Månedens gulvtilbud

I hele april er det tilbud på Heritage parkett, et av våre mest uttrykksfulle gulv. En livlig enstavsparkett, med hardvoksoljet overflate.

Heritage Takett

Liker du at gulvet utvikler sjel og vokser i takt med både deg og huset? Parkett er gulvet som eldes med verdighet. Heritage fra Tarkett har naturlige detaljer som gir gulvet en følelse av hundreårig patina, og hver planke er unik. 

Karakteristiske kvistmerker

Heritage er laget av eksklusivt trevirke, spesielt utvalgt på grunn av livlige variasjoner og karakteristiske kvistmerker. Her får du et gulv med rustikt utseende med store kvist, barklommer, fargevariasjoner og sprekker som er skapt av naturen selv. 

For ikke lenge siden ble de mest rustikke delene av tømmeret sortert bort, men nå er det større etterspørsel etter dette treverket enn på lenge. Dette gulvet hyller de flotte variasjonene i treverket, og de rustikke  elementene i gulvet hvor hver planke er unik. Parkettgulvet Heritage har ekstra lange bord, som gir et eksklusiv utrykk.

Hardvoksoljet overflate

Med hardvokset overflate slipper du å bekymre deg for at parketten blir skadet. Hardvoksoljet gulv er motstandsdyktig mot alle typer flekker og søl som skosåler, kaffe eller rødvin.

Den dypbørstede overflaten til Heritage er behandlet med hardvoksolje som gjør det rustikke preget enda sterkere. Heritage er overflatebehandlet med Proteco hardvoksolje ved produksjon. 

Heritage Lime Stone
På bildet: Heritage Lime Stone Eik - Naturlige detaljer gir gulvet en følelse av hundreårig patina.

På hardvoksede gulv som legges nytt, skal det behandles med en vedlikeholdsvoks eller olje før du tar gulvet i bruk. Vi anbefaler at du bruker pleieoljen fra Woca til dette gulvet. Dette gjør at gulvet blir lettere å holde rent, og gulvet vil holde seg pent mye lenger før du må behandle det på nytt.

Videre anbefaler vi at du vokser gulvet på nytt etter 3 til 5 år. Hardvoksolje kan også brukes for å reparere riper eller "sår" som oppstår på gulvet ved bruk over tid. 

Rengjøring og vedlikehold

Parkett er gulv av ekte treverk og trenger dermed omtanke. Gulvet krever at du er villig til å vedlikeholde gulvet for at det skal holde seg fint år etter år. Det er viktig at du rengjør det med riktige produkter og at du oljer/vokser det til rett tid.

Til parkettgulvet Heritage anbefaler vi å rengjøre med Woca Oljesåpe. Denne rengjør parketten skånsomt, bevarer treets glød og naturlige nyanser. Med dette produktet tilfører du også treet olje som danner en matt og beskyttende oljefilm på tregulvets overflate.

Enkel montering med klikksystem

Heritage kan du enkelt legge selv i ditt hjem med 2-lock klikksystem. Her er det en plastlås i kortenden. Et klikksystem som er raskt og enkelt å legge for alle. Husk at du alltid skal lese monteringsanvisning som følger med ditt gulv. 

Herritage parkett kan kombineres med gulvvarme, både elektrisk og vannbåren varme. Maks temperatur er 27°C. Dette bidrar til at gulvet føles ekstra mykt og varmt for føttene å gå på. Perfekt til stuerom, soverom eller på hytta. 

Forleng levetiden på gulvet med riktig underlag

Det er viktig med grundig forarbeid for at gulvet skal få en rett overflate, her kan du bruke gulvunderlag for å jevne ut. Riktig valg av underlag er avgjørende for et godt sluttresultat, og vi anbefaler at du bruker vårt beste underlag UltraPro Silent i kombinasjon med dette gulvet. Dette gulvunderlaget reduserer trinn- og trommelyd. Trommelyden er lyden i eget rom, mens trinnlyd er den lyden som går mellom etasjer.

Husk også at avstand fra gulv til vegg må være 8-10 mm. Gulvet må ikke låses av faste installasjoner som for eksempel kjøkkeninnredning eller kjøkkenøy. Parketten skal ligge i rommet minimum 2 døgn med en rom-temperatur på 18-22°C før det legges. Dette er for å akklimatisere gulvet før det monteres.

Sørg for at du har riktig verktøy til jobben du skal gjøre. Du trenger slagkloss/hammer, kniv, målestokk, håndsag/stikksag og avstandsklosser.

Velg matchende fotlister

Velg lister i samme uttrykk som parketten, dette gir et pent og helhetlig resultat. Fotlister som matcher gulvet gir inntrykk av at gulvet blir «dratt opp» på veggen. Det får rommet til å se større ut.