Velg riktig interiørmaling

Lurer du på hvilken maling du skal velge når du skal male inne? For å finne riktig maling til ditt prosjekt må du tenke på både type underlag du skal male og hva malingen skal tåle. Vi gir deg våre eksperttips!

Hvordan velge riktig maling

Utvalget av malingstyper er bredt, valgene er mange og det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Hvilken maling skal jeg egentlig bruke til veggene i stua? Kan jeg bruke veggmaling i taket? Og hvilken maling er best til å male trappen med? 

Våre fagfolk har svaret, og hos Fargerike finner du alt du trenger av maling og utstyr for å male ditt hjem. I butikk kan du få hjelp fra dyktige fagfolk til alt du lurer på om valg av maling, eller du kan kontakte vår kundeservice på chat

Valg av maling og riktig maleutstyr har mye å si for sluttresultatet. For å få til et perfekt resultat må du ta hensyn til hvilket underlag du skal male på, og hva overflaten skal utsettes for etter ferdig oppussing. Ta deg tid til å undersøke overflaten til det du skal male, og fortell gjerne de i butikken om du f.eks skal male gipsvegger, takplater, tregulv, lister osv. 

Velger du en uegnet maling til ditt prosjekt, risikerer du et resultat som ikke står til forventningene. Følger du ekspertenes tips, gjør forberedelser og bruker riktig malingen til egnet overflate, vil du få frem en vakker og slitesterk overflate som holder seg godt i lang tid fremover. Under her kan du se vår guide til ulik maling til ulike overflater: 

Helmatt interiørmaling

Baronesse Matt

Baronesse Matt

Veggmaling av styrenakryl som gir en fantastisk matt og skjoldfri overflate selv i slepelys. Core Shell teknologi, der kjernen har høyere smeltepunkt enn skallet, sørger for at man etter 2-3 uker oppnår en meget hard, vaskbar og ripefast overflate. Baronesse Matt kan også benyttes i tak der man ønsker en vaskbar flate. Svanemerket.

1 liter
299,-
3 liter
749,-
10 liter
1 899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 190,- pr. liter
Lady Pure Color

Lady Pure Color

JOTUNs vakreste maling noensinne er supermatt, med et eksklusivt utseende. LADY Pure Colors lune, supermatte finish gir en unik, vakker fargeopplevelse hvor ektheten i fargene kommer til sin rett - helt utilslørt av glans.

0,68 liter
299,-
2,7 liter
749,-
9 liter
1 899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 211,- pr. liter

Helmatt og matt interiørmaling gir et dempet og eksklusivt uttrykk. Matte flater skjuler ujevnheter i underlaget bedre enn blank maling fordi den nærmest er refleksjonsfri. Matt brukes ofte til tak, men har i nyere tid blitt et trendy valg til vegger også. 

Baronesse Matt kan brukes til både slettvegg og tak, og gir en helmatt, skjolfri og vaskbar overflate. Glansgrad 01. Bruksområder er slettvegg og tak i f.eks gips, mur, spon, tapet, betong og MDF. 

LADY Pure Color er også en helmatt interiørmaling som kan brukes på både slettvegg og tak. Denne malingen kommer i en supermatt finish i glansgrad 01, og er Svanemerket. Den helt matte overflaten gjør fargene rolige og jevne, og sterkere farger oppleves mykere og helt uten gjenskinn.

Matt interiørmaling

Baronesse FløyelNyhet!

Baronesse Fløyel

Baronesse Fløyel er en interiørmaling som er matt og vaskbar. Den gir en holdbar, slitesterk og flekkavvisende overflate. Interiørmalingen tåler godt hverdagslig bruk, forblir vakker og er svanemerket.

0,68 liter
279,-
2,7 liter
569,-
9 liter
1 589,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 177,- pr. liter

Fra-20%3 liter

Lady Wonderwall

Lady Wonderwall

NYHET! Markedets mest robuste veggmaling - nå enda mattere! LADY Wonderwall gjør det enkelt å holde veggen vakker over tid. De unike egenskapene gir en vakker, robust og flekkavvisende overflate som holder seg vakker lenge. Varig vakre, matte vegger!

0,68 liter
279,-
2,7 liter
Ikke medlem 569,- 455,-
9 liter
1 649,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
MedlemsprisNÅ fra 169,- pr. literIkke medlem 211,-

Baronesse Fløyel er en ny type maling lansert av Fargerike i 2022, og har blitt et populært valg for mange. Den gir en holdbar, slitesterk og vaskbar overflate til dine vegger. Denne interiørmalingen tåler godt hverdagslig bruk og er Svanemerket. Glansgrad 05.

Lady Wonderwall er en populær maling, som kom i ny drakt i 2023. Den gir en matt overflate i glansgrad 05, et svært robust overflate som både er vaskbar og flekkavvisende. 

Med godt forarbeid, som vasking, pussing og grunning, er dette maling som kan brukes på de fleste overflater på vegg og tak. 

Lady Balance

Lady Balance

LADY Balance gir deg vakre, matte vegger og er det beste valget for inneklimaet. LADY Balance lukter minimalt både under og etter påføring, har ingen skadelig emisjon og gir deg rom det er godt å være i. Malingen er godkjent av Eurofins Indoor Air Comfort Gold. Nye LADY Balance er enda vakrere med en jevn, matt overflate som lar fargenes naturlige og harmoniske nyanser komme frem.

0,68 liter
269,-
2,7 liter
549,-
9 liter
1 549,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 172,- pr. liter

LADY Balance lukter minimalt både under og etter påføring, og har ingen skadelig emisjon. Malingen er godkjent av Eurofins Indoor Air Comfort Gold og er Svanemerket. Dette er en matt interiørmaling med en jevn, matt overflate, hvor du kan være trygg på at du gjør et godt valg for inneklimaet i hjemmet ditt. Spesielt godt egnet f.eks til maling av barnerom og soverom med slettvegg som f.eks. gips, betong, tapet, veggplater osv. 

Silkematt interiørmaling

Baronesse Silke

Baronesse Silke

Baronesse Silke er en vanntynnet veggmaling til innendørs bruk som gir en silkematt, skjoldfri og vaskbar overflate med glans 09. Merket med EU-Ecolabel.

1 liter
299,-
3 liter
499,-
10 liter
1 399,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 140,- pr. liter
Baronesse Basic

Baronesse Basic

Vanntynnet akrylforsterket maling som kan brukes til både vegg og tak innendørs. Glans 07.

2,7 liter
349,-
9 liter
999,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 111,- pr. liter
Lady Essence

Lady Essence

LADY Essence gir et jevnt og fint resultat som er silkematt i alle synsvinkler.

0,68 liter
259,-
2,7 liter
449,-
9 liter
1 249,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 139,- pr. liter

Silkematt interiørmaling, også kalt halvmatt, er for deg som ikke ønsker den helmatte finishen på dine overflater. En silkematt maling på veggen gir en vakker silkematt overflate.

Baronesse Silke gir en silkematt, skjoldfri og vaskbar overflate med glans 09. En vanntynnet veggmaling egnet for slettvegg, bygningsplater, mur, sandsparkel, glassfibervev osv. i tørre rom. Miljømerket med EU-Ecolabel.

Baronesse Basic er en budsjettvennlig vanntynnet veggmaling som kan brukes til både vegg og tak innendørs. Egner seg godt til både gips, mur, spon, tapet, betong, MDF, og gir en halvmatt glans 07.

LADY Essence er en nylansering i 2023 fra Jotun. En maling som spruter lite og gir et jevnt, fint resultat i slikematt glansgrad 07. Egnet til underlag som f.eks. bygningsplater, puss, betong, tapet, vev og sparkel.

Maling til panel og tre

Fra-20%3 liter

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt er en vanntynnet oljemaling til innendørs bruk på tre, panel og interiør. Produktet gir en hard, slitesterk, klebefri, elastisk overflate som er tilgjengelig med matt, silkematt eller halvblank glans. Baronesse Flyt brukes på panel, skap, innredninger, dører, vinduer, karmer, listverk eller grunnet jern innendørs.

0,75 liter
299,-
3 liter
Før 799,- 639,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ fra 213,- pr. literFør 266,-
Lady Supreme Finish

Lady Supreme Finish

Nyhet! LADY Supreme Finish er markedets beste maling til tre og panel. Hele LADY Supreme Finish-serien er fornyet med enda bedre påføringsegenskaper og suveren flyt. Nyheten LADY Supreme Finish Pure Matt er en enda mattere og vakrere penselmaling med suveren og forsterket slitestyrke. Ekstrem slitestyrke gir vakker fornyelse som varer. Velg mellom fire ulike glansgrader (Pure Matt, Silkematt, Halvblank og Superblank) til detaljer og listverk, gamle møbelskatter og panelvegger. Fremhev med en høy glansgrad, eller velg nye LADY Supreme Finish Pure Matt for et diskré og sobert uttrykk.

0,75 liter
299,-
3 liter
799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 266,- pr. liter
Lady Interior Finish

Lady Interior Finish

Lady Interior Finish gir et pent silkematt panel helt enkelt. Lady Interior Finish spesialtilpassede formulering gjør det enkelt og raskt å male panel og paneltak. Lady Interior Finish silkematt er en moderne vanntynnet maling som tørker raskt. Den korte tørketiden gjør det mulig å male to strøk på en dag. To strøk på en dag. Luktsvak. Gulner ikke over tid.

2,7 liter
789,-
9 liter
1 999,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 222,- pr. liter

Når du skal male panel er det viktig at du bruker en maling som er egnet til denne typen underlag. Panel av tre er levende materiale som endrer seg etter temperatur og luftfuktighet. Panelmaling er utviklet for å tåle bevegelsen i treverket, slik at malingen ikke sprekker opp.

Det samme gjelder for om du skal male lister, dør, vindu, møbler, interiør og annet i tre. Velg deg riktig maling til underlaget, slik at maling har nok heft til det du skal male. 

Før du maler panel, lister, møbler og annet i treverk er det viktig med kvist- og sperregrunn eller annen egnet grunning.

Baronesse Flyt er en vanntynnet oljemaling til innendørs bruk på bla. tre, panel, interiør, skap, dør, lister osv. Produktet gir en hard og slitesterk overflate. Her kan du velge mellom matt, silkematt eller halvblank glans.

LADY Supreme Finish er en vanntynnet oljemaling for innendørs treverk, godt egnet for både panel, dør, vindu, lister og møbler. En vaskbar maling med svært slitesterk overflate. Hele LADY Supreme Finish-serien ble i 2023 fornyet med bedre påføringsegenskaper og god flyt. Velg mellom pure matt, silkematt, halvblank og blank glansgrad.

LADY Interior Finish er en panelmaling det er enkelt å påføre med kort tørketid og lite lukt. Denne malingen kommer i glansgrad silkematt og halvblank, og egner seg godt til både panelvegger, paneltak, lister, dør, vindu og møbler.

Maling til tak

Baronesse Takmatt

Baronesse Takmatt

Baronesse Takmatt er en helmatt hvit takmaling til innendørs bruk. Baronesse Takmatt kan også brukes på vegger av bygningsplater, puss, betong, lettbetong, glassfibervev, etc. i tørre rom, der det ikke stilles krav til vaskbarhet. Baronesse Tak har gode brukeregenskaper. Malingen gir vakre, matte og skjoldfrie tak. Vær oppmerksom på at matte flater ikke tåler fysisk håndtering, da det lett kan poleres opp til høyere glans. Merket med EU-Ecolabel.

3 liter
399,-
10 liter
1 099,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 110,- pr. liter
Lady Perfection

Lady Perfection

Lady Perfection gir et perfekt, helmatt tak. Enkel å påføre - uten drypp og søl. Vakkert og skjoldfritt resultat. Dekkgaranti.

0,68 liter
199,-
2,7 liter
399,-
9 liter
1 099,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 122,- pr. liter

Forskjellen på tak-og veggmaling er bindemidlene i malingen. Taket ditt utsettes for lite slitasje, trenger ikke å ha en sterk vaskbar overflate og skal kun vaskes i forbindelse med maling. Takmaling er laget for å feste seg godt i taket, med lite søl under påføring, skjoldefritt resultat og med en matt glansgrad for å unngå uheldig refleksjon.

Baronesse Takmatt er en helmatt hvit takmaling til innendørs bruk med svært god dekkevne. Malingen gir vakre, matte og skjoldfrie tak i glansgrad 02. Merket med EU-Ecolabel.

LADY Perfection er en takmaling som gir helmatt og skjolefri tak i glansgrad 02. En maling som er enkel å påføre - uten drypp og søl. Denne takmalingen kan blandes i en mengde ulike farger til ditt tak.

Maling med spesielle egenskaper

Jotun Lady Aqua

Lady Aqua

Med Lady Aqua får du vakre silkematte våtromsvegger og du kan skifte farge uten spesielt mye innsats. Det gir deg muligheten til å skifte uttrykk og følge fargetrender på en helt annen måte. Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem.

0,68 liter
339,-
2,7 liter
699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 259,- pr. liter
Lady Minerals Revive

Lady Minerals Revive

LADY Minerals Revive forvandler ujevne underlag, som for eksempel strietapet, til vakre betongaktige vegger. Det være seg rom med mønstrede glassfiberstrier eller ujevne underlag som roper etter fornyelse. LADY Minerals Revive påføres enkelt med rull og sparkelspade. Resultatet er vakre, mineralske vegger med unikt fargeuttrykk og taktilitet.

9 liter
1 399,-
Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
155,- pr. liter
Lady Minerals Kalkmaling

Lady Minerals Kalkmaling

Lady Minerals er en kalkmatt mineralmaling som gir vakre vegger med kalket overflate og unikt fargeuttrykk. Så enkel å bruke at alle kan lykkes med å skape personlige overflater.

0,68 liter
399,-
2,7 liter
949,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 351,- pr. liter

I vårt sortiment av maling finner du også et utvalg maling med spesielle egenskaper tilpasset bruk til spesifikke overflater eller for å skape en spesefikk effekt.

LADY Aqua inngår i Jotuns godkjente våtromssystem, og er ment til vegger i våtrom for å oppnå en vanntett overflate. Merk at for å oppnå dette, må det brukes resterende produkter i våtromssystemet i forarbeidet. En maling som gir vakre silkematte våtromsvegger i et bredt utvalg farger

LADY Minerals Revive forvandler ujevne underlag, som for eksempel strietapet, til vakre betongaktige vegger. Denne malingen påføres enkelt med rull og sparkelspade. Resultatet er vakre, mineralske vegger med unikt fargeuttrykk og taktilitet.

LADY Minerals Kalkmaling er en kalkmatt mineralmaling som gir en kalket overflate og unikt fargeuttrykk. Denne malingen danner grunnlaget for et rått, industrielt og tidløst uttrykk. Egnet for både slette vegger, eller vegger med ujevnt underlag som strietapet. 

Maling til gulv og trapp

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling har svært god vedheft og slitestyrke og kan i tillegg til tre- og parkettgulv anvendes på laminatgulv, vinylbelegg og betong. Den er enkel å bruke, og krever svært lite forarbeid. Malingen er vanntynnet og lukter lite. Trestjerner Gulvmaling fås i glansgradene blank, halvblank og matt og kan blandes i mange farger.

0,75 liter
379,-
3 liter
899,-
10 liter
2 599,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 260,- pr. liter
Scanox Trestjerner Gulvmaling Premium

Trestjerner Gulvmaling Premium

TRESTJERNER Gulvmaling Premium er en ekstra slitesterk og vannfast, luktsvak innendørs maling som kan brukes på tre-, laminat-, flis og betonggulv, gulvbelegg og tredetaljer (panel, møbler, dører, karmer og listverk) i tørre rom. Malingen er enkel å påføre. Gir meget god vedheft og er best i test på slitestyrke, se trestjerner.no for ytterligere informasjon.

0,68 liter
499,-
2,7 liter
1 799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 666,- pr. liter

Gulvmaling er en type maling med svært sterk slitestyrke. Dette er maling til overflater som gulv, trapp, dørterskler, dør, kjøkkeninnredning osv., som utsettes for mye slitasje og berøring. Dette er også maling som er laget for å tåle godt med rengjøring.

Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren.

Trestjerner Gulvmaling er en høykvalitets vanntynnet polyuretan- forsterket alkydmaling med høy slitestyrke. Dette er en maling som det er lett å påføre, er hurtigtørrende og gir god vedheft til underlaget. Her kan du velge mellom flere ulike glansgrader fra matt, halvmatt/silkematt og blank, og blandes i et bredt utvalg farger. 

Trestjerner Gulvmaling Premium er en ekstra slitesterk og vannfast, luktsvak innendørs maling som kan brukes på tre-, laminat-, flis og betonggulv, gulvbelegg, trapper og tredetaljer i tørre rom. Glansgrad silkematt og kan blandes i et bredt utvalg farger. 

Interiørmaling hos Fargerike