Grønne farger

Grønnfarger

Grønt har en deilig ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer liv, positivitet, håp og forventning. Se noen av våre favoritter her.

Populær grønnfarge

Disse fargene oser av kos, hygge og harmoni. Grønnfargene har et hint av sort i seg, og bringer roen fra naturen inn i ditt hjem. Fargene gir rommet en avslappende og behagelig atmosfære.

Timian FR1355 ligger høyt opp på listen over mest kjøpte farger år etter år hos Fargerike. Og det skjønner vi godt! Dette er den perfekte grønnfargen å omgi seg med i hjemmet. Den er allsidig, lett å like, og du kan bruke den i alle mulige rom

Timian

Grønnfarge til gang

Grønn kommer i mange nyanser, i denne gangen er både de dempede og de friske grønnfargene representert. Bakre vegg er malt i Jotun Green Leaf, de andre veggene i gangen er malt i Jotun Green Harmony.​

Foto: Jotun A/s

Grønn gang

Organiske grønnfarger

Den nordiske stilen med fokus på natur og den grønne bølgen kaller vi organisk og økologisk grønn. Disse grønnfargene er dempet og myk, og stilen passer like godt på hytta som i leiligheten i byen. Nordisk og naturlig – et symptom på tiden vi lever i. Bærekraft og bekvemmelighet står i fokus. Livsstilen går hånd-i-hånd med en rolig og avslappet interiørstil.

På bildet: Stue malt i Grønt Glass FR1456.

grønn stue

Beroligende grønt

Grønne farger gir umiddelbare assosiasjoner til naturens ro og skaper rom med avslappende atmosfære. Paletten av ton-i-ton farger med røtter i naturen gjenskaper freden du kan finne i en lysning i skogen, og stemningen i hjemmet blir både lett og frisk – og beroligende.

Foto: Jotun A/S

Grønnfarger Jotun

Nøytrale grønnfarger

Fargen Mykonos FR1205 var å finne i et av de første fargekartene Halvor Bakke laget for oss. I dette kartet hentet vi farger fra alle verdensdeler, fra store og små byer. Farger som etter hvert kom inn i våre hjem, og som har blitt noen av våre mest ettertraktede farger. De myke og grålige, og de passer perfekt inn i landskapet vårt.

Dus grønnfarge til stue

Grønne farger til alle rom

LADY 8302 Laurbær er en av de mest populære fargene fra Jotun og utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Fargen gir et rolig og svalt utrykk til soverommet, malt i supermatt Lady Pure Color.  

Foto: Jotun A/s

Laurbær Jotun

Grønn pastell

De duse grønnfargene i pastell har vært populære lenge, og er et trygt valg til flere rom i hjemmet. Tonen er diskret, men setter likevel et friskt preg på rommet. LADY 8281 Pale Linden er derfor en svært populær grønnfarge. 

Den kan kombineres med andre grønntoner som 8302 Laurbær eller 8252 Green Harmony for et frodigere uttrykk. Ved å sette den sammen med sartere hvite toner vil uttrykket oppleves lettere og noe mer diskret.

Foto: Jotun A/s

Pale linden Jotun

Gyllen grønnfarge

En gyllen grønnfarge kan bringe mye lys og varme til et rom. LADY 8183 Urtehage er en gyllen og frodig grønntone som bringer liv inn i interiøret. Dette er en grønntone med langt mindre grålighet over seg. Den kan også beskrives som en mørkere utgave av den gamle LADY 8087 Vårluft, eller som en ennå syrligere utgave enn LADY 8565 Hope.

Foto: Jotun A/s

Urtehage grønn soverom

Grønn lykke

Lykke FR1357 er en grønn fargefavoritt hos oss i Fargerike. En farge som passer perfekt inn i den grønne fargetrenden i 2023. En nydelig grønntone som kan sammenlignes med å gå en tur i skogen. Den gir en følelse av trygghet, ro og lykke.

Lykke farge grønn

Smaragdgrønn

Perlen i paletten og en av naturens viktigste grønnfarger – Beatle FR1461 er tropisk leken og egner seg godt til color-blocking og store mønster. Dette er en ung og sprek farge, men den er like lekker i et klassisk miljø som i et ungt og trendy hjem.

Den smaragdgrønne stilen kan både bli organisk og morsom med figurative bilder på tekstiler og vegger, eller mer dekadent og klassisk med lekre gulldetaljer og frodige lampeskjermer med bladprint.

Årets farge 2019 grønn

Mørke grønnfarger

Denne fargen er grønn som friske mynteblader. En dyp grønnfarge som skaper en rolig atmosfære, med et hint av glamour fra 50-tallet. En mørk grønn maling som kler en moderne interiørstil, like godt som en landlig og klassisk stil.

Mynte FR1155 passer til flere ulike rom i hjemmet, og gjør seg svært godt som veggfarge i stuerommet. Sammen med ren hvit på tak og detaljer, og et varmt tregulv, fremstår rommet som lunt, rolig og nordisk.

Mynte grønn stue