Masking tape art

Slik lager du mønster på vegg og møbler med maskeringstape og maling.

Video

Tilfør farger i spennende former på dine vegger med litt maling og maskeringstape. Dette er et enkelt prosjekt som er raskt å gjennomføre, men som vil gi stor forvandling. Syns du det kan være skummelt å male hele rommet eller en hel vegg for å tilføre farge til rommet, kan det være fint å starte med dette prosjektet. Og skulle du angre, er det selvfølgelig bare å male over på 1-2-3

Trekanter, sirkler og ikke minst bue malt på vegg er en stadig økende trend. Slike former malt rett på veggen gjør seg spesielt godt bak større møbler som et skrivebord, skap, skjenk eller sofa. Vi viser deg hvordan du taper og maler mønster på veggen som en proff. 

Dette trenger du: 

 • Maskeringstape for innendørs bruk
 • Blyant
 • Hyssing
 • Kniv med bryteblad
 • Jordan Malingsklar for vask
 • Baronesse Matt
 • Malerruller i ulike størrelser
 • Malerullkar + innlegg

Kjekt å ha tilgjengelig: 

 • Magnetmaling
 • Tavlemaling
 • Wipes

Steg 1 - Maskering av vegg

Mål opp hvor på veggen du ønsker å male. Merk med en blyantstrek. For å lage buede linjer har vi valgt å både tegne etter en rund form og å bruke tråd med blyant. Du kan lage din egen passer med tråd og blyant for å skape fine buede former. 

Mål diameter på ønsket bue eller sirkel, og mål opp hvor mye hyssing du trenger. Knyt hyssing til en blyant og fest endetråden i sentrum. Dra blyant stramt etter radius for perfekt buede linjer, av samme prinsipp som ved en vanlig passer. 

Nå kan du starte med å tape. Bruk en maskeringstape som er egnet på det underlaget du skal male på. Til dette prosjektet med slette gipsvegger brukte vi Tesa Maskeringstape Precision Gul 25 mm x 25 m, som gir ekstra skarpe kanter. Da vil du se blyantstreken igjennom tapen, når du skal skjære til. Husk å maskere gulvlister eller tak om ditt mønster når tak eller gulv. 

Før-bilde
Veggene er malt i FR1422 Lun Greige, og er klare til å fargesettes med mønster.
Tegne opp
Tegn opp med blyant og hyssing for å lage sirkel eller bue.
Maskeringtape
Fest maskeringstape over blyantstreken slik at du kan skjære over tapen i neste steg.

Steg 2 - Vask overflaten som skal males

Det er viktig å rengjøre området som skal males før du setter i gang. For et effektivt og rent resultat anbefaler vi Jordan Malingsklar, engangskluter du kan feste på mopp eller vaske med for hånd. Den rene overflaten sikrer god vedheft, og overflaten kan males umiddelbart etter vask.

Tips! Mal bunnfargen over maskeringstapen. Etter at du har maskert kan det være lurt å male med samme farge som veggen i overlapp på maskeringstapen med en pensel. Dette sikrer at den nye fargen du skal male med ikke "blør" under tapen.

Steg 3 - Skjær til maskeringstape

For å lage sirkel og bue på veggen, har vi skjært ut maskeringstape for å få pene buede linjer å male etter. Bruk en kniv, og skjær lett over tapen mens du følger blyantstreken du har tegnet opp. Du trenger ikke presse hardt på tapen med kniven for å skjære, da den enkelt lar seg beskjære uten at du lager merker i veggen. 

Dra av tapen du har skåret til, slik at det danner seg rette fine linjer på innsiden av området du skal male. 

 

 

Steg 4 - Tid for maling

Når maskeringstapen er på plass og overflaten som skal males er vasket, kan du sette i gang med å male. Til dette prosjektet har vi brukt malerrulle og malt med Baronesse Matt. Malingen er overmalbar etter 3 timer, og gir en vaskbar og ripefast overflate. Med matt maling blir det mindre gjenskinn, og et lunere, mykere uttrykk. Mal to strøk maling for å få et flott sluttresultat.

Prøv deg frem med fargesterke nyanser. Vi har valgt å male kontoret med FR2161 Ekvator som oppleves både energisk og varm. Til kontoret tilførte vi også en sirkel med magnetmaling og tavlemaling i fargen FR2163 Vakker Natt. Da fungerer sirkelen som en oppslagstavle over skrivebordet som både er magnetisk og kan skrives på med kritt. Maler du med magnetmaling alene, er to strøk nok. Men om du skal male med tavlemaling over er det nødvendig med tre strøk magnetmaling og to strøk tavlemaling.

I stuerommet malte vi en bue i fargen FR1920 Ekte Oker. Denne gule fargen er leken og spenstig. Den passer veldig godt til å sprite opp nøytrale hvit/grå/beige på vegg og interiører. Veggene til dette prosjektet er malt i FR1422 Lun Greige

Dra av tape
Dra av tapen som er skåret til for en pen buet linje.
Male
Når tapen er på plass kan du male på oppmerket område. Her har vi malt med magnetmaling, og maler over med tavlemaling.
Dra av tape
Dra av maskeringstapen med en gang du er ferdig med å male.

Steg 5 - Fjern maskeringstape

Fjern maskeringstapen med en gang du er ferdig med å male. Hvis du venter for lenge med å fjerne tapen, risikerer du både å rive med deg malingflak, og kan oppleve problemer med å få av tape og limrester fra underlaget. Fjern langsomt tapen mens malingen fremdeles er fuktig, og dra tapen i retning mot gulvet for å få fine rette kanter. 

Alanor Magnetmaling

Alanor Magnetmaling

Mørk grå, vannbasert akryl magnetmaling. Inneholder stor andel jernpartikler for ekstra god effekt. Luktsvak. Kan overmales i ønskede farger med de fleste vanlige veggmalinger, tavlemaling etc. Kan påføres tapet, glassfiberstrie, spon- eller gipsplater. Vi anbefaler bruk av neodymium magneter.

0,5 liter
679,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
1 358,- pr. liter
Butinox Interiør Tavlemaling

Butinox Interiør Tavlemaling

Butinox Interiør Tavlemaling er en allergivennlig tavlemaling som kan brekkes i flere farger. Tavlemalingen gi en slitesterk overflate som er lett å skrive på.

0,75 liter
549,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
732,- pr. liter