Hvordan male gulvet?

Malte gulv skaper stor forandring i et rom og kan være nettopp det du trenger for å skape den stemningen du ønsker, og det er gjort på kun en helg!

Male gulv - Gjør det selv

Matt eller blanke gulv?

Velger du å male gulvet kan du velge mellom tre glansgrader. Et glanset gulv vil gi en eksklusiv følelse, mens en matt finish gir et dempet og elegant uttrykk. Ved å kombinere et matt gulv og blanke detaljer gir du rommet et livlig og lekent preg.

Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren.

Vask gulvet

Start med å støvsuge gulvet slik at du får vekk de værste hybelkaninene. Deretter kan du finne frem mopp, mikrofiberklut og egnet såpemiddel. Sørg for at gulvet er tørt før du begynner å male.

Hvordan vaske gulv - Gjør det selv

Male laminatgulv

Det kan være lurt å male gulvlistene samtidig som du maler gulvet. Mange liker å velge samme farge, men forskjellig glans på list og gulv. Hvis det er behov pusser du listene for gammel maling, det gir mer feste før ny påføring. For å få ekstra god heft til malingen anbefaler vi at du matter lett ned underlaget med et fint pusspapir, for eksempel med korning 160, også påfører du Baron Heftgrunning både på list og gulv. Om du ikke ønsker å male listene dekker du alle lister med maskeringstape eller løft ut listen for å komme nærmest mulig kanten med maling. 

Påføring

Et godt tips er å starte med en pensel langs listene for å skape en slags ramme i rommet. Deretter kan du bruke en fin rulle sammen med et forlengerskaft. Gulvmaling er som regel litt tynn så den flyter godt ut, husk å dypp rullen ofte slik at du ikke "tørr"ruller, dette er slik skjolder oppstår. Mal første strøk med Trestjerner Gulvmaling eller en annen type gulvmaling. Etter påføring av første strøk trenger gulvmaling tid til å tørke. Overflaten må være helt tørr før du tar andre strøk. 

Male tregulv

Tregulv eller heltre gulv finner man ofte i litt eldre boliger. Mange tregulv er lakkerte, men du behøver ikke pusse det ned, vask godt først og påfør ett strøk med Baron Heftgrunning før du maler. Hvis det er ubehandlet tregulv anbefaler vi at du vasker først og påfører to strøk med en sperregrunning før du maler. Puss med et fint pussepapir (K180) mellom strøk for å få vekk fiberreisning fra treet.

Male parkettgulv

Parkettgulv er ofte behandlet med lakk, olje eller beis, og alt kan du male over! Først bør du vaske og maskere, etterfulgt av grunning. Hvis det er lakkert trenger du bare å påføre et strøk med heftgrunning. Men hvis gulvet er oljet eller beiset må du påføre to strøk med kvist- og sperregrunning for å hindre gjennomblødning fra kvisten. Deretter påfører du to strøk med en gulvmaling. Husk å påfør malingen i samme retning som gulvet ligger.
male parkettgulv fargerike