Grønt kjøkken

Farger til kjøkken

Kjøkkenet er i mange hjem husets hjerte, her legger vi til rette for god mat og sosialt samvær. Hva med å være litt vågal og prøve seg på noen spreke farger?

Lyst kjøkken

Den bleke grønne fargen er som under bladet på en timiankvist som gir det hele et preg av nostalgi, sammen med de rene skurte gulvene hvor en hjemmelaget fillerye hviler. Den lekre fargen Ikaria FR1031 fremhever dørenes mønster, og blanke overflater i fliser og tak gir materialene en spenning.

Ikaria
Ikaria FR1031
Baronesse Matt
Baronesse Matt
Lyst grønt kjøkken

Det blå kjøkkenet

Ludvig Karsten malte et av våre mest kjente motiver: «Det blå kjøkken». Kjøkkenet har lenge vært blått, fra gammelt av hadde blåfargen litt arsenikk i seg, og hindret derfor fluene å surre rundt maten. Vi velger derfor en ny og moderne variant av det gamle tradisjonelle blå kjøkkenet i innredningen, men fargene og assosiasjonene er der ennå - med den dype blå bunnklangen.

Blåfjord
Blåfjord FR1374
Blått kjøkken

Grønne kjøkkenskap

Rommet der livet leves i hverdagene. En farge som passer til den første kaffekoppen om morgenen, til minstemann som gjør lekser på kjøkkenbordet, til lukten av en etterlengtet middag og et glass vin, eller med avisen om kvelden. Ved å male vegger og kjøkkeninnredning i samme farge, skapes en ryddig helhet. Stillhet FR1466.

Stillhet
Stillhet FR1466
Grønne kjøkkenskap

Spennende kontraster

Overdimensjonerte fabrikklamper som henges opp i kjetting, bidrar til den industrielle looken, og sammen med benkeplaten i hvitt høyglans skapes en spennende kontrast mot store mørke mattlakkerte taklampene. Med et ellers så mørkt kjøkken kan det være praktisk med hvite benkeplater, da de ikke sluker så mye lys.

beige og svart kjøkken

Grått

Ønsker du farge på kjøkkenet med fortsatt vil beholde det klassiske ? Her har vi kombinert grå kjøkkenskap fra Ikea med en lys blå farge på veggen - Sukkulent FR1180. Bruk tekstiler i striper eller beige duse farger som setter lys på rommet, sammen med grønne planter. Vi har også malt om den gamle stolen i fargen Heksetimen FR1143.

Heksetimen
Heksetimen FR1134
Grått kjøkken med blå vegg

Rødt kjøkken

Pulsen øker i røde rom, og kan være et godt alternativ til deg som ønsker mer energi. Røde farger er ekstroverte, glade og intense og gir rommet en sterk personlighet – og er en perfekt farge til kjøkkenet. Rødt kan også være både kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg. Rødt kan være farlig og pikant, men også dempet og rolig. Fellesnevneren er at rød er en farge med sterk kraft og energi!

Cuba
Cuba FR1188
Rødt kjøkken

Moderne rødt

Skap et sosialt kjøkken med en øy hvor familie og venner kan samles. Vi har malt veggen i en moderne og klassisk rødfarge - ruststøv. Kombiner dette med hvite kjøkkenskap så fargen på veggen kommer godt frem i rommet. Det er også brukt rustikke elementer som betong laminatet på kjøkkenøya. Har du detaljer av gull eller kobber gir det en eksklusiv stil til rommet.

Ruststøv
Ruststøv FR1177
Moderne rødt og hvitt kjøkken

Gult kjøkken

Visste du at gult har en appetittvekkende effekt? Frisk sitrongul gir en sommerlig følelse i rommet og er perfekt til kjøkkenet. Dette er en utadvendt farge, den gir energi og får oss i godt humør. Detaljer i sort og brunt gir rommet karakter og ro. Overskapene på kjøkkenet er malt i fargen Sitrondrops FR1176.

Sitrondrops
Sitrondrops FR1176
Gult kjøkken

Gult og grønt

Slipp solen inn på kjøkkenet med en nydelig sart gultone som gir lysten til å lage god mat. Men ikke nok med det så drar du inspirasjon fra resten av naturen og maler kjøkkenskapene i grønnfargen furu i skogen utenfor.

Furu
Furu FR1409
Gult kjøkken med grønne skap