Blåfarger ton-i-ton

Ton-i-ton

Farger som går ton-i-ton tar utgangspunkt i én enkelt farge på fargesirkelen og bruker toner av denne i varierende fargenyanser.

Lilla farger

En slik lek med én enkelt farge er veldig effektfull. Innreder du et rom med ton-i-ton, så får rommet et sofistikert uttrykk og en rolig atmosfære det er godt å være i. Resultatet blir best om man benytter hele spekteret av fargen, fra det helt mørke til det lyseste lyse, så skaper du en nydelig helhet og gir rommet dybde.
Lilla farger ton-i-ton

Brunfarger

Et vakkert stilleben som henter igjen fargene fra veggen som er malt i Café FR2240, tilfører rommet personlighet og varme. Her har alle fargene en varme som binder de sammen. (Pute er sydd av silkevelour fra Green Apple, og stolen er fra Sol & Luna).

Brunfarger

Harmoni

Maler man samme nyanser på vegger, lister, dører eller møbler, vil rommet virke både større og mer harmonisk. Det er også spennende å leke med forskjellige matthetsgrader på malingen. Glansen på malingen vil påvirke fargen. Med en blank maling vil fargen oppleves som litt dypere og mørkere, enn med en mattere maling. Hvis du ser inn i et annet rom er det trygt å velge en farge i samme familie som gir en behagelig overgang.

Lyse farger i stue

Grønnfarger

Bruker man ton-i-ton riktig, kan det bli veldig behagelig og vakkert. Vi anbefaler alltid å gå «all in». Det vil si at man bruker hele spekteret av en farge, fra det helt mørke til det lyseste lyse. Bare se hvor lekker det blir med denne veggfargen i Lys Oliven FR1810, sammen med mørkere detaljer i interiøret. Å blande blanke og matte overflater løfter også interiøret.

Grønnfarger ton-i-ton

Farger i interiøret

Fargetonen du velger som et utgangspunkt i ditt rom kan varieres i det uendelige, og resultatet blir en fantastisk helhet. Har du en lekker gardin, pute eller et maleri som har farger du liker ? Du kan ta utgangspunkt i alle deler av interiøret i hjemmet og dra fargene ut på andre flater.
Fargerikes Myke Nyanser
Grønne farger til stue

Gamle skatter

Nok en rolig fargekombinasjon ved bruk av ton-i-ton. Bordet er fra Light & Living, og det passer like fint til veggfargen Zanzibar FR1091. Let etter gamle skatter i skapene, kanskje du oppdager noen bortgjemte fargenyanser du kan bruke i interiøret.

Blåfarge til stue

Fargesirkel

Her ser du tre eksempler på farger som går ton-i-ton.
Fargesirkel ton-i-ton