Hvordan male innedør

Forny hjemmet ditt enkelt ved å male dørene inne og spraymal dørhåndtakene. Mal dørene med svart matt maling for å skape et trendy interiør.

Video

Har du lyst til å oppgradere hjemmet på en enkel måte med nye farger og moderne detaljer? Da kan det å fornye både dører og dørhåndtak være en kort vei til en enkel, men likevel stor forandring.

Gjennom å velge maling av dør og modernisering av håndtak i stedet for å kjøpe nytt, bidrar du på en god måte til det grønne skiftet. 

Slitesterk maling til dør

Du kan fint male dører med interiørmaling egnet for underlaget du skal male, som for eksempel Baronesse Flyt til tredører. 

Men for ekstra slitestyrke er det et godt tips å velge gulvmaling. På grunn av at gulvmalingen fra TreStjerner har ekstra slitestyrke, tåler den både røff bruk og fingerfett. Perfekt til dører i rom med mye aktivitet og trafikk.

TreStjerner Gulvmaling kan blandes i alle farger du måtte ønske deg. I tillegg kommer produktet i tre ulike glansgrader. Her kan du velge mellom matt, halvblank eller en blank finish.

Med hjelp av vår enkle guide og noen dagers egeninnsats har du trendy, vakre dører og håndtak på en, to, tre. Husk at godt forarbeid er viktig for å få et pent slutt resultat.

Male dør inne svart
Ferdig resultat. Sveip for å se førbilde. Foto: Trestjerner.
Male dør inne
Slik så døren ut før. Foto: Trestjerner.

Slik maler du dør

 1. Rydd plass, og dekk gulvet med dekkfilt. 
 2. Skru ut hengsler og håndtak, slik at du unngår å maskere. Du får det peneste resultatet ved å fjerne disse.
 3. Bruk gjerne malingskrakker/bukker til denne jobben. Disse får du kjøpt på forskjellige bygg- og jernvarehandler. Sørg for at døren ligger vannrett, slik at malingen kan flyte jevnt utover.
 4. Vask døren nøye. Vi anbefaler TreStjerner gulvrens, tynnet i 1:10 med vann. Bruk en god mikrofiberklut til å vaske med, og la døren tørke før du fortsetter. 
 5. Matt ned flatene med pussepapir, med grovhet 150-180, evt bruk en pussesvamp. Husk også kantene på døren. Tørk flatene med en mikrofiber støvklut
 6. Nå kan du male! Rist eller rør malingen godt. Rull på maling i ønsket glansgrad og farge.
 7. Gå over med fordriver, på alle sider og kantene. 
 8. Mal to strøk med maling. TreStjerner gulvmaling er overmalbar etter 8 timer. 

Slik spraymaler du dørhåndtak

 1. Lag et stativ til dørhåndtakene slik at du kan få feste og sprayet håndtakene på alle kanter. Bruk gjerne kroker på malerbukkene. 
 2. Ta på deg støvmaske, vernebriller og hansker.
 3. Spray på med Quick Begalack avfettingspray. La det virke i 15-30 sekunder før du tørker av med en lofri klut.
 4. Rist spraymalingen godt før bruk, gjerne i 2 minutter. Spray på med ønsker farge, jevnt og tynt med en avstand på ca 25-30 cm.
 5. Påfør 2-3 strøk. Quick spraymaling er overmalbar etter ca 10 minutter.

Utstyr til å male dør og håndtak