Havdyp

Havdyp

Den gir pusterom og luft, skaper balanse og ro. Månedens farge er Havdyp, en vakker farge som har fått med seg det beste fra havdypets mørke.

Blått er en farge som snakker til den norske folkesjelen og er den fargen som flest nordmenn har som sin favorittfarge. Kanskje er det på grunn av vår nærhet til havet? Mørke blåtoner gir rommet dybde, og skaper en rolig og avslappende atmosfære. Blåfargen passer godt inn i mange ulike stiler – den er lett å bruke og lett å like. Månedens farge er hentet fra havdypet og inneholder hint av grønt.

Blå ro på soverommet

Havdyp er perfekt som et bakteppe til alle farger, og et enkelt valg til soverommet for mange. Mange slapper ekstra godt av i fargenyanser fra naturen, og på soverommet er det ekstra viktig med en rolig og lun atmosfære.

Vi ser en trend med mørke vegger mot lysere gulv og møbler. Slik fremstår rommet som mykere og lettere, det løftes opp, tross den mørke fargen på veggen. 

Seng fra Møbelringen. Quilt hodegavel fra Wonderland i farge Forest. Botanica sengetøy fra Nordic Form.

Blå soverom

Luftig gang i mørk blå

Tenker du at mørke vegger vil gjøre en gang liten og trang? En mørk blå farge trekker synet vårt videre innover. Dette gjør rommet luftig selv om fargen er veldig mørk. Har du en liten gang eller entre trenger du ikke være redd for å male med mørke farger.

Den gule fargen er nydelig sammen med blåtoner. Innredning i demped gul og messing matcher bra sammen med mørke blåtoner. Nostalgisk gultone signaliserer stabilitet og sikkerhet, og kan benyttes som veggfargen Ekte Oker FR1920. Bruk gjerne naturelementer som keramikk, treverk, skinn og flettede kurver.  

Møbler fra Light&Living. Lyslykter fra Broste.

Farger Entre

Tidløst kjøkken i blått

Blå er en farge som alltid på en eller annen måte holder seg moderne. Et mørkt blått kjøkken trenger ikke være vågalt, resultatet kan bli flott og tidløst. 

Fargen Havdyp passer fint sammen med et bredt utvalg av supplerende materialer som eik, messing, krom, marmor og terrazzo.

Plissé gardin Luxaflex. Gulv Tarkett Atelier Champagne.

Blå kjøkken

Ton-i-ton i blå stue

Finn balansen mellom mørke vegger og møbler, ikke vær redd for at det skal bli for mørkt og kjedelig. En dyp, mørk veggfarge kan få stuen til å føles varm og innbydende. Når man velger å male med en mørk nyanse skaper man en fin kontrast i rommet. Detaljer som bilder på veggene, kunst, grønne planter, tepper, puter og pledd blir mye tydeligere i rommet.

Stol, bord, gul vase og lampe fra Light&Living. Glass/messinglykt fra Broste. Charles teppe fra Inhouse.

Farger Stue

Sett farge på taket

Skap en helhet i rommet ved å male taket. Det kan virke skremmende å male tak i en mørk farge, men dette kan skape en unik huleeffekten. Rom hvor det er høyt under taket, vil oppleves lunere hvis taket er i en mørkere nyanse, men lyse tak gjør at avstanden oppleves større. Et rom forandrer seg mye med et mørkt versus lyst gulv. Det samme gjelder for taket.

Malingens glansgrad påvirker sluttresultatet mye. Glansgraden bestemmer hvor mye lys som reflekteres på fargeoverflaten. Matt maling gir et dempet uttrykk og kan også oppleves mørkere og mer rolig. Matte flater skjuler ujevnheter i underlaget bedre enn blank maling fordi den er nærmest refleksjonsfri. Matt brukes ofte til tak, mens halvmatt historisk har vært mye brukt på vegger. 

Gardiner fra Pagunette. Bord og bordlampe fra Light & Living. Putene sydd av gardinstoffene. Gulvteppe Charles grå fra InHouse Group.

Male taket Havdyp