Kjøkkengulv med ruter i vinyl

Kjøkkengulv

Leter du etter et perfekt kjøkkengulv til ditt hjem? La deg inspirere av de ulike variantene med forskjellige egenskaper og design. Vi gir deg de beste rådene til å velge kjøkkengulv.

Vinylgulv på kjøkkenet

Vinyl på rull er noe av det tryggeste, enkleste og beste du kan velge om du ønsker deg et gulv som skal tåle mye. Med vinylgulv på kjøkkenet kan du velge og vrake i et bredt spekter av farger og mønster. Gi kjøkkenet ditt personlig preg ved å tilføre farger til gulvet, eller velg røffe mønstre som fliser og betong.

Gerbad - Damier Black & White - 3 m

Lettstelte kjøkkengulv

Våre vinylgulv er slitesterke, solide og lettstelte. Perfekt til et kjøkken med høyt aktivitetsnivå og hvor renhold er viktig. Fordi vinylgulv er et produkt som ikke trekker til seg vann og er enkelt å rengjøre, egner vinylgulv seg perfekt til kjøkkenet.

PS! I små rom kan du legge vinylbelegg enkelt selv, men til større rom anbefaler vi fagfolk. Våre eksperter i butikk hjelper deg gjerne med å finne riktig gulv og montering. 

På bildet: Vinylgulv Marble Bianco Hexagon White. Veggfarge Vinterhåp FR2279 og skap Engblomst FR2274.

Marble kjøkkengulv

Laminatgulv til kjøkken

Laminatgulv er holdbart, slitesterkt og stilig. Dagens laminatgulv kommer i alle varianter og farger. På dette gulvet kan du leke, søle og gå inn med sko uten å bekymre deg for riper eller hakk. Laminatgulv er perfekt for småbarnsfamilier hvor kjøkkenet er et samlingsted med stort aktivitetsnivå.

Laminatgulv kommer i mange tykkelser og varianter, og designet er i dag veldig naturtro mot ekte tre. Med er enkelt klikksystem kan du fint legge laminat selv til ditt nye kjøkkengulv.

Se alle laminatgulv hos Fargerike her.

På bildet: Populære Superior Advanced Summer Oak Beige. Vegg Aurora FR2164.

Laminat kjøkken

Slitesterkt kjøkkengulv

Laminat er et gulv med design for å ligne mest mulig på et naturlig tregulv. Men det er mange gode grunner til å velge laminat fremfor parkett som ditt nye kjøkkengulv. 

Laminatgulvet vil oppleves noe hardere å gå på enn parkett eller klikkvinyl, men er et type gulv som tåler mye mer. Laminatgulv kan derfor være det perfekte valget for aktive barn og voksne, og for de med kjæledyr i hjemmet.

Gulvet på bildet er Moskus 12 Fjelleik Beige, med 1-stav design som tåler harde påkjenninger. Med V-fas på 4 sider fremstår gulvet med utseende som gir følelsen av et naturlig tregulv.

Laminatgulv til kjøkken

Korkgulv til kjøkken

Kork er mykere enn tre, og korkgulv er derfor godt for både føtter, ben og rygg. Perfekt når man står lenge foran kjøkkenbenken for å bake eller lage mat. Den unike varmeisolasjonen i kork, gir også en gunstig gulvtemperatur hele året.

Kork er et naturlig materiale som kommer fra barken til korkeiktreet. Cellestrukturen i kork ligner en bikube, noe som gir korkgulvene naturlig lydisolerende egenskaper og de absorberer støt. Du får et gulv med høy gangkomfort, samt et materiale som er fornybart og mer bærekraftig enn noe annet gulv. Det er fordi kun barken fra korkeiktreet benyttes, og denne vokser ut igjen, og derfor er kork å regne som en bærekraftig råvare.

Korkgulv kjøkken

Herdet tregulv til kjøkken

Herdet tre er en helt ny type gulv som gir en solid og bestandig overflate. I produksjonen brukes det en teknologi som gir toppsjiktet en ekstrem motstandsdyktighet, altså tåler det hard belastning og det skal mye til å få merker og hakk. 

Treoverflaten har en lunhet og den behagelige varmen som ekte tre utstråler. Ønsker du deg ekte tregulv til kjøkkenet kan herdet tre være et bedre alternativ enn parkett mtp. den gode slitestyrken. Herdet tregulv er enkelt å vedlikeholde, og vil holde seg godt over lang tid med riktig vedlikehold.

På bildet: Saga Hardwood Ona Natur.

Saga herdet tregulv kjøkken

Parkett til kjøkkenet

Liker du at gulvet utvikler sjel og vokser i takt med både deg og kjøkkenet, da kan du velge parkett som kjøkkengulv. Parkett er ekte håndverk, som produseres av ekte naturmaterialer. Det er rent tre, lunt og godt, og siden ingen trær er like blir heller ingen gulv helt like. 

Det er viktig å huske på at parkett kan være sårbar mot riper, hakk og vannsøl. Derfor kreves det riktig vedlikehold. Parkett kan leve lenge, og kan slipes og fornyes flere ganger ved behov. 

Saga parkett kjøkken

Retro kjøkkengulv

Noble Eik Art Deco fra Tarkett, er en nytolkning av et klassisk nederlandsk rutemønster. Nå er mønster på gulv tilbake i trendbildet, og et slik gulv vil gi kjøkkenet ditt et personlig preg. Fargesettingen av gulvet gir en eksklusiv og moderne følelse.

Hos Fargerike finner du flere gulv med klassiske mønstre, som fiskebein og ruter. Se hele det brede sortimentet med parkett her.

Retro kjøkkengulv parkett

Lyst parkettgulv

Det å velge et lyst gulv til kjøkkenet gir deg muligheten til å leke med mørke farger på interiøret eller kjøkkenfrontene, men fortsatt få et lyst rom. Denne parketten har et klassisk utseende og har en solid overflatebehandling som gir deg et vakkert gulv i mange år fremover. Perfekt i trendy grå og sorte kjøkken, som sammen skaper en et moderne utrykk på kjøkkenet. 

Kjøkken med lyst parkettgulv

Malte kjøkkengulv

Ønsker du deg nytt kjøkkengulv på budsjett? Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren. 

Rengjør gulvet grundig med gulvrens, og mal 2-3 strøk med Trestjerner gulvmaling. Slik får du et slitesterkt gulv i din drømmefarge. Les hvordan du lykkes med gulvmalingen her.

Tips! Nyheten Trestjerner Gulvlakk Color er en matt pigmenterbar oljebasert gulvlakk for tre, parkett og laminat. Produktet gir et transparent, matt og avdempet uttrykk og kan benyttes til å lysne eller endre farge på gamle lakkerte/laminat gulv eller sette farge til nye og nedslipte gulv samtidig som overflatens nyanser og struktur bevares.

Male kjøkkengulv