Månedens gulvtilbud

I september er månedens gulv fra Fargerike - laminatgulvet Impressive Ultra. Utrolig slitesterke og vakre gulv!

wise korkgulv trebord

Quick-Step Impressive Ultra er en kolleksjon slitesterke laminatgulv som ser og føles eksepsjonelt naturlige. Og ikke nok med det: takket være et unikt HydroSeal-belegg er laminatgulvene i kolleksjonen Impressive Ultra ikke bare vakre, de er også de mest vannbestandige laminatgulvene som noensinne er produsert.

Velg et gulv som tåler vann

Si farvel til fuktproblemer ved å gå for et vannbestandig gulv. Ikke bare ser disse gulvene flotte og naturlige ut, det er også 100 % fuktighetsbestandige, noe som gjør det enklere enn noen gang å rengjøre dem.

Ripefast

Impressive Ultra kommer med Scratch Guard-teknologi, og det vil si at gulvet har opptil ti ganger bedre ripebestandighet enn gulv som ikke har Scratch Guard. Disse gulvene kan derfor trygt anbefalt for småbarnsfamilier eller de som har kjæledyr.

Fargesatt fas

Mange tenker nok på laminat som noe som ser uekte ut, men de siste årene har det skjedd mye i laminatverden. Slitestyrken har alltid vært bra, men nå følger overflatedesignet også etter. På 1-stavs gulv er det som regel en fas mellom hver planke, på Quick-Step sine laminatgulv er denne fasen innsatt med farge. Dette gjør at gulves oppleves enda mer naturlig og realistisk.

Hvordan legge laminat

Når du har bestemt deg for et laminatgulv, når kvalitet og utseende er en perfekt match, da må du sjekke hvilke krav som stilles for en perfekt installasjon. Laminatgulvene du får kjøpt hos Fargerike har meget enkel installasjon og skal legges flytende.

1. Det aller første du gjør er å sjekke luftfuktigheten i rommet der gulvet skal legges! Anbefalt luftfuktighet er ikke under 35 % og ikke over 60 % før materialer tas inn i rommet.

2. Det nye gulvet må akklimatiseres før legging. Plasser pakkene uåpnet, godt ut fra veggen, i rommet det skal legges, med en temperatur på mellom 18 og 230C. Om sommeren må gulvet ligge i minst 48 timer.

3. Før du setter i gang å legge laminatgulvet er det også viktig å sjekke underlaget! Underlagets planhet skal være +-3 mm på et 2 meters strekke. Ujevnheter i undergulv kan utbedres ved sparkling. Riktig bruk av underlag er en meget viktig del av et vellykket resultat. Er det betonggulv, eller gulv med varme, skal du alltid bruke underlag med fuktsperre! Ellers trenger du ikke fuktsperre i underlaget. Fargerike  har et godt utvalg av underlag i sortimentet, både med og uten fuktsperre. Med våre UltraPro underlag vil du oppleve mer komfort i gulvet ditt. Samt at det demper lyd i rommet du er i og rommet under og du vil få mer glede av gulvet.

4. Pakkene med laminat skal ligge i rommet minimum 48 timer med en romtemperatur på 18-220c før det legges, dette for å akklimatisere seg før montering.

5. Kontroller at du har riktig verktøy for jobben FØR du begynner! Du trenger en kapp- og gjærsag eller en god håndsag og avstandsklosser, en gummihammer kan også være lurt å ha for hånden.

6. Husk at avstanden gulvet skal ha til vegg når det legges flytende må være 8-10 mm. Gulvet må ikke låses av faste installasjoner som for eksempel kjøkkeninnredning eller kjøkkenøy! Hvis du skal innstallere kjøkkenøy må denne plasseres direkte på undergulvet. Gulvet legges rundt, med en ekspansjonsfuge mot kjøkkenøyen, for at gulvet skal kunne fortsette å flyte. De fleste av våre gulv kan også hellimes, noe som gjør at kjøkkenøyen kan installeres rett på gulvet. 

7. Unngå å dekke til laminatgulvet med store tepper eller lignede hvis du har gulvvarme. Temperaturen kan bli veldig høy under et tykt teppe noe som kan føre til at laminaten sprekker. Gulvets overflatetemperatur skal ikke overstige 26 °C. Følg alltid monteringsanvisningen fra produsenten av gulvet. Laminat skal ikke legges i våtrom.

Rengjøring og vedlikehold

Gulvene krever ingen annen type vedlikehold enn vanlig rengjøring. Tørrmopp eller støvsuger anbefales. Hvis gulvet begynner å bli skittent, vaskes det forsiktig med en godt oppvridd klut. Bruk bare rent vann eller et pH-nøytralt rengjøringsmiddel for gulv.

Søles det f.eks. mat, vann eller andre drikkevarer må dette fjernes omgående slik at gulvet blir helt tørt igjen.

Selv om laminat tåler mye, anbefaler vi likevel å sette filtputer under møbelben, myke gummihjul på kontorstoler og å legge dørmatter ved inngangsdører.

Tilbehør