Hvordan male gulv

Malte gulv skaper stor forandring i et rom og kan være nettopp det du trenger for å skape den stemningen du ønsker. Det er raskt, enkelt og budsjettvennlig.

Male gulv - Gjør det selv

Matt eller blanke gulv?

Velger du å male gulvet kan du velge mellom tre glansgrader. Et glanset gulv vil gi en eksklusiv følelse, mens en matt finish gir et dempet og elegant uttrykk. Ved å kombinere et matt gulv og blanke detaljer gir du rommet et livlig og lekent preg.

Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren.

Forarbeid - vask gulvet

Start med å støvsuge gulvet slik at du får vekk de verste hybelkaninene. Deretter kan du finne frem mopp, mikrofiberklut og egnet såpemiddel til ditt gulv. Sørg for at gulvet er helt tørt før du begynner å male.

Hvordan vaske gulv - Gjør det selv

Slik maler du laminatgulv:

Det kan være lurt å male gulvlistene samtidig som du maler gulvet. Mange liker å velge samme farge, men med forskjellig glans på list og gulv.

Hvis det er behov pusser du listene for gammel maling, det gir mer feste før ny påføring. For å få ekstra god heft til malingen anbefaler vi at du matter lett ned underlaget med et fint pusspapir, for eksempel med korning 160.

Påfør Baronesse Heftgrunning på list og gulv. Bruk rulle med skaft og pensel. Om du ikke ønsker å male listene dekker du alle lister med maskeringstape eller løft ut listen for å komme nærmest mulig kanten med maling. 

Et godt tips er å starte med en pensel langs listene for å skape en slags ramme i rommet. Deretter kan du bruke en fin rulle sammen med et forlengerskaft.

Gulvmaling er som regel litt tynn og flyter godt ut. Husk å dypp rullen ofte slik i malingen slik at du ikke "tørruller". Det er slik skjolder oppstår.

Mal første strøk med Trestjerner Gulvmaling eller en annen type gulvmaling. Trestjerner Gulvmaling er lett å påføre, er hurtigtørrende og gir meget god vedheft til underlaget. Den kan blandes i et stort utvalg farger etter dine ønsker.

Etter påføring av første strøk, trenger gulvmaling tid til å tørke. Følg anvisningen på spannet og sørg for at overflaten er helt tørr før du påfører andre strøk med maling. 

Slik maler du tregulv og gulv i heltre:

Tregulv eller gulv i heltre finner man ofte i eldre boliger. Mange tregulv er lakkerte, men du behøver ikke pusse det ned. Vask gulvet godt med egnet vaskemiddel, og påfør ett strøk med Baronesse Heftgrunning før du maler.
 
Hvis det er ubehandlet tregulv anbefaler vi at du vasker først og påfører to strøk med en sperregrunning før du maler. Puss med et fint pussepapir, gjerne korning 180, mellom malestrøkene for å få vekk fiberreisning fra treet.

Trestjerner Sperregrunn 2,7 l

Trestjerner Sperregrunn 2,7 l

Trestjerner Sperregrunning er en vanntynnet hvit spesialgrunning for gulvmaling basert på modifisert epoksyharpiks. Sperrer mot gjennomslag fra kvister og fargestoffer i treverket. Benyttes innendørs på nye, nedslipte og tidligere behandlede tre- og parkettgulv og trapper med behov for sperring og kvistlakk under Trestjerner Gulvmaling.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
1 099,- pr. spann

Fra-20%3 liter

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling er en høykvalitets vanntynnet polyuretan- forsterket alkydmaling med høy slitestyrke. Malingen er luktsvak og har god vann- og kjemikaliebestandighet. Trestjerner Gulvmaling er lett å påføre, er hurtigtørrende og gir meget god vedheft til underlaget. Trestjerner Gulvmaling benyttes innendørs på treverk og betong i tørre rom. Produktet kan påføres på egnet, trykkfast, avrettningsmasse. Produktet fungerer også bra på gammel laminat og de fleste underlag.

0,75 liter
379,-
3 liter
Ikke medlem 899,- 719,-
10 liter
2 599,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
MedlemsprisNÅ fra 240,- pr. literIkke medlem 300,-

Slik maler du parkettgulv:

Parkettgulv er ofte behandlet med lakk, olje eller beis, og alt kan du male over! Først bør du vaske og maskere, etterfulgt av grunning som i stegene beskrevet over. 
 
Hvis gulvet er lakkert, trenger du bare å påføre et strøk med heftgrunning. Men hvis gulvet er oljet eller beiset må du påføre to strøk med kvist- og sperregrunning for å hindre gjennomblødning fra kvisten.
 
Deretter påfører du to strøk med en gulvmaling med pensel langs kantene og rulle med skaft på resten av gulvet. Husk å påfør malingen i samme retning som gulvet ligger.