gulv til rom

Gulv til rom

Det finnes mange ulike typer gulv som kan brukes i forskjellige rom i huset. Når du skal velge nytt gulv, tenk på hva du selv liker aller best og hvilke behov gulvet må dekke.

Trendene innen gulv skifter ikke like ofte som farger og interiørdetaljer, men de siste årene har vi sett en utvikling mot modigere valg også innen gulv. Gulvet er rommets viktigste flate, og påvirker fargene på veggen og opplevelsen av møbler og interiør. Du bør derfor tenke på hele rommet når du skal velge gulv.

Egenskaper

Se på de behovene som er viktig for deg når du skal velge gulv. Er det farger, design og mønster eller må gulvet være slitesterkt og holdbart? Liker du å gå barbeint og kjenne varmen fra gulvet under føttene? Da må du huske å finne et gulv som tåler gulvvarme. Eller er spillet i treverket, det naturlige mønster og treverket i gulvbordene viktige, kan parkett være det beste alternativet. Har du barn i huset eller dyr som tasser rundt, vil det være fornuftig å velge et hardført gulv som demper lyder, tåler vann og som ikke får hakk og riper. Husk å finne hvilket behov som gulvet skal dekke før du starter prosessen med å finne riktig gulvtype.

gulvbord

Sjekkliste - Hvordan velge gulv

Det er lurt å se på egenskaper og hvilke krav du selv burde få dekket når du skal velge gulv. Her kan du følge vår sjekkliste:

1. Bruksområde: I hvilket rom skal gulvet legges?

2. Slitestyrke: Hva slags slitasje skal gulvet tåle? Eks.: barn, hund, vann?

3. Montering: Er gulvet lett å legge? Eks.: Klikksystem

4. Gulvvarme: Er materialet egnet i kombinasjon med gulvvarme?

5. Vedlikehold: Hvor mye vedlikehold krever gulvtypen?

gulvtyper

Kjøkken

Dette rommet krever ofte et gulv som er slitesterkt og tåler vann og annet søl. Vi anbefaler derfor å velge et slitesterkt laminat- eller klikkvinylgulv som tåler en av husets midtpunkt med mye aktivitet. Her kan du leke, søle og gå inn med sko uten å bekymre deg for riper eller hakk. Det perfekte gulv for en småbarnsfamilie, hvor aktivitetsnivået er høyt og det er mye som skal utforskes. Med klikksystemet kan du legge det selv, og det har enorme muligheter med utseende og finish.

gulv til kjøkken

Soverom

I dette rommet er alt lov, her kan du leke deg med farger, design eller teppe om du ønsker. Et rom som ikke krever for mye av gulvet, i form av slitasjemotstand og høye bruksbehov. Flere velger et gulv som har høy gangkomfort og varme for kalde føtter. Tips: Kork gir deg et overlegent gulv med høy gangkomfort, meget god støyreduksjon og varmeisolasjon.

teppe soverom

Barnerom

Et rom hvor barna skal kunne leke og hygge seg, gjerne uten bekymring fra foreldre om riper og slitasje på gulvet. Vi anbefaler derfor å se på laminat, vinylbelegg, kork eller klikkvinyl. Tips: Korkens eksklusive egenskaper bidrar til et renere inneklima, og fremstår som et av de beste økologiske valgene du kan ta. Tenk holdbart og slitesterkt når du velger gulv til barnerom.

gulv barnerom