Mørk rød stue

Farger til stue

Stuen er det viktigste oppholdsrommet og skal dekke forskjellige behov, noe som kan gjøre det utfordrende å innrede. Fargene i stuen gjør noe med deg. Vi gir deg forskjellige farge tips og stiler.

Tenk over hvilket uttrykk og stil du ønsker at stuen skal ha før du bestemmer deg for fargepalett og materialer. Tenk kontraster som ru og glatt, grovt og fint, silke og ull, eller lyst og mørkt. Ønsker du å fremheve en vegg, mal en kontrastfarge eller legg på en spennende tapet. Bruk gjerne mønster som kan virke lunere enn ensfargede flater. 

Økologisk grønn

Økologisk Grønn går inn i den nordiske stilen med fokus på natur og den grønne bølgen. Det er dempet og mykt og stilen passer like godt på hytta som i leiligheten i byen. Stilen er nordisk og naturlig – et symptom på tiden vi lever i. Bærekraft og bekvemmelighet står i fokus. Livsstil går hånd-i-hånd med interiør og det vi omgir oss med, og hvor mange ønsker seg noe annet enn dekadanse og eleganse.

Grønt Glass
Grønt Glass FR1456
Baronesse Matt
Baronesse Matt
Grønn stue

Terracotta

Rødbrune nyanser er i vinden og finnes i mange hjem denne våren. Fargen gir en rustikk stil, varme og skaper trygge omgivelser. Du kan påvirke fargen ved å velge ulik matthet, eller kulørtheten i fargen eller interiøret du velger. Fargen på denne veggen er Terracotta.

Terracotta
Terracotta FR1413
Terracotta farge i stua

Greige

Greige gir et varmere uttrykk enn grått men kjøligere enn beige. Kort forklart har den de beste egenskapene til både grått og beige og er den perfekte bakgrunnsfargen til et lunt hjem. Greige er rett og slett det beste fra to verdener; du får de sofistikerte og elegante egenskapene til grått, uten at det blir depressivt.

Greige
Greige FR1424
Beige stue med blå sofa

Mørk greige

Skap greige glamour eller gå for et mykere uttrykk ved å male lister i samme farge som veggen men i en annen glansgrad. Med greige har du med andre ord mange muligheter!

Mørk greige
Mørk greige FR1133
Mørk greige stue

Lys beige

Nøytrale nyanser passer alltid inn i din stue, kombiner gjerne med andre energiske farger som gir rommet en lystbetont stemning. Hvilke farger som fungerer best avhenger av undertonen i den beige nyansen. Den kan være rød, blå, gul, grønn eller en kombinasjon av flere farger. Velg farger som skaper varme, og som uttrykker din personlighet.

Lys beige stue

Duse farger

Denne duse og søte lavendelfargen gir et herskapelig preg på stuen. Kombiner fargen med antikkmøbler sammen med interiørartikler i gull og kobber. Sammen med fargen Støvete Lavendel kan du bruke andre duse nyanser i tekstiler, puter eller gardiner.

Støvete Lavendel
Støvete Lavendel FR1302
Dus lille stue

Lyseblå

For at grå vegger skal bli sofistikerte, elegante og nøytrale, trenger de å omgi seg med andre farger. Tenk hvilke farger som gjør deg glad og kan være med på å skape det uttrykket du ønsker. Skal det være elegant, rampete, retro, minimalistisk, maskulint eller feminint? Duse farger er mye brukt i norske hjem og gir en rolig atmosfære, kombinert med mørkegrønne interiørartikler. Dette skaper en lekker balanse og løfter frem fargene. Fargen på veggen er Duck Egg Blue.

Duck Egg Blue
Duck Egg Blue FR1111
Lyseblå stue med grønn stol

Mørk grønn

Det lyse, hvitpigmenterte parkettgulvet Liåsen i fargen grå eik, passer perfekt til sterke, klare farger som Beatle på veggen. En spennende kontrast som gir rommet en moderne atmosfære og gjør det lett og luftig.

Beatle
Beatle FR1461
Liåsen Grå Eik
Liåsen Grå Eik
Mørk grønn stue

Mørkeblå

Vil du skape en stue inspirert av fargene fra blåfjell og den blå timen? Denne fargen er lekker med et lyst teppe eller gulv som lysner hele rommet med den mørke blåfargen på veggen. Bruk lyse interiørartikler i sofa, på lampen eller et rustikt trebord. Fargen som er brukt på veggen er Blåfjell.

Blåfjell
Blåfjell FR1168
Mørkeblå stue