varme farger stue

Brunfarger

Vi har et stort spekter av ulike brunfarger du kan skape lune og varme kombinasjoner med.

Brunfarger til soverom

Myriade FR1944 er en populær farge fra Fargerike, og passer perfekt til å lage en rolig stemning på soverommet. Fargen fremstår som elegant og avslappet, med nesten et asiatisk preg over seg. Perfekt til brunt tre og svarte interiørdetaljer. 

Les også: Inspirerende farger til soverom

På bildet: Teppe Nambi fra InHouse. Lampefot og skjerm fra Light&Living. Hodegavl IKEA med tekstil Estoril Sand fra Prestigious Textile.  Pute Bellano fra Rebell. Sengetøy Chester fra Halvor Bakke/NorviGroup. Hvit stol fra Jakobsdals. Alt hos Fargerike.

Brunt soverom farge

Brunfarger til gang

Fargen Meander FR1945 er rolig, lekker og med et hint av elvens bukter tar denne brune tonen et sikkert og trygt grep om rommet. De lysere brunfargene mot grå har lenge vært et populært valg, og gir et tidløs utrykk. De brune tonene gjør seg ekstra godt i et moderne hjem med store vindusflater. 

På bildet: Malt møbel i Karnapp FR2255. Teppe Nambi fra Inhouse.

Meander brun farge gang

Grålige brunfarger

Ønsker du å bruke jordnære farger, men uten at utrykket blir for mørkt, er fargen Fungi FR1071 et godt valg. Denne brunfargen er smart og sofistikert, gir rommet varme og et elegant preg. Kombiner gjerne med lys eik, naturmaterialer og detaljer i hvit for å lysne utrykket. Perfekt som et bakteppe i flere ulike rom i hjemmet. 

Fungi grå brun farge

Brunfarger til stue

Jotun sin 10965 Hipster Brown er en lun og brun mellomtone. Sammenlignet med 1928 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh, vil man se at den er hakket mørkere, men også noe mer gyllen i uttrykket. Perfekt til å skap en lun stue med et litt mystisk utrykk, uten å bli for mørk. Kombiner gjerne med detaljer i hvit, møbler i eik, lyse tekstiler og interiørdetaljer i dyp blå

Foto: Jotun A/s

Hipster Brown brun stue

Brun fargetrend

Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt. Den brune fargetrenden er veldig tydelig, og i 2024 har Fargerike kåret brunfargen Ønsketegn FR2406 som Årets Farge. En sofistikert brunfarge som gir spennende og tidsriktige rom.

På bildet: Bord malt i Gåtefull FR2405. Vindu og list Gåtefull FR2405. Hvit vegg Rispapir FR2401. Vase og fat fra Jakobsdals.

Ønsketegn Rispapir farge spisestue

Mørke brunfarger

Gåtefull FR2405 ble lansert som fargenyhet sammen med Årets Farge 2024. En mørk brunfarge med en egen rødlig glans - akkurat som kastanjenøtter. Mørke og dype brunfarger som denne blir ekstra vakker når den settes sammen med delikate lyse tekstiler og interiør av naturlig treverk.

På bildet: Lampefot og skjerm fra Ellos. Pute Bellano fra Rebell/Norvigroup og brett Norvigroup.

Mørke brunfarger

Varm brunfarge

Kan en farge ha sin egen lukt? Lukk øynene og se for deg enten nylagde karameller eller et kryddermarked i Østen. Fargenyheten Karamellduft FR2402 pirrer øyet slik som karamell og krydder pirrer vår luktesans. Perfekt som en bakgrunn til juveltoner eller i et rom med svarte og røde detaljer på interiøret.

På bildet: Benken er laget av bambus som er beistet med Osmo 3115 Lys grå dekorvoks. Puter fra Norvigroup, Pagunette og Jakobsdals. Gardin Cristo fra Pagunette.

Varm brunfarge

Temperamentsfull brunfarge

Venezia FR1382 er en krydret og temperamentsfull farge som gir rommet et lidenskapelig preg. Et godt tips er at bruntoner er enkelt å kombinere med tidligere malte lister og karmer i hvittoner som Bomull eller Egghvit.

Hvis du har ferdigmalte lister eller bare ønsker å pusse opp fargen på veggen, kan du trygt velge en brun maling. 

Varme farger