Diva FR1195

Diva

En varm mørk rødfarge som skaper spennende rom. Diva FR1195 oppleves både elegant og sofistikert. Vi viser deg hvordan du kan bruke den, samt gode matchende farger som passer til.

Diva FR1195

Dette er en av Fargerike sine mørkeste røde farger. Diva FR1195 er en favoritt for å skape en kontinental stil sammen med mørkt treverk i interiør og gulv. I kombinasjon med gult oppleves den friskere og moderne. Denne flotte kurvstolen er spraymalt med Hvetegul FR1535.

Kurvstol fra Savannen Interiør. Oransje krukke fra Festival.

Diva FR1195

Mørke rødfarger

Mørke røde toner kan være både elegant og tidløse. Den egner seg godt i flere ulike rom, som soverom, entré og stue. Rødt er også tradisjonelt brukt i forbindelse med mat, da den kan øke appetitten. Kanskje Diva FR1195 er fargen du skal bruke i spisestuen eller kjøkkenet?

En dempet og mørk rødtone kommer til sin rett i kombinasjon med grålige grønnfarger. Med hvite detaljer i Perfekt Hvit FR1400 og elementer i naturlig tre, får du et helhetlig utrykk. 

Kurver på vegg fra Savannen Interiør. Pledd og pute fra Pagunette.

Diva FR1195

Matt maling

Skal du male med mørke og kulørsterke farger bør du velge matt maling. Prøv Baronesse Matt for perfekt resultat etter to strøk. Med matt maling oppleves fargen som fløyel på veggen, hvor maling med mer glans vil få fargen til å se plastikkaktig ut. Ønsker du å male ulike overflater og lister i samme farge i hele rommet, kan du prøve deg frem med ulike glansgrader. 

Det er mye som spiller inn på hvordan farger oppleves i et rom. Start med å prøvemale et felt eller heng opp fargeprøver. Betrakt fargen i ulikt lys igjennom dagen før du går i gang med å male hele rommet.

Diva FR1195

Skap en helhet

Lag moodboard til ditt hjem. Et moodboard gir et visuelt uttrykk av helheten i rommet, og det kan være nyttig for å få et overblikk på hva som lar seg fint kombinere. Får du lyst til å kjøpe noe nytt, ser du med en gang om fargen eller gjenstanden passer inn hos deg eller ikke. 

Tips! Få hjelp og råd av en interiørkonsulent - på video eller hjemmebesøk. Her får du ditt eget moodboard med tips, fargepalett og informasjon du trenger til oppussingen.

Diva FR1195 Mooadboard

Pastellfarger

Pasteller har en avslappende effekt og tilfører en romantisk stemning til den dype rødfargen. Malawi kurvsofa fra Savannen Interiør, spraymalt i fargen Marmor FR117. Med spraymaling kan du enkelt fornye det meste og skape noe unikt. Til større prosjekter anbefaler vi malesprøyter, men til mindre prosjekter kan du også bruke Quick Bengalack i sprayboks.

Puter fra Pagunette. Bord med marmorplate fra Light & Living.

Diva FR1195

Rosa og rød

Glem den utdaterte regelen om at fargene rødt og rosa ikke skal kombineres. Tvert imot er det en frisk fargekombinasjon som tilfører noe spennende til rommet. Mørk rød og rosa fremhever hverandre og gjør at uttrykket blir sterkere og mer iøynefallende. Ved å bruke Diva FR1195 i denne kombinasjonen drar du uttrykket ned og resultatet blir roligere.

Diva FR1195