Sprøytemale hagemøbler

Frisk opp hagemøblene ved å male de i nye sommerlige farger med malersprøyte.

Male hagemøbler

Frisk opp eller redesign møblene dine med et strøk maling. Disse kurvmøblene fra Savannen med mange kriker og kroker ga vi enkelt et strøk sommerlig pastellfarge med Wagner malersprøyte W590

Hagemøbler har en tendens til å bli litt triste ved sesongslutt. Sol, svertesopp og støv setter spor. Med noen enkle og morsomme grep kan du glede deg over vakre sommerfreshe møbler i flotte farger. Og blir dine like fine som våre, er de nydelige å ha inne resten av året også.

Med spraymaling kan du enkelt fornye det meste og skape noe unikt. Til større prosjekter anbefaler vi malersprøyter, men til mindre prosjekter kan du også bruke Quick Bengalack i sprayboks. Gi en ny vår og sommer til gamle, slitte og brukte møbler. Kanskje du har skjulte skatter i kjeller eller på loft du kan gi kjærlighet til med et strøk ny maling i en frisk farge? 

Wagner malersprøyte
Skap ekstra hygge ved å fargesette møbler og interiør i farger som skaper et spennende uterom. Kurvsofa fra Savannen malt i Marmor FR1171.

Steg for steg: 

  1. Rydd bort og dekk til det som ikke skal males.
  2. Vask møbelet godt og la tørke.
  3. Velg farge på maling eller olje.
  4. Spray på i jevne bevegelser.
  5. Vask utstyret.

Steg 1 - Rydd og dekk til

Velg en fin og tørr dag med lite vind. Ellers maler du fort alt annet enn det du skal, da spraymaling raskt sprer seg med vinden. Dekk til det du ikke skal male og dekk til under møbelet som skal sprøytes.

Bruk maskeringstape og plastfolie for å beskytte omgivelsene. Vi anbefaler at du enten står ute i frisk luft eller har en støvmaske når du spraymaler. Det er veldig små partikler som virvler rundt. Bruk gjerne hansker for å beskytte hendene i tillegg.

Steg 2 - Vask møblene 

Vask møbelet godt og la tørke skikkelig før du skal male. Kurvmøblene vi har malt tåler ikke mye vann, og er derfor vasket lett. Trenger møblene du skal male en skikkelig vask, kan du bruke vann fra hageslange og Absolutt Husvask. Velg et vaskemiddel som er skånsom, og bruk en myk børste.

Steg 3 - Velg farge

Både 3-stjerner og Baronesse-maling egner seg ypperlig til å male både stoler og bord ute. Det betyr at du kan velge all verdens farger.

Hvis du planlegger et større maleprosjekt, er sprøytesystemet W590 noe for deg. Det følger med to sprøytepistoler – til tykt- og tyntflytende materialer. Slik at du kan sprøyte både veggmaling, lakk og trebeskyttelse.

Steg 4 - Spray på

Fyll malersprøyten med ønsket maling, og spray på med jevne bevegelser med circa 20 cm avstand. Med malersprøyte er det bare å trykke på avtrekkeren og sprøyte bestemt på det du skal male.

Fordelen med sprøyte er at du kommer lett til i kriker og kroker, men det kan være lurt å ha en pensel tilgjengelig om det begynner å dryppe.

Wagner Malersprøyte
Hvis du planlegger et større maleprosjekt, er sprøytesystemet W590 noe for deg.

Steg 5 - La tørke og vask utstyret

La malingen tørke skikkelig opp før du tar møblene i bruk. Tørketiden avhenger av hvilket produkt du valgte å spraye med. Tørketiden finner du på spannet.

Vask utstyret godt, ta deg en kopp te og nyt synet og egen innsats. Har du vasket utstyret skikkelig er det ekstra hyggelig å finne frem malersprøyten igjen til neste prosjekt. 

Malersprøyte hagemøbler
Kurvsofa fra Savannen malt i Marmor FR1171, pledd og pute i lin Pagunette, rosa pute fra Festival.