Miljømerking

Vi i Fargerike jobber med å sette fokus på miljømerking av produkter innenfor maling, gulv og tapet. Det å belyse valgene og betydningen av merkingen, håper vi kan skape et tryggere valg for våre kunder som ønsker fokus på miljø og bærekraft.

Det første steget du kan ta for et mer miljøbevisst valg innenfor maling er å velge vanntynnbar maling istedenfor løsemiddelbasert. Det reduserer miljøpåvirkningen i produksjonen og luftkvaliteten i rommet du maler.

En interiørmaling merket med Svanemerket eller EU-Ecolabel er blant de malingene som er minst skadelige for miljøet innenfor sin produktgruppe. Disse miljømerkene viser at produktet oppfyller en rekke strenge helse- og miljømessige krav. Dette innebærer at produktene ikke inneholder høye nivåer av løsemidler som anses som skadelige for miljø og helse.

Les mer: Miljø og bærekraft hos Fargerike og Mestergruppen

 

Svanemerke

Svanen er det offisielle miljømerket i Norden. Målet med denne merkingen er å bidra til å redusere den totale miljøbelastningen i forbruk og produksjon.

Merket vurderer hele livssyklusen til et produkt fra produksjon til forbruk og resirkulering. Denne merkingen synligjør fokus på produkter som bidrar til å ta vare på miljøet og fremmer bærekraftig bruk av ressurser.

svanemerket.png

 

EU Ecolabel

Ecolabel (også kalt EU-blomsten) er en miljømerking som ofte brukes på maling eller rengjøringsprodukter. Dette merket ser også på hele produktets livssyklus for å minimere miljøproblemene som oppstår underveis i produksjonen.

Målet er å gi en bedre påvirkning til natur og miljø. Fokus på hele produktets livssyklus stiller krav til råvarene og kjemikaliene til produktet. Merkingen krever grundige kontroller hele veien fra produksjon til resirkulering. Ecolabel er den Europeiske merkeordningen som tilsvarer Nordens Svanemerke.

eu ecolabel.png

 

FSC - The Forest Stewardship Council

The Forest Stewardship Council (FSC) er en internasjonal organisasjon som arbeider for at skogbruk skal forvaltes på en miljømessig, sosialt og økonomisk ansvarlig måte. Merkningen garanterer at treråvaren kommer fra skog som drives ihht kriterier som garanterer bærekraft.

fsc-logo.png

 

IGI - The Global Wallcoverings Association

Flere av våre produsenter av tapet er medlem av IGI - The Global Wallcoverings Association, og som har gått sammen for å lage en fellers norm innenfor tapetprodukter i henhold til påvirkning på miljøet. 

logo-IGI.png