvor tre staver er satt sammen til ett bord, og gir variasjon og nyanser i treverket. Et rimelig parkettgulv, som har god kvalitet og estetikk.

parkettgulv 3 stavs eik