hyttefarger

Hyttefarger

Mange bruker hytta som sitt andre hjem, og ønsker å tilbringe mer tid i rolige omgivelser på fjellet. Her kan du få inspirasjon til hyttefarger, både innvendig og utvendig.

Inngangsdør

Ikke vær redd for å bruke nøytrale farger på inngangsdøren, det kan løfte ytterdøren betraktelig. Du kan vise frem din personlige stil og lag et innbydende inngangsparti. Bruk gjerne farger som går i ett med naturen.

hyttefarger inngangsdør

Gang

Utnytt de naturlige materialene på hytta og fargesett treverket. For at gangen ikke skal bli for mørk, kan du velge en lys farge på dør og lister.

beisfarger gang

Stue

Er du så heldig og har en hytte med den tradisjonelle seterstilen med de røffe og lekre tømmerveggene, men usikker på hvordan du skal fornye den? Da kan du kan bruke en beisfarge på veggen som fremhever det naturlige treverket. Vi har brukt to ulike farger i denne stuen, i taket er det Skodde og veggen er beiset med Sagn.

Hytte-inspirasjon
hyttefarger beis stue

Peis

Ønsker du å fremheve peisen er det mange lekre farger du kan male den i, som gjør peisen til et møbel i stua. Her er peisen malt i en lys og nøytral farge som gir peisen en fremtredende rolle mot det mer røffe interiøret. Ønsker du en murstruktur på peisen kan du bruke Lady Minerals Kalkmaling.

hyttefarger peis

Kjøkken

Med en lys beisfarge på veggen er det en lekker kombinasjon med mørke farger på kjøkkeninnredningen. Vi har valgt å kombinere en dyp blåfarge med en Dempet sort på kjøkkenskapene. Hvis du ønsker å fornye gamle kjøkkenskap er det enkelt å male om, og bytte ut knottene, så får du raskt et nytt og lekkert kjøkken på hytta.

hyttekjøkken svart

Soverom

I dette rommet har vi kombinert to ulike beisfarger i tak og på vegg. Taket er malt med panelhvit, men veggen har en mørkere farge som trekker det naturlige i treverket mer frem. For å skape hyttestilen er ruter ofte brukt på sengetøy i rolige farger.

hyttefarger blå soverom

Barnerom

Køyesenger er en god løsning for å skape flere sengeplasser på hytter. Ønsker du å få mer farge inn på rommet kan et tips være å kombinere en beisfarge på veggen og velge en heldekkende farge på omrisset av sengen.

hyttefarger barnerom

Skapdører

Ønsker du mer farge på hytta, men ikke en heldekkende farge på veggen? Ta utgangspunktet i skapdørene på soverommet, og behold stilen med hyttefarger på vegger. Her er skapdørene malt med den lekre grønnfargen Green Leaf.

hyttefarger skapdører

Spisestue

Skap en behagelig hyttefølelse ved å ta frem det rustikke i interiøret med røffe lykter, eller lamper med industripreg.

hyttefarger spisestue