Hvordan male lister

Listene gjør mye for helhetsinntrykket av et rom. Forny listene dine med maling og samtidig gi rommet et nytt uttrykk. Vi viser deg hvordan du enkelt maler lister, ente det er nye lister du skal behandle og fargesette, eller du trenger å friske opp lister du allerede har.

Sånn maler du lister - Steg for steg

Steg 1: Forarbeid

Dekk til gulvet eller andre områder som skal skjermes. Masker med maskeringstape rundt de flatene som skal males. Være nøye når du maskerer og velg riktig maskeringstape for innvendig bruk.

Deretter er det viktig å rengjøre listene ordentlig. TIPS! For effektiv rengjøring før maling, bruk gjerne Jordan Malingsklar.

Når listene er tørre, kan du skrape vekk løs maling før du pusser over med slipepapir.

Steg 2: Grunnarbeid

Bruk kvist og sperregrunn på bart treverk for å lage god heft for malingen. For lister som er behandlet fra før, anbefales grunning. For å oppnå et pent sluttresultat, er påføring av grunning svært viktig.

Er det hull eller andre ujevnheter i listene kan de repareres ved hjelp av litt sparkel. Når du har sparklet ferdig, pusser du over med slipepapir for å få en jevn overflate. Til slutt tørker du igjen over med en tørr klut.

Steg 3: Male lister

For at malingen skal få god dekkevne og best holdbarhet bør du male minst to strøk.

TIPS! Start et stykke inn på listen, da unngår du at malingen samler seg opp og begynner å renne. Unngå å starte malingsstrøket i hjørner, hvor det er vanskelig å dra malingen pent utover.

Mellom malingsstrøkene anbefaler vi at du sliper lett med et fint sandpapir. Slik kan du fjerne støv som kan ha festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling.