Eksklusiv bolig med utsøkte overflater

Bli med inn i en nyoppusset bolig på Stathelle, fargesatt av interiørkonsulent fra Fargerike.

Hjemme hos Fargerike
Farge- og interiørkonsulent: Jessica Flod, Fargerike C. Christoffersen i Skien
Stylist: Siv Brenne
Fotograf: Per Erik Jæger
Tekst: Gro Englund Børresen

Noen mener utseendet betyr alt. Vi er tilbøyelig til å tro at det som ligger på innsiden er vel så viktig. Men her, i denne flotte boligen på Stathelle, enes de to påstandene. Nydelige, plettfrie overflater møter gode grunnidéer, stødig planlegging og strålende gjennomførte grunnarbeider. Slik blir det når interiørkonsulent Jessica Flod samarbeider med en meget dyktig håndverker og huseier.

Drømmekunden for en interiørkonsulent må være en som har tillit til hens valg, elsker å tapetsere og er nøye med penselsstrøkene. Huseieren i Stathelle er alt dette, og resultatet er nydelige interiørvalg i plettfri utførelse.

Farger gang Fargerike

Garderobeskapene fra Ikea har fått samme farge som vegger og lister. Det skaper et helhetlig, elegant og ryddig rom. Den luksuriøse følelsen blir forsterket med det organiske mønsteret i taket. Dette rommet er malt i farge Ørkenrose FR1950. Den halvmatte malingen gir en nydelig og sofistikert glans til både rom og interiør. Ønsker du en lysere farge, er Ørkensand FR1336 også et spennende alternativ.

Den femte veggen

I det siste har farget tak trendet motebildet. Det gir myke, nydelige overganger og betydelig mer spennende rom. For en som i tillegg behersker tapetseringens edle kunst (som er mye enklere enn man tror), er taket en herlig flate å utrykke seg på med mønster og teksturer.

I villaen på Stathelle har garderoberommet fått et stilløft med en lekker geometrisk, småmønstret tapet. Det dekorerer det ellers sparsomt møblerte rommet på en snedig måte.

Farger og tapet soverom

Soveromstaket er malt i harmoni med garderoberommets toner og skaper en perfekt overgang mellom de to rommene. Resultatet er en flytende eleganse som gir sovedelen en følelse av en privat suite for to.

Jessica forteller at både mønstrede og fargede tak er blitt populært. Spesielt ved skråtak tar den tradisjonelle hvite flaten mye fokus. Hvis en skrå- og knevegg er innenfor samme fargerom, eller kanskje en mellomfarge mellom vegg og lister, blir uttrykket både hyggeligere og mer spennende. Et tips som er verdt å ta med seg til eget hjem.

Tapet soverom

Listene rundt vinduene er brunsvarte. Dermed ga det enkelt føringer til gulvlistene i soverommet, samtidig som de matchet grunnfargen i tapetet. Taklistene har fått den samme farge som taket, og resultatet er nydelig. Den lekre takviften bringer den mørke fargen fra vegger og omramming opp i den lysere takflaten og skaper en superb helhet på detaljnivå.

På gulvet i hovedsoverommet er det valgt et holdbart og lettstelt teppe i sisal-look som heter Danfloor Classic XL. Dette binder støv og svevepartikler, er lett å rengjøre og mykt å gå på. Dessuten virker det lyddempende – noe som gir god nattero. Teppet er egentlig beregnet til hardfør kontorbruk, så valget falt naturlig også i trappen mellom etasjene. Et enkelt valg med hensyn til lyddemping og renhold.

Det mønstrede tapetet setter standard og gir fargeinnspill til sengetøy og tilbehør. Nattbordet er sort og tilbaketrukket, sengetøyet lyst og innbydende. Messinglampen henter opp det gylne spillet i tapet og sengeteppe.

Farger gulv kjøkken

Den nydelige grønnfargen på kjøkkeninnredningen ble nennsomt plukket ut og sendt kjøkkenprodusenten. Den samme grønnfargen er brukt på veggene i stuen og skaper en nydelig flyt mellom rommene.

Gulvet i stuen og på kjøkkenet er av den eksklusive sorten som hellimes. Det vakre treverket i Segno Eik Old Grey fra Tarkett, byr på nydelige lys- og fargerefleksjoner gjennom dagen. Gulvet er ferdig når det er lagt, men kan godt settes inn med hardvoksolje eller lakkes for å få en tett overflate i tilfelle søl.

Ved inngangen i transportsonen, er det nedfelt en flis som tar imot sand og søle om det er behov. Husets flinke håndverker har lagt en smal metallist i messing mellom flis og gulv. Denne flotte overgangen er gjentatt over flisene ved benken. Detaljer som gir den ekstra lille følelsen av luksus og nydelig gjennomføring.

Boligen har en spennende dynamikk mellom varme og kalde farger.

– Velger man bare varme farger kan det bli litt traust, mens bare kalde toner kan fjerne noe av lunheten, forteller Jessica.

Her gløder gulv og vegger mot den kalde kjøkkenfargen og skaper nydelig samspill. Og selv om grønnfargen er kald, gir dybden og tyngden i den nok glød slik at den fremstår godt i helheten.

Farger og gulv spisestue

Også i spisestuen får alle flater fortjent oppmerksomhet. Fine overflater tåler både beundrende blikk og slepelys. De gylne messingdetaljene i lampen og gardinstangen gir et subtilt strøk av glamour mot de rustfargede møblene. De mørklakkerte stolbeinene samspiller perfekt med vindusomrammingen. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.  

Baronesse Matt

Baronesse Matt

Veggmaling av styrenakryl som gir en fantastisk matt og skjoldfri overflate selv i slepelys. Core Shell teknologi, der kjernen har høyere smeltepunkt enn skallet, sørger for at man etter 2-3 uker oppnår en meget hard, vaskbar og ripefast overflate. Baronesse Matt kan også benyttes i tak der man ønsker en vaskbar flate. Svanemerket.

1 liter
fra 199,-
3 liter
749,-
10 liter
1 899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 190,- pr. liter

Gjennom hele huset går en rød tråd. Det nydelige, taktile fibertapetet strekker seg fra flisene på kjøkkenbenken og sømløst ut i spisestuen. Gardinene har blader som gjenspeiler mønsteret i soveromstapetet, og den vakre rusttonen kjennes igjen i velurtrekket på stolene.

Farger og mønstre fremhever stilen perfekt, og selv om fargene faktisk er mange, er resultatet avdempet og harmonisk.

– Inn med farger! Farger gjør huset levende og sørger for at det ikke blir så monotont. Her er det rustfargen i stolene som skaper kontrast og lekenhet. Hadde vi valgt skarpe, røde stoler, ville det brutt flyten. Nå er det dynamikk uten at møblene er for prangende, bedyrer Jessica.

Tapet gang

I gangen får symbolene flyte og humoren spillerom. Det synes ikke på bildet, men i taket henger mengder av både blanke og rustne nøkler, og på den ene siden troner et vinskap.

Dette rommet fungerer også som bar, og tapetet er kult og lekent. Samtidig er estetikken ivaretatt. De sorte detaljene i møbler og lister, binder rommet sammen. Døren har fått en dempet farge for ikke å stå i for stor kontrast til veggen, og teppet demper trinnlyder og lager en lun velkomst.

Farger trappgang

Nydelige overflater forsterker følelsen av luksus og blir understreket av den praktfulle utsikten over fjorden. Et delikat glassrekkverk gir nødvendig skille, men slipper inn både lys og utsikt.

I trapperommet og andre etasje har veggene fått samme type tapet. En eksklusiv fibertapet fra Fargerike med nydelig tekstur. For variasjon og dynamikk har gangen i andre etasje en gyllen tone, mens underetasjen en varmere rød. Denne bringer både nøkkeltapetet i baren og den nydelige peisomramming sammen.

Muren har fått et strøk matt maling i samme fargetone som veggen, og de sorte detaljene sørger for at rommet får edge.

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt

Baronesse Flyt er en vanntynnet oljemaling til innendørs bruk på tre, panel og interiør. Produktet gir en hard, slitesterk, klebefri, elastisk overflate som er tilgjengelig med matt, silkematt eller halvblank glans. Baronesse Flyt brukes på panel, skap, innredninger, dører, vinduer, karmer, listverk eller grunnet jern innendørs.

0,75 liter
299,-
3 liter
799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 266,- pr. liter
Farger smal gang

Fargesamstemtheten løfter gangen til en visuell nytelse. Det hvite taket og mønsteret i fiskebein skaper en følelse av uendelighet bak den innerste døren, og de malte dørene gir nydelig flyt.

Eieren av huset valgte selv å sprøytelakkere dørene i en farge kalt Mohair JOTUN 1233. Denne passet perfekt sammen med det strukturelle fibertapetet, samtonet med fargesatte lister og nydelige dørhåndtak i sotet messing. En vanlig, traust gang ble dermed oppgradert til noe eksklusivt og diskret elegant, med utvalgte kunstverk som prikken over i-en.

Mørke farger stue

De mørke veggene er valgt for å fremheve utsikten. Tapetet er det samme som ellers i huset, og fargen er hentet fra kjøkkeninnredningen. Siden strukturen i fibertapetet bryter lyset på en annen måte enn malte, glatte flater, fremstår likevel tapetet som mørkere enn kjøkkenfargen. De store vinduene gjør at stuen godt tåler den mørke fargen, og resultatet er fortryllende sofistikert.

Hjemmet i Stathelle er en gavepakke for feinschmeckere. Nydelige overflater byr på glede og utsøkt finesse. Vel gjennomtenkte fargekart, tapetprøver og utvalgte stofforslag har vært en nyttig del av prosessen – og så hjelper det jo at huseieren i tillegg er en flink håndverker og glad i pene ting.

Enkelt sagt, ligger mye av hemmeligheten i fine overflater som teksturer og fargevalg. Tapet gir en lunere og flottere følelse enn malte vegger, og fargestemte dører og lister gir det lille løftet fra vanlig til wow!

Har du lyst til å tapetsere taket? Her er Jessicas tips:

  • Velg et tapet med mønster som fungerer begge veier. Det er kjedelig med biler som står på hodet eller en blomsterbukett på tørk. Evighetsmønstre, som vist i denne garderoben er perfekt, men også organiske mønstre med blomster eller generiske motiv egner seg godt.
  • Det er lettest å plukke tapetet først. Da velger du enkelt en tone fra denne som du kan bruke som grunnfarge i rommet.
  • Små mønstre skaper ryddighet, men likevel litt spenning.
    Store, bolde motiv gir en gøyal wow-effekt! Et toalett, en garderobe eller en gang er perfekte steder å tapetsere tak for nybegynnere.

Har blitt inspirert til å tapetsere et tak eller oppgradere en stuevegg er du hjertelig velkommen innom oss i Fargerike. Finn din nærmeste Fargerike-butikk i oversikten her.

Produkter fra Fargerike: 

Soverom 1: 

Tapet vegg: Jangal Walnut Wallpaper fra Designers Guild, hos Fargerike.

Farge tak: Ørkenrose FR1950

Gulv: Danfloor Classic XL

Vindu og list: Brunsvart Jotun 0734

Gardin: Luxaflex hos Fargerike

Garderobe:                                                          

Farge vegg: Ørkenrose FR1950

Gulv: Danfloor Classic XL

Malt møbel: Ørkensand FR1336

List: Ørkenrose FR1950

Fast innredning: Ørkenrose FR1950

Spisestue:                                                       

Farge vegg: Tapet fra Fargerike

Gardinstang: Luxaflex Premium messing fra Fargerike

Gardin: Maple Tree + Bellavista fra DG fra Fargerike

Kjøkken:                                     

Farge vegg: Tapet fra Fargerike

Farge tak: Klassisk Hvit Jotun 9918

Gulv: Segno Eik Old Grey fra Tarkett hos Fargerike

Vindu og dør: Brunsvart Jotun 0734

Gardinstang: Luxaflex Premium messing hos Fargerike

Gardin: Maple Tree + Bellavista fra DG hos Fargerike

Fast innredning: Fargekode - S8005-B80G

Gang:   

Farge vegg: Tapet fra Fargerike

Farge tak: Klassisk Hvit Jotun 9918

Gulv: Segno Eik Old Grey fra Tarkett hos Fargerike

Vindu: Brunsvart Jotun 0734

List og dør: Mohair Jotun 1233

Rødt rom og peis:                                              

Farge vegg: Peisen er malt med Daydream Jotun 20142, øvrig vegg med tapet fra Fargerike

Annen tapet: Chiavi Sagete fra Cole & Son 

Farge tak: Klassisk Hvit Jotun 9918

Gulv: Danfloor Classic XL

List: Brunsvart Jotun 0734

Dør: Mohair Jotun 1233

Fast innredning: Daydream Jotun 20142

Stue:              

Farge vegg: Tapet fra Fargerike

Farge tak: Klassisk Hvit Jotun 9918

Gulv: Segno Eik Old Grey fra Tarkett hos Fargerike

Vindu: Brunsvart Jotun 0734

Teppe: Fra Fargerike